CHAMPIONS LEAGUE

Το ρεκόρ του Ίλιτσιτς το ζηλεύει και ο Μέσι

Atalanta's Josip Ilicic celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Atalanta and Valencia at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 19, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
Atalanta's Josip Ilicic celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Atalanta and Valencia at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 19, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

O Γιόζιπ Ίλιτσιτς έγραψε ιστορία στο Champions League καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα τέρματα σε εκτός έδρας αναμέτρηση για νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η Αταλάντα πέταξε στα προημιτελικά του Champions League ζευγαρώνοντας τις νίκες της απέναντι στην Βαλένθια (4-1 στην Ιταλία, 4-3 στην Ισπανία), με τον παίκτη που τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά στους παίκτες του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να είναι αναντίρρητα ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς.

Ο Σλοβένος επιθετικός είναι ένα από τα πιο σημαντικά ατού των μπεργκαμάσκι στην αγωνιστική τους εκτόξευση εντός και εκτός ιταλικών συνόρων την τελευταία διετία και το βράδυ της Τρίτης (10/3) έκανε πράματα και θάματα, σκοράροντας και τα τέσσερα γκολ των μπεργκαμάσκι στο νικηφόρο 4-3 απέναντι στις νυχτερίδες στο άδειο - λόγω κορονοϊού- Μεστάγια.

Έγραψε μάλιστα ιστορία δις καθώς αφενός έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 4 γκολ σε εκτός έδρας νοκ-άουτ ματς του Champions League και αφετέρου έγινε ο γηραιότερος που πετυχαίνει 3+ γκολ σε εκτός έδρας ματς στο Champions League, σε ηλικία 32 ετών και 41 ημερών .

Σημειώνεται πως εκτός από τον Ίλιτσιτς, μόνο οι Λιονέλ Μέσι (δύο φορές), Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Μάριο Γκόμεζ μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν ζήσει μία βραδιά με 4 γκολ σε ένα νοκ-άουτ ματς για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Επιπλέον, για να βρει κανείς τον αμέσως προηγούμενο που είχε σκοράρει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε μία αναμέτρηση Champions League για λογαριασμό ιταλικής ομάδας θα πρέπει να πάει 15 χρόνια πίσω, όταν ο Αντρέι Σεβτσένκο είχε πετύχει 4 γκολ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε με τη φανέλα της Μίλαν τον Νοέμβριο του 2005.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-4 (HIGHLIGHTS):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βαλένθια - Αταλάντα 3-4: Θρίαμβος με τέσσερα γκολ του Ίλιτσιτς
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ