CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της Ριέκα

Το προφίλ της Ριέκα

Τη Ριέκα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο των playoffs του Champions League. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της κροατικής ομάδας.

Στον τρίτο προκριματικό του Champions League, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να ξεπεράσει τον σκόπελο της σέρβικης Παρτίζαν και τα κατάφερε μια χαρά, νικώντας 3-1 στο Βελιγράδι και φέρνοντας 2-2 στη ρεβάνς στο γήπεδο Καραϊσκάκη μια εβδομάδα αργότερα.

Στα playoffs, οι Πειραιώτες κληρώθηκαν με την κροατική Ριέκα, όπερ σημαίνει ότι θα κληθούν να αποκλείσουν και πάλι μια εκπρόσωπο της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα το διήμερο 15-16 Αυγούστου, ενώ οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 22-23 Αυγούστου.

Η ταυτότητα

Όνομα: Hrvatski Nogometni Klub Rijeka

Έτος ίδρυσης: 29/7/1946

Γήπεδο: Stadion Rujevica (χωρητικότητα 8.279)

Πρόεδρος: Νταμίρ Μίσκοβιτς

Προπονητής: Ματίας Κεκ

Τίτλοι: Κροατία: 1 πρωτάθλημα, 4 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 1 Ατλαντικό Κύπελλο

Γιουγκοσλαβια: 6 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Βαλκανικό Κύπελλο

3Χ3 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Ριέκα είναι η ομάδα που κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Κροατία και να κατακτήσει το περσινό πρωτάθλημα, κάτι που φιλοδοξεί να επαναλάβει και την φετινή αγωνιστική περίοδο. Διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ και σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο στον δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Κροάτες έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά την φετινή σεζόν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη, δείχνοντας πως θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και συνάμα να κάνουν πρωταθλητισμός σε εγχώριο επίπεδο.

Ο Ματίας Κεκ παραμένει στην τεχνική ηγεσία και με τον Ελβετό, Μάριο Γκαβράνοβιτς, να πετάει "φωτιές" στην επίθεση (τέσσερα γκολ μέχρι στιγμής, τα τρία στην Ευρώπη), όλα δείχνουν να πηγαίνουν πρίμα. Από κοντά και ο Αυστριακός, Αλεξάντερ Γκόρντον, με τρία τέρματα, ενώ δυο έχει ο Ρουμάνος, Φλορεντίν Ματέι.

Το πρωτάθλημα στην Κροατία έχει ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου. Η Ριέκα νίκησε 3-0 την Σλάβεν Μπελούπο, 4-1 την Ρούντες και 2-0 την Ίστρα 1961. Στον δεύτερο προκριματικό του Champions League απέκλεισε με δυο νίκες την ουαλική "The New Saints" (2-0 μέσα και 5-1 έξω), για να ακολουθήσει ο αποκλεισμός της Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ. Οι Κροάτες απέσπασαν 1-1 στην Αυστρία και με λευκή ισοπαλία στη ρεβάνς πέρασαν στα playoffs.

Στα καλοκαιρινά φιλικά που είχε δώσει (πέντε συνολικά), μέτρησε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια ομάδα που μέχρι στιγμής στη σεζόν δεν έχει γνωρίσει την ήττα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να την περάσει από... κόσκινο, να δει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της και εκεί να χτυπήσει. Εννοείται ότι οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά η Ριέκα έχει την δυναμική να κάνει την ζημιά, ειδικά σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, όπου έχει δώσει περισσότερα παιχνίδια από την ομάδα του Μπέσνικ Χάσι.

Η απώλεια του Αντρισάγεβιτς, ο οποίος πέρυσι πέτυχε 30 γκολ, σίγουρα είναι μεγάλη και ο Μπέζιακ ψάχνει ακόμα τα πατήματά του, ενώ ο Κεκ χρησιμοποιεί το 4-2-3-1 ως σύστημα. Παράλληλα, δίνει μεγάλη βάση στις στημένες φάσεις, ενώ πρόκειται για μια ομάδα που αμύνεται πολύ καλά δέχεται δύσκολα γκολ. Φέτος, ξεχωρίζει από τους νεοφερμένους ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Έμπερ, ο οποίος έπαιζε στην Σλάβεν Κοπρίβνιτσα και ο μέσος Τζόρτζεβιτς από την Σπέτσια.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Σιμόν Σλούγκα (24/Κροατία)

Νταβίντ Ενβολοκόρ (21/Νιγηρία)

Αντρέι Πρσακάλο (30/Κροατία)

Αμυντικοί

Ρομπέρτο Πούντσεκ (25/Κροατία)

Στέφαν Ριστόβσκι (25/Σκόπια)

Λέοναρντ Ζούτα (24/Σουηδία)

Ντάριο Ζούπαριτς (25/ Βοσνία)

Γιόσιπ Έλεζ (23/Κροατία)

Αλεκσάνταρ Σόφρανατς (26/Μαυροβούνιο)

Ιβάν Μάρτιτς (26/Κροατία)

Μέσοι

Τόμισλαβ Γκόμελτ (22/Κροατία)

Ντάμιαν Ντόκοβιτς (27/Κροατία)

Μάτε Μάλες (28/Κροατία)

Γιόσπι Μίσιτς (23/Κροατία)

Φίλιπ Μπράνταριτς (25/Κροατία)

Ματέι Σάντεκ (17/Κροατία)

Γιάσμιν Τσέλκοβιτς (18/Κροατία)

Επιθετικοί

Ζόραν Κβίρζιτς (28/Κροατία)

Έμπερ (25/Βραζιλία)

Φλορεντίν Ματέι (24/Ρουμανία)

Μάτιτς Τσέρνιτς (25/Σλοβενία)

Μάριο Γκαβράνοβιτς (27/Ελβετία)

Αλεξάντερ Γκόρντον (28/Αυστρία)

Γκούντνες Ατζάγι (22/Νιγηρία)

Μάρκο Βέσοβιτς (25/Μαυροβούνιο)

Ματέι Γέλιτς (26/Κροατία)

Μάθε κάθε μεταγραφή την ώρα που συμβαίνει, μέσω του Facebook Messenger του Sport24.gr

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ