CHAMPIONS LEAGUE

Συγκλονιστική η Παρί, 4-0 την Μπαρτσελόνα

Συγκλονιστική η Παρί, 4-0 την Μπαρτσελόνα

Ο Άνχελ Ντι Μαρία γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του με δύο γκολάρες και η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε 4-0 την Μπαρτσελόνα, κάνοντας τεράστιο βήμα πρόκρισης στους "8". Ισοφάριση της πιο βαριάς ήττας των "μπλαουγκράνα" (videos)

Η Παρί Σεν-Ζερμέν σόκαρε τον πλανήτη, καθώς νίκησε 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι με συγκλονιστική εμφάνιση και φυσικά έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έχει γεννηθεί του Αγίου Βαλεντίνου και γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του με δύο εντυπωσιακά γκολ, καθώς άνοιξε το σκορ στο 18' με εκτέλεση φάουλ και έκανε το 3-0 με άψογο πλασέ στο 55'.

Ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Γιούλιαν Ντράξλερ για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς με τη νέα του ομάδα και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Έντινσον Καβάνι με το 7ο τέρμα του φέτος στην διοργάνωση. Ο Καβάνι μάλιστα έχει και αυτός σήμερα γενέθλια (14/2), κλείνοντας τα 30!

Συγκλονιστική η Παρί, 4-0 την Μπαρτσελόνα

Ήταν απλά μια σπουδαία εμφάνιση από όλους τους παίκτες του Ουνάι 'Εμερι, ήταν απλά μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της Μπαρτσελόνα στην σύγχρονη ιστορία της.

Για να περάσει η Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ κανείς. Κανείς με 4 γκολ πίσω στο πρώτο ματς δεν πήρε πρόκριση.

Συγκλονιστική η Παρί, 4-0 την Μπαρτσελόνα

*** θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0

Σκόρερς: 18' και 55' Ντι Μαρία, 40' Ντράξλερ, 71' Καβάνι

Γήπεδο: "Parc des Princes", Παρίσι

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Οι Παριζιάνοι μπήκαν στο ματς αποφασισμένοι, μόλις στο 3' ο Ραμπιό πήρε κίτρινη για μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ και στο 6' οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία, με το πλασέ του Έντινσον Καβάνι να κοντράρει στον Σέρτζι Ρομπέρτο και το σουτ του Γιούλιαν Ντράξλερ εν συνεχεία να είναι άστοχο.

Στο 11' ο Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν έκανε σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ του Μπλεζ Ματουιντί, ενώ στο 17' ο Ντράξλερ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Άνχελ Ντι Μαρία να το εκτελεί και να ανοίγει το σκορ.

Ανήμερα των 29ων γενεθλίων του ο Αργεντινός με αριστουργηματική εκτέλεση έκανε το 1-0 και φυσικά πανηγύρισε σχηματίζοντας με τα χέρια του την καρδούλα.

Η Παρί κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, απειλήθηκε μόνο μία φορά με το πλασέ του Αντρέ Γκόμες να εξουδετερώνει ο Τραπ στο 27' και έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Ντράξλερ στο 40' με το παρθενικό ευρωπαϊκό γκολ του (με την Παρί ΣΖ) έκανε το 2-0, νικώντας τον συμπατριώτη του, Τερ Στέγκεν, με διαγώνιο πλασέ, από ασίστ του Μάρκο Βεράτι.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ντι Μαρία στο 55' με φανταστικό πλασέ, εκτός περιοχής, να πετυχαίνει με εντυπωσιακό τρόπο το 3-0.

Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να απειλήσει, δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα, όπως συνηθίζει. Η Παρί ήταν πάντα κίνδυνος-θάνατος στην επίθεση και ο στράικέρ της, ο Έντινσον Καβάνι, ήταν αυτός που στο 71' έκανε το 4-0 με τρομερό σουτ στην κίνηση, χαμηλά στην κλειστή γωνία του Τερ Στέγκεν, από ασίστ του Μενιέ.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προσπάθησε για το εκτός έδρας γκολ που σίγουρα θα άλλαζε αρκετά τα δεδομένα, αλλά ο Νεϊμάρ αστόχησε από κοντά στο 79' και στο 84' ο Ουμτιτί είχε δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Τραπ, Μενιέ, Μαρκίνιος, Κιμπέμπ, Κουρζαουά, Ραμπιό, Βεράτι (70' Εν'Κουνκού), Ματουιντί, Ντι Μαρία (61' Λούκας Μόουρα), Ντράξλερ (86' Παστόρε), Καβάνι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκερ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες (58' Ραφίνια), Ινιέστα (73' Ράκιτιτς), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Συγκλονιστική η Παρί, 4-0 την Μπαρτσελόνα
© GETTY IMAGES

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη (14/2)

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0

Τετάρτη (15/2)

Ρεάλ - Νάπολι

Μπάγερν - Άρσεναλ

Τρίτη (21/2)

Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο

Τετάρτη (22/2)

Πόρτο - Γιουβέντους

Σεβίλλη - Λέστερ

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**ρεβάνς σε δύο εβδομάδες

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0 (highlights)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0 (extended highlights)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ