CHAMPIONS LEAGUE

"Τεσσάρα" η Μπαρτσελόνα, αυτογκόλ ο Μανωλάς

"Τεσσάρα" η Μπαρτσελόνα, αυτογκόλ ο Μανωλάς
AP PHOTO/ MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα ήταν τυχερή, επικράτησε με 4-1 της Ρόμα στο "Καμπ Νόου" και πήρε προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Δύο αυτογκόλ οι Ιταλοί, ένα ο Μανωλάς.

Η Μπαρτσελόνα ενεργοποίησε τη δεύτερη πιο παραγωγική πηγή τερμάτων της στο Champions League, τα αυτογκόλ, και με δύο τέτοια, ένα εκ των οποίων από τον Κώστα Μανωλά, επικράτησε με 4-1 της Ρόμα στο "Καμπ Νόου" για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι "τζιαλορόσι" ήταν εξαιρετικά άτυχοι, αφού πρώτα ο Ντανιέλε ντε Ρόσι με τάκλιν εκτός περιοχής και στη συνέχεια ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, αφού πρώτα είχε... αυτοδοκάρι, την καταδίκασαν σε ήττα.

Προτού καν συνέλθει, ο Ζεράρ Πικέ έκανε το 3-0 και έδωσε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους Καταλανούς, παρότι τα βρήκαν "σκούρα" από τον Μανωλά, ειδικά στο 1ο ημίχρονο. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, μάλιστα, αν ο διαιτητής καταλόγιζε τα δύο πέναλτι για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν οι Ρωμαίοι και για τα οποία είχαν λόγο που τα ζήτησαν.

Στο τέλος, σε τρεις απανωτές φάσεις, ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν βγήκε νικητής σε δύο και ηττήθηκε σε μία, ωστόσο ο Λουίς Σουάρες έκανε σεφτέ στη φετινή διοργάνωση διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 87'.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη του Πάσχα στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

"Τεσσάρα" η Μπαρτσελόνα, αυτογκόλ ο Μανωλάς
AP PHOTO/ MANU FERNANDEZ

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 4-1

Σκόρερς: 37' αυτ. Ντε Ρόσι, 55' αυτ. Μανωλάς, 59' Πικέ, 87' Σουάρες / 81' Τζέκο

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελιε (Ολλανδία)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άρχισε με το κλασικό 4-4-2, τον Σέρχιο Μπουσκέτς βασικό με ενέσεις και τον Σέρτζι Ρομπέρτο ως δεξί χαφ μετά από πολύ καιρό. Στον αντίποδα, ο Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο δεν είχε τελικά στη διάθεσή του τον τραυματία Ρατζά Ναϊνγκολάν (ούτε τον Τζενγκίζ Ουντέρ) και προώθησε τον Αλεσάντρο Φλορέντζι σε ρόλο δεξιού εξτρέμ στο 4-3-3 που προτίμησε.

Το παιχνίδι άρχισε ισορροπημένα και μάλιστα στο 9' οι Ρωμαίοι ζήτησαν ανατροπή του Έντιν Τζέκο, ο οποίος "γκρεμίστηκε" από τον Νέλσον Σεμέντο, ωστόσο ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι. Οι Καταλανοί άρχισαν να ανεβάζουν "στροφές", ωστόσο ο Μανωλάς κατάφερνε να "καθαρίζει" σχεδόν τα πάντα.

Στο 18', πάντως, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε σέντρα σουτ του Ίβαν Ράκιτιτς, το 41ο της σεζόν για τους "μπλαουγκράνα". Το παιχνίδι έγερνε προς τη μεριά των Καταλανών, όταν στο 38', στην προσπάθεια να κόψει μια πάσα στον Μέσι, ο Ντε Ρόσι με τάκλιν στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, έγραψε άθελά του το 1-0.

Στο 42ο λεπτό, η Ρόμα κέρδισε φάουλ σε ανατροπή του Λορέντζο Πελεγκρίνι από τον Σεμέντο, η οποία, όμως, φάνηκε να έγινε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ξανά ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι.

Το 1-0 ήταν το σκορ του 1ου ημιχρόνου, που θα μπορούσε να αλλάξει με την έναρξη του 2ου μέρους, αν ο Ντιέγκο Περότι ήταν πιο προσεκτικός στην αμαρκάριστη κεφαλιά του στο 19ο δευτερόλεπτο.

Οι "τζιαλορόσι" το πλήρωσαν με ένα επιθετικό κρεσέντο της Μπαρτσελόνα, στο οποίο ο Άλισον αντέδρασε όσο μπορούσε, αλλά νικήθηκε δύο φορές. Την πρώτη στο 55', όταν ο Μανωλάς πρώτα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Βραζιλιάνου και στη συνέχεια με το γόνατο στα δίχτυα, τη δεύτερη στο 59', όταν ο Πικέ σε κενή εστία πλάσαρε για το 3-0.

Το 5ο αυτογκόλ υπέρ της Μπαρτσελόνα (μόνο ο Μέσι έχει περισσότερα γκολ) αποθάρρυνε τους Ιταλούς. Ο Ντι Φραντσέσκο έριξε στον αγώνα τον Μαξίμ Γκοναλόν για να κρατήσει το κέντρο και έγινε πιο επιθετικός στο 72' με την είσοδο του "φρέσκου" Στεφάν ελ Σαραουί. Στο 77' έβαλε και τον Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ και στα επόμενα τρία λεπτά η Ρόμα είχε ισάριθμες ευκαιρίες. Δύο φορές ο Τερ Στέγκεν είπε "όχι" (στη μία μετά από λάθος του), την τρίτη ο Τζέκο μείωσε σε 3-1.

Η Μπαρτσελόνα, που είχε ρίξει τον ρυθμό, έβλεπε τους φιλοξενούμενους να πιστεύουν στην ανατροπή και στο 87' ο Σουάρες φρόντισε να σκοράρει για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση και να γράψει το τελικό 4-1, που την καθιστά απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο (83' Γκόμες), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (66' Παουλίνιο), Ινιέστα (85' Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες

ΡΟΜΑ: Άλισον, Πέρες, Φάσιο, Μανωλάς, Κολάροβ, Πελεγκρίνι (60' Γκοναλόν), Ντε Ρόσι (77' Ντεφρέλ), Στρούτμαν, Φλορέντζι (72' Ελ Σαραουί), Τζέκο, Περότι

Τα πρώτα ματς των προημιτελικών:

Μ.Τρίτη

Σεβίλλη - Μπάγερν 1-2

Γιουβέντους - Ρεάλ 0-3

Μ.Τετάρτη

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 4-1

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-0

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη)

7 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)

6 γκολ

Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Φιλίπε Κοουτίνιο (Λίβερπουλ)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Ρομελού Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

4 γκολ

Ταλίσκα (Μπεσίκτας)

Τζενκ Τοσούν (Μπεσίκτας)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Τότεναμ)

Ντιμιτρί Ομπερλέν (Βασιλεία)

Κιλιάν Εμπαμπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Εντέν Αζαρ (Τσέλσι)

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Μπερνάρντ (Σαχτάρ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Μίκαελ Λανγκ (Βασιλεία)

Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι)

Κορεντέν Τολισό (Μπάγερν)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Φακούντο Φερέιρα (Σαχτάρ)

Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν)

Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι)

Λεβέν Κιρζαβά (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Μάντσεστερ Σίτι)

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

***Ασίστς: 8 Τζέιμς Μίλνερ (Λίβερπουλ), 5 Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ) και Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα), 4 Νεϊμάρ (Παρί), Κέβιν Ντε Μπράινε (Σίτι) και Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 4-1 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Ρόμα 4-1 (goals)

Photo credits: AP Photo/ Manu Fernandez

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ