CHAMPIONS LEAGUE

Τα γκολ στο Ντόρτμουντ-Μονακό (videos)

Monaco's Kylian Mbappe celebrates after scoring the opening goal during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Monaco's Kylian Mbappe celebrates after scoring the opening goal during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε το σκορ κόντρα στην Ντόρτμουντ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση της Μονακό, αν και από θέση οφσάιντ. Ο Σβεν Μπέντερ σημείωσε αυτογκόλ με "καρφωτή" κεφαλιά, μείωσε ο Ουσμάν Ντεμπελέ.

Η Μονακό άνοιξε το σκορ στη Βεστφαλία με αντίπαλο την Ντόρτμουντ με τον Κιλιάν Εμπαπέ, χάρη σε μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 19', έστω κι αν στο τέλος υπήρχε οφσάιντ.

Οι Μονεγάσκοι είχαν χάσει πέναλτι λίγο νωρίτερα με τον Φαμπίνιο, το οποίο είχε παραχωρήσει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τραβώντας τον 18χρονο Γάλλο επιθετικό.

Αυτός πήρε... εκδίκηση δύο λεπτά αργότερα. Σε μία σέντρα από δεξιά για την Ντόρτμουντ, η μπάλα απομακρύνθηκε κι έφτασε στα πόδια του Μπερνάρντο Σίλβα. Αυτός την κατέβασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, τραβώντας πάνω του μαζί με τον Εμπαπέ και τους τρεις στόπερ της Μπορούσια που είχαν μείνει πίσω.

Αριστερά ακολουθούσε τη φάση ο Τομά Λεμάρ, ο οποίος υποδέχθηκε την πάσα με το εξωτερικό του Πορτογάλου συμπαίκτη του και με τη σειρά του έβγαλε σέντρα προς τη μικρή περιοχή, την ώρα που οι παίκτες της Ντόρτμουντ έσπευδαν να τον καλύψουν.

Η μπάλα έφτασε στον Εμπαπέ, ο οποίος την έσπρωξε σε κενή εστία, αν και βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 35ο λεπτό, ο Αντρέα Ράτζι βρέθηκε με την μπάλα αριστερά και σε καλή θέση για σέντρα, την πραγματοποίησε και ο Σβεν Μπέντερ που βρισκόταν μπροστά από τον Εμπαπέ έδειχνε να απομακρύνει τον κίνδυνο. Φευ. Με... καρφωτή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Ρόμαν Μπίρκι, γράφοντας το 2-0.

Στο 57ο λεπτό, ο Νουρί Σαχίν έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο ύψος του πέναλτι προσπάθησε να την πιάσει με τακουνάκι, εν τέλει η ενέργειά του εξελίχθηκε σε καθοριστική πάσα για τον Σίντζι Καγκάουα, ο οποίος στο τετ α τετ με τον Ντάνιελ Σούμπασιτς επέλεξε να δώσει πάσα δεξιά για τον Ουσμάν Ντεμπελέ, για το σίγουρο γκολ.

Μία λάθος πάσα του Γιούκας Πίστσεκ προς τον Παπασταθόπουλο στο 79ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Εμπαπέ να κλέψει και να κάνει το 3-1 για τους Μονεγάσκους.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Καγκάουα ευνοήθηκε από μία κόντρα, απέφυγε δύο αντιπάλους και με κοντινή προσπάθεια μείωσε σε 2-3.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ