Το γκολ του Γιορέντε δεν θα μετράει του χρόνου

Η Τότεναμ πήρε μεγαλειώδη πρόκριση επί της Σίτι στους "4" του Champions League με το γκολ του Γιορέντε. Το τέρμα είναι καθαρό, αλλά δεν θα μετράει με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από 1η Ιουνίου.

Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, οπότε το γκολ του Φερνάντο Γιορέντε που σήμανε πρόκριση για την Τότεναμ επί της Σίτι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Champions League αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να θυμηθούμε τι θα ισχύει από 1η Ιουνίου όταν η "στρογγυλή θεά" θα βρίσκει σε χέρι επιτιθέμενου και μετά θα καταλήγει στα δίχτυα.

Εάν λοιπόν ο Γιορέντε είχε σκοράρει αυτό το τέρμα στις 17/4/2020, πιθανόν, η ομάδα του Ποτσετίνο να μην βρισκόταν αυτή τη στιγμή στην τετράδα του UCL. Δεν τα λέμε εμείς, αλλά οι νέοι κανονισμοί της IFAB που διαβάσατε στο Sport24.gr στις 14/3/2019.

Σε αυτούς υπάρχουν πάμπολλες ξεχωριστές οδηγίες όσον αφορά τις παραβάσεις με χέρι και συγκεκριμένα για τα πέναλτι. Όμως, υπάρχει και συγκεκριμένος τομέας με κατευθύνσεις για τα χέρια που κάνουν οι επιτιθέμενοι, ειδικά σε φάσεις που υπάρχει γκολ.

Δύο είναι οι άξονες που θα έκαναν τον Τσακίρ να ακυρώσει το γκολ στη φάση του 73':

1. Υπάρχει παράβαση όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι του παίκτη και εκείνος μετά σκοράρει ή δημιουργεί ευκαιρία για γκολ.

2. Όταν σκοράρει με το χέρι, ακόμα και χωρίς να το θέλει, η μπάλα πχ βρίσκει πάνω του.

Με τους υπάρχοντες κανονισμούς, το γκολ του Γιορέντε είναι καθαρό, αφού σίγουρα δεν υπάρχει πρόθεση ή αφύσικη θέση στο χέρι του Ισπανού. Από του χρόνου όμως, ακόμα και η μη ηθελημένη επαφή, όπως στη φάση του 4-3, θα είναι αρκετή για να ακυρώνεται το τέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

H σουρεαλιστική ιστορία πίσω από το χαστούκι που έτσουξε το Ίντερνετ

Το πιο βαρύ χέρι του κόσμου βρήκε πρόσφορα μάγουλα για να διαλύσει κι έτσι απλά, γεννήθηκε ένα έπος.

Το τελευταίο τέλος του Game of Thrones

Όσο εμείς περνούσαμε σχεδόν δύο χρόνια γράφοντας θεωρίες για το 'Game of Thrones', η Jeanie Finlay μπήκε στα απροσπέλαστα σετ της σειράς και έφτιαξε το μεγάλο αντίο του HBO στη ναυαρχίδα της τελευταίας δεκαετίας του. Το ντοκιμαντέρ 'The Last Watch' κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Μαΐου στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, και τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 22:00, από το Novacinema1HD. Κράτα χαρτομάντιλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ