CHAMPIONS LEAGUE

Όμιλοι για Νάπολι, Σεβίλλη, Σέλτικ και Μάριμπορ

Napoli's Jose Callejon, background center, celebrates with teammates after scoring during a Champions League playoff round, second leg soccer match between Nice and Napoli in Nice, France, Tuesday, Aug. 22, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Napoli's Jose Callejon, background center, celebrates with teammates after scoring during a Champions League playoff round, second leg soccer match between Nice and Napoli in Nice, France, Tuesday, Aug. 22, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Η Νάπολι νίκησε ξανά με 2-0 τη Νις των Μπαλοτέλι και Σνάιντερ, ενώ η Σεβίλλη κινδύνεψε στο τέλος από την Μπασακσεχίρ. Προκρίσεις και για Σέλτικ, Μάριμπορ στους ομίλους του Champions League.

Η Νάπολι ολοκλήρωσε τη θριαμβευτική πρόκριση στη φάση των ομίλων με δεύτερη νίκη επί της Νις, αυτήν τη φορά στη Γαλλία. Μετά από το 2-0 του "Σαν Πάολο", η ιταλική ομάδα επικράτησε με ίδιο σκορ και στη ρεβάνς, χάρη σε τέρματα του Χοσέ Καγεχόν στο 48' και του Λορέντζο Ινσίνιε στο 89'.

Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον, τελικές εκατέρωθεν, αλλά οι "παρτενοπέι" ήταν πολύ πιο απειλητικοί, τόσο πριν από το πρώτο τέρμα τους, όσο και κατόπιν. Ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν εξαφανισμένος και εμφανιζόταν μόνο για να τσακωθεί με τους αντιπάλους, ενώ ούτε ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του Λουσιάν Φαβρ, που συνεχίζει στους ομίλους του Europa League. Το κερασάκι στην "τούρτα" έβαλε ο Ινσίνιε στο τέλος, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα των Ιταλών.

Όμιλοι για Νάπολι, Σεβίλλη, Σέλτικ και Μάριμπορ

Η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ επιχείρησε να κάνει την ανατροπή, προηγήθηκε μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", αλλά το εμπόδιο της Σεβίλλης αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν επικρατήσει με 2-1 στην Πόλη και έκαναν με το 2-2ι στην έδρα τους, πήραν κι αυτοί "εισιτήριο" για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο Ελιέρο Έλια "πάγωσε" τους Ισπανούς παρά τους 35 βαθμούς Κελσίου, όταν από κοντά άνοιξε το σκορ μόλις στο 17ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους, κυρίως λόγω των δύο άκρων τους και δη του Χοακίν Κορέα, αλλά κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ μόλις στο 52' με κεφαλιά του Σέρχιο Εσκουδέρο. Μετά από δύο καλές στιγμές του Γάλλου Στιβέν Ενζονζί, ο συμπατριώτης του Ουισάμ Μπεν Γεντέρ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Οι Τούρκοι δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν με τον Έντιν Βίστσα, ωστόσο δεν βρήκαν το τρίτο γκολ της πρόκρισης στο τελευταίο δεκάλεπτο, παρά το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Εμρέ Μπελόζογλου.

Όμιλοι για Νάπολι, Σεβίλλη, Σέλτικ και Μάριμπορ

Η Σέλτικ έκανε τα εύκολα δύσκολα, δέχθηκε τέσσερα γκολ, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της Γλασκόβης με το 5-0 και παρά την ήττα με 4-3 στο Καζακστάν από την Αστανά, προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Champions League.

Τίποτα δεν έδειχνε ότι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκεφτούν την ανατροπή, αφού στο 1ο ημίχρονο, το αυτογκόλ του Κρίστοφερ Αγέρ ακυρώθηκε από το τέρμα του Σκοτ Σινκλέρ. Δύο γκολ σε δύο λεπτά στην αρχή του 2ου μέρους, όμως, έφεραν τους Καζάκους μπροστά στο σκορ με 3-1 και ο Πάτρικ Τουμάσι έκανε το 4-1 στο 69'. Ο δρόμος της ανατροπής ήταν ακόμα μακρύς, όμως, για τους παίκτες του Στάνιμιρ Στοΐλοφ, που σε αυτό το σημείο χρειάζονταν ακόμα τρία γκολ. Σημειώθηκαν δύο, αλλά για τους "Καθολικούς" με τον Ολιβιέ Εντσάμ και τον Λι Γκρίφιθς, που "κλείδωσαν" την πρόκριση από τα playoffs.

Όμιλοι για Νάπολι, Σεβίλλη, Σέλτικ και Μάριμπορ

Ένα γκολ ήταν αρκετό ώστε η Μάριμπορ να κάνει την ανατροπή και να αποκτήσει το δικαίωμα παρουσίας στην κλήρωση της Πέμπτης. Οι Σλοβένοι επικράτησαν με 1-0 της Χαποέλ Μπερ Σεβά και χάρη στο εκτός έδρας γκολ της ήττας 1-2 στο Ισραήλ, κατόρθωσαν να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους.

Το καθοριστικό τέρμα σημειώθηκε μόλις στο 15ο λεπτό της συνάντησης από τον Μίτια Βίλερ και παρά τις εκατέρωθεν καλές στιγμές των δύο ομάδων, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΣ: Καρντινάλ, Σουκέ, Λε Μαρσάν, Ντάντε, Ζαλέ, Σερί, Ταμέζ (66' Λες Μελού), Σνάιντερ, Γουαλτέρ (79' Μαρσέλ), Μπαλοτέλι (77' Γκαναγκό), Σεν Μαξεμέν

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλάν (71' Ρογκ), Ζορζίνιο (85' Ντιαβαρά), Χάμσικ (63' Ζιελίνσκι), Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Μερκάντο, Παρέχα, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Πισάρο, Μπανέγα (90+2' Σαράμπια), Νάβας (85' Μοντόγια), Μπεν Γεντέρ, Κορέα (72' Νολίτο)

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Μπαμπατζάν, Καϊσάρα, Αταμά, Επουρεάνου, Κλισί, Τεκντεμίρ (83' Ινλέρ), Εμρέ, Βίστσα, Μοσορό (72' Ναπολεόνι), Έλια (83' Φρέι), Αντεμπαγιόρ

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Σούλερ, Ράιτσεβιτς, Βίλερ, Καμπχά, Βρχόβετς, Μπόχαρ (90+2' Μπιλόν), Αχμέντι (83' Πίχλερ), Μπάιντε (72' Χότιτς), Ταβάρες

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Χαΐμοβ, Μπιτόν, Ταχά, Ελχαμέντ (46' Οχανά), Τζεντέκ, Κορχούτ, Μέλικσον, Ράντι (79' Μπαρντά), Όγκου, Γκαντίρ (56' Πέκχαρτ), Νουακάμε

ΑΣΤΑΝΑ: Έρικ, Σίτοβ, Ποστνικόβ, Άνιτσιτς, Σόμκο, Τουμάσι, Μαέβσκι, Κλάινχαϊσλερ (13' Γκράχοβατς), Τομασόβ (46' Μπεϊσεμπέκοβ, 81' Ταγκιμπέργκεν), Μουζίκοβ, Καμπανανγκά

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Μπίτον, Αγέρ, Τίρνεϊ, Εντσάμ, Μπράουν, Μακγκρέγκορ (57' Ρόγκιτς), Φόρεστ (57' Ράλστον), Γκρίφιθς, Σινκλέρ (65' Άρμστρονγκ)

Τα αποτελέσματα των playoffs:

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Τρίτη

Αστανά (Καζακστάν) - Σέλτικ (Σκοτία) 4-3 (26' αυτ. Αγέρ, 48' Μουζίκοβ, 49', 69' Τουμάσι / 33' Σινκλέρ, 80' Εντσάμ, 90' Γκρίφιθς) [0-5]

Ριέκα (Κροατία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα) 0-1 (25' Μάριν) [1-2]

Μάριμπορ (Σλοβενία) - Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 1-0 (15' Βίλερ) [1-2]

Τετάρτη

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) (21:45) [0-2]

Κοπεγχάγη (Δανία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) [0-1]

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Τρίτη

Σεβίλλη (Ισπανία) - Ινσταμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 2-2 (52' Εσκουδέρο, 75' Μπεν Γεντέρ / 17' Έλια, 83' Βίστσα) [2-1]

Νις (Γαλλία) - Νάπολι (Ιταλία) 0-2 (48' Καγεχόν, 89' Ινσίνιε) [0-2]

Τετάρτη

Λίβερπουλ (Αγγλία) - Χόφενχαϊμ (Γερμανία) (21:45) [2-1]

Στεάουα (Ρουμανία) - Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) [0-0]

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) [1-0]

* Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19:00

Αστανά - Σέλτικ 4-3

Σεβίλλη - Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ 2-2

Νις - Νάπολι 0-2

Μάριμπορ - Χαποέλ Μπερ Σεβά 1-0

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ