CHAMPIONS LEAGUE

Τα στατιστικά του θριάμβου της Παρί

Τα στατιστικά του θριάμβου της Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν θριάμβευσε επί της Μπαρτσελόνα στο "Parc des Princes" το βράδυ της Τρίτης (14/2) και το Sport24.gr μάζεψε τα στατιστικά που παρουσίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το παιχνίδι.

Το βράδυ της Τρίτης (14/2) αποδείχθηκε ως ένα από τα πιο ιστορικά της Παρί Σεν Ζερμέν στο θεσμό, ενώ το εκ διαμέτρου αντίστροφο ίσχυσε για την Μπαρτσελόνα, η οποία βίωσε έναν εφιάλτη στο Παρίσι (ήττα με 4-0). Κατόπιν αυτών, το Sport24.gr παρουσιάζει τα στατιστικά που συγκέντρωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αναμέτρηση.

Ο Λιονέλ Μέσι που δεν έχουμε συνηθίσει, η τρομερή μεσοεπιθετική επίδοση των Παριζιάνων, η... λύτρωση του Άνχελ Ντι Μαρία και μερικά επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν μέσω του Whoscored.com.

Αναλυτικά:

- Οι "μπλαουγκράνα" είχαν μόλις 1 σουτ προς την εστία, ενώ οι Παριζιάνοι 10.

- Η κάθε ομάδα είχε μόλις τρεις τελικές με σουτ εκτός περιοχής. Εντός αυτής, όμως, οι Παριζιάνοι είχαν 13 εκτελέσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόνο 4.

- Πέραν του λάθους που οδήγησε στο γκολ του Γιούλιαν Ντράξλερ, η φτωχή επίδοση του Λιονέλ Μέσι επιδεικνύεται από τη μόλις 1 τελική που είχε στο ματς, το 76% ποσοστό ευστοχίας στις λιγοστές μεταβιβάσεις του (37), τις 2 επιτυχημένες ντρίμπλες του και από το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησε ούτε μία επαφή εντός της αντίπαλης περιοχής. Ποσοστά σαφώς μικρά για τα δεδομένα του 28χρονου.

Τα στατιστικά του θριάμβου της Παρί


- Τα λάθη του Νεϊμάρ διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο, με τον Βραζιλιάνο να "πουλά" την μπάλα 9 φορές. Αυτό αποτέλεσε με διαφορά το μεγαλύτερο ποσοστό, αφού οι επόμενοι στη σχετική κατάταξη (Μέσι, Σουάρες, Γκόμες) την έχασαν από 4 φορές.

- Οι Ντράξλερ, Καβάνι και Ντι Μαρία είχαν συνολικά 11 τελικές, ενώ οι Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ μόλις 3.

- Οι τρεις μέσοι της Παρί (Ραμπιό, Ματουιντί, Βεράτι) έφτιαξαν συνολικά πέντε ευκαιρίες. Οι αντίστοιχοι της Μπαρτσελόνα ούτε μία.

Τα στατιστικά του θριάμβου της Παρί

- Πριν το ματς, ο Ουνάι Έμερι είχε κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι έχει διανύσει εννέα χρόνια σε πάγκους ομάδων της ισπανικής Primera Division. Ήταν μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2015 και βρήκε νικήτρια τη Σεβίλλη με 2-1 στο "Ramon Santchez Pizjuan".

- Ο Άνχελ Ντι Μαρία χρειάστηκε μόλις 3 τελικές προσπάθειες για να πετύχει 2 γκολ. Μάλιστα, σε 20 επίσημα παιχνίδια απέναντι στους Καταλανούς, ο Αργεντινός είχε καταφέρει να πετύχει μόλις 1 τέρμα, εκείνο στο Super Cup Ισπανίας το 2012, όταν είχε κλέψει -με αναπάντεχο τρόπο- την μπάλα από τον Βίκτορ Βαλντές. Θυμηθείτε το στο παρακάτω βίντεο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ