CHAMPIONS LEAGUE

Τότεναμ - Λειψία 0-1: Μεγάλο προβάδισμα οι "ταύροι" με Βέρνερ

Τότεναμ - Λειψία 0-1: Μεγάλο προβάδισμα οι "ταύροι" με Βέρνερ

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέρνερ στο 58ο λεπτό η Λειψία επικράτησε 1-0 της Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο και πήρε ένα τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η Τότεναμ υποδέχθηκε τη Λειψία στο Λονδίνο για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Champions League. Σε ένα παιχνίδι που στο μεγαλύτερο μέρος της κυριάρχησαν οι φιλοξενούμενοι, οι "ταύροι" χάρη σε ένα γκολ του Βέρνερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 58ο λεπτό πήραν τη νίκη με 1-0.

Πλέον, η ομάδα του Νάγκελσμαν έχει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με το συγκρότημα του Μουρίνιο να πρέπει να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς του Red Bull Arena.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Λειψία έδειξε έντονη διάθεση να απειλήσει την εστία του Λιορίς. Τα κατάφερε αρκετά καλά και μόλις στο 2ο λεπτό έκανε αισθητή την παρουσία της. Αρχικά ο Σικ επιχείρησε ένα σουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ανχελίνιο σημάδεψε το δοκάρι. Η Τότεναμ δήλωσε παρούσα στο 8ο λεπτό με ένα σουτ του Μπέρχβαϊν με τον Γκουλάσι να αντιδρά σωστά και τον Άλι να μην μπορεί στη συνέχεια να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αν και ήταν εκτεθειμένος.

Οι Γερμανοί κυκλοφορούσαν την μπάλα με την αγγλική ομάδα να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα και την περιοχή των Spurs να βρίσκεται συχνά σε καθεστώς πολιορκίας. Λίγο μετά το 25ο λεπτό, η Τότεναμ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι κρατώντας την μπάλα και επιχειρώντας να πατήσει περιοχή.

Ωστόσο, πάλι στο 36ο λεπτό η Λειψία έδειξε τα "δόντια" της. Ο Λάιμερ είδε τον Βέρνερ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από γκολκίπερ της Τότεναμ που απέκρουσε. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 0-0 αν και υπήρχαν οι ευκαιρίες για κάποιο τέρμα.

Στην επανάληψη η Τότεναμ ήταν εκείνη που μπήκε ορεξάτη τα πρώτα δευτερόλεπτα. Στο 46ο λεπτό ο Οριέ έψαξε τον Λούκας, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, η οποία όμως δεν ήταν ικανή να νικήσει τον Γκουλάτσι. Η Λειψία στη συνέχεια πήρε ξανά τα ηνία, κρατούσε την μπάλα και την κυκλοφορούσε με άνεση.

Το 1-0 της Λειψία ήρθε στο 58ο λεπτό από τραγικό λάθος τον Γουίνκς, ο οποίος ανέτρεψε τον Λάιμερ μέσα στην περιοχή, με τον Βέρνερ να ευστοχεί και να δίνει το προβάδισμα στην γερμανική ομάδα. Οι "ταύροι" είχαν ευκαιρία για το 2-0 στο 62ο λεπτό με τον Λιορίς να λέει "όχι" σε σουτ του Σικ.

Ο Μουρίνιο επιχείρησε να αλλάξει τα πράγματα περνώντας τους Λαμέλα και Εντομπελέ στον αγωνιστικό χώρο. Πράγματι, η Τότεναμ πήρε την κατοχή και στο 73ο λεπτό σημείωσε τεράστια ευκαιρία. Ο Λο Σέλσο επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Γκουλάτσι να ακουμπά την μπάλα και να την στέλνει στο δοκάρι.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Οι Λονδρέζοι κρατούσαν την μπάλα σημειώνοντας και κάποιες ευκαιρίες. Πρώτα απείλησαν με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα στο 85' και με κεφαλιά του Λούκας στο 90'. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίζονταν περισσότερο το ματς και φρόντιζαν να "παγώνουν" τον ρυθμό όποτε χρειαζόταν με το παιχνίδι να λήγει 1-0.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ