CHAMPIONS LEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης για τη φάση των 16

Bayern's Douglas Costa, front, goes to Benfica's Kostas Mitroglou, left, of Greece, dribbles past Besiktas' Dusko Tosic, right, during their Champions League Group B soccer match, in Istanbul, Wednesday, Nov. 23, 2016. (AP Photo)
Bayern's Douglas Costa, front, goes to Benfica's Kostas Mitroglou, left, of Greece, dribbles past Besiktas' Dusko Tosic, right, during their Champions League Group B soccer match, in Istanbul, Wednesday, Nov. 23, 2016. (AP Photo) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανοιχτές έμειναν οι μάχες για τα τελευταία "εισιτήρια" της φάσης των 16 του Champions League μετά από το πέρας της 5ης αγωνιστικής των ομίλων. Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκαν, ποιες ομάδες απομένουν και τι γίνεται με την 3η θέση.

Η 5η αγωνιστική των ομίλων ολοκληρώθηκε με τους οκτώ αγώνες της Τετάρτης, που προσέφεραν ακόμα δύο ομάδες στη φάση των 16 του Champions League, τις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.

Η πρώην και η νυν ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα "σφράγισαν" προκρίθηκαν στην επόμενη φάση από τον 3ο όμιλο που ολοκληρώθηκε... πρόωρα, αφού η Γκλάντμπαχ θα τερματίσει στην 3η θέση και θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ η Σέλτικ μένει 4η ό,τι κι αν συμβεί στην τελευταία αγωνιστική.

Διαβάστε τι μπορεί να συμβεί στις 6 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι τέσσερις πρώτοι όμιλοι της διοργάνωσης θα ρίξουν την "αυλαία" τους για φέτος.

Group A

Το αυτογκόλ του Άλεξ Ιγουόμπι με το οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν ισοφάρισε σε 2-2 μέσα στο Λονδίνο την Άρσεναλ ουσιαστικά δίνει στους Γάλλους την πρωτιά του ομίλου. Μετά από το 1-1 στο "Παρκ ντε Πρενς", οι πρωταθλητές Γαλλίας υπερτερούν στην ισοβαθμία και στον αγώνα με τη Λουντογκόρετς στο Παρίσι θέλουν καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό των "κανονιέρηδων" στη Βασιλεία για να εξασφαλίσουν την κορυφή. Οι Βούλγαροι που κράτησαν στο 0-0 τους Ελβετούς, πλέον έχουν προβάδισμα στην ισοβαθμία στους δύο βαθμούς, στη μάχη της 3ης θέσης.

Τα σενάρια πρόκρισης για τη φάση των 16

Group B

Ο πιο αμφίρροπος όμιλος από τους τέσσερις. Μετά από τις δύο ισοπαλίες στην 5η αγωνιστική, η Νάπολι και η Μπενφίκα ισοβαθμούν στην κορυφή με οκτώ βαθμούς, ενώ η Μπεσίκτας έχει έναν λιγότερο. Στην τελευταία αγωνιστική, οι Πορτογάλοι υποδέχονται τους Ιταλούς και με νίκη προχωρούν, ενώ στην ισοπαλία οι "παρτενοπέι" έχουν προβάδισμα λόγω της νίκης τους με 4-2 στο "Σαν Πάολο". Η Μπεσίκτας αντιμετωπίζει στο Κίεβο την Ντινάμο (που θα τερματίσει στην 4η θέση) και με νίκη προκρίνεται είτε εις βάρος της Μπενφίκα είτε εις βάρος της Νάπολι. Σε περίπτωση ισοπαλίας στον αγώνα της, η πρωταθλήτρια Τουρκίας ευελπιστεί σε νίκη της ομάδας του Κώστα Μήτρογλου και του Ανδρέα Σάμαρη στο άλλο ματς, ώστε να πιάσει τη Νάπολι στους οκτώ βαθμούς και να την αφήσει στην τρίτη θέση, αφού είχε νικήσει 3-2 στην Ιταλία και είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην Τουρκία. Σε περίπτωση που νικήσει η Νάπολι και η Μπεσίκτας φέρει ισοπαλία στην Ουκρανία, τότε ισοβαθμεί με την Μπενφίκα και μένει τρίτη, αφού οι Πορτογάλοι υπερτερούν μετά από το 3-3 στην Πόλη.

Τα σενάρια πρόκρισης για τη φάση των 16

Group C

Μετά από τη νίκη της Μπαρτσελόνα στη Σκοτία και την ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι στο Μενχεγκλάντμπαχ, οι Καταλανοί "κλείδωσαν" την πρωτιά, οι "πολίτες" τερματίζουν στη 2η θέση, οι Γερμανοί συνεχίζουν στο Europa League και οι Σκοτσέζοι μένουν εκτός Ευρώπης, με συνέπεια τα Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ και Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ στην τελευταία αγωνιστική να μην έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Τα σενάρια πρόκρισης για τη φάση των 16

Group D

Μετά από την απώλεια της Μπάγερν στη Ρωσία και τη νίκη της Ατλέτικο, οι "ροχιμπλάνκος" αναδείχθηκαν κυρίαρχοι του ομίλου, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με το 5/5, ενώ οι Βαυαροί προκρίνονται ως δεύτεροι, ό,τι κι αν γίνει στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Μόναχο την τελευταία αγωνιστική. Η Ροστόβ βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από την Αϊντχόφεν, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι ταξιδεύει στην Ολλανδία και σε περίπτωση ήττας χάνει το "εισιτήριο" για το Europa League.

Τα σενάρια πρόκρισης για τη φάση των 16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα σενάρια πρόκρισης για τους ομίλους 5-8
Αυτοί πέρασαν στους "16" του Champions League
Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι
"Χρυσή" ισοπαλία για την Παρί στην έδρα της Άρσεναλ
Τρελό ματς στην Πόλη, απώλεια η Νάπολι
Ήττα της Μπάγερν, κορυφή η Ατλέτικο
Όλα τα γκολ του Champions League
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ