CHAMPIONS LEAGUE

Στη μάχη Ρεάλ, Σίτι, Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους του Κριστιάνο

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after his teammate Mario Mandzukic scored during a Serie A soccer match between Juventus and Lazio, at the Allianz stadium in Turin, Italy,Saturday, Aug. 25, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after his teammate Mario Mandzukic scored during a Serie A soccer match between Juventus and Lazio, at the Allianz stadium in Turin, Italy,Saturday, Aug. 25, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η πρώτη αγωνιστική του Champions League ολοκληρώνεται την Τετάρτη (19/9). Η κάτοχος του τροπαίου τα τρία τελευταία χρόνια, Ρεάλ, οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ και η Γιουβέντους του Κριστιάνο ρίχνονται στη μάχη.

Αρκετά (21) γκολ επιφύλαξε η πρώτη ημέρα (18/9) της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League της σεζόν 2018-2019. Συνέχεια την Τετάρτη με ενδιαφέροντα ματς. Αρχής γενομένης χρονικά από το Άμστερνταμ και τη μάχη της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, στην επιστροφή της Ένωσης μετά από 12 χρόνια.

Φυσικά ξεχωρίζουν οι πρώτες αναμετρήσεις της επί σειρά τριών ετών κατόχου, Ρεάλ Μαδρίτης, των δύο ομάδων του Μάντσεστερ (Σίτι και Γιουνάιτεντ), αλλά και της Γιουβέντους (μαζί και του Κριστιάνο).

1ος όμιλος

1. Ατλέτικο 3 (2-1)

2. Ντόρτμουντ 3 (1-0)

3. Μονακό 0 (1-2)

4. Μπριζ 0 (0-1)

2ος όμιλος

1. Μπαρτσελόνα 3 (4-0)

2. Ίντερ 3 (2-1)

3. Τότεναμ 0 (1-2)

4. Αϊντχόφεν 0 (0-4)

3ος όμιλος

1. Λίβερπουλ 3 (3-2)

2. Ερυθρός Αστέρας 1 (0-0)

3. Νάπολι 1 (0-0)

4. Παρί Σεν-Ζερμέν 0 (2-3)

4ος όμιλος

1. Γαλατάσαράι 3 (3-0)

2. Πόρτο 1 (1-1)

3. Σάλκε 1 (1-1)

4. Λοκομοτίβ 0 (0-3)

5ος όμιλος: Μπάγερν (Γερμανία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Άγιαξ (Ολλανδία), ΑΕΚ (Ελλάδα)

6ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Σαχτάρ (Ουκρανία), Λιόν (Γαλλία), Χόφενχαϊμ (Γερμανία)

7ος όμιλος: Ρεάλ (Ισπανία), Ρόμα (Ιταλία), ΤΣΣΚΑ (Ρωσία), Πλζεν (Τσεχία)

8ος όμιλος: Γιουβέντους (Ιταλία), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Βαλένθια (Ισπανία), Γιανγκ Μπόις (Ελβετία)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Τρίτη 18/9

Ίντερ - Τότεναμ 2-1 (85' Ικάρντι, 90'+2' Βεσίνο / 53' Έρικσεν)

Μπαρτσελόνα - Αϊντχόφεν 4-0 (32' 77' 88' Μέσι, 75' Ντεμπελέ)

Μονακό - Ατλέτικο 1-2 (18' Γκραντσέρ / 32' Κόστα, 45' Χιμένες)

Μπριζ - Ντόρτμουντ 0-1 (85' Πούλισιτς)

Ερυθρός Αστέρας - Νάπολι 0-0

Λίβερπουλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-2 (30' Στάριτζ, 36' πεν. Μίλνερ, 92' Φιρμίνο / 40' Μενιέ, 83' Εμπαπέ)

Σάλκε - Πόρτο 1-1 (64' Εμπολό / 75' Οτάβιο)

Γαλατάσαράι - Λοκομοτίβ Μόσχας 3-0 (9' Γκάρι Ροντρίγκες, 67' Ντερντιγιόκ, 90' Ινάν)

Τετάρτη 19/9

Σαχτάρ - Χόφενχαϊμ (19:55)

Άγιαξ - ΑΕΚ (19:55)

Βαλένθια - Γιουβέντους (22:00)

Γιουνγκ Μπόις - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν (22:00)

Μπενφίκα - Μπάγερν (22:00)

Πλζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22:00)

Ρεάλ - Ρόμα (22:00)

Μπενφίκα - Μπάγερν (Group E, 22:00)

Η Μπενφίκα ψάχνει μετά από έξι απόπειρες την πρώτη της νίκη κόντρα στην Μπάγερν. Οι "αετοί" έχουν τρεις ισοπαλίες κόντρα στους Βαυαρούς. Και οι τρεις εντός έδρας, στη Λισαβόνα.

Γενικά, η ομάδα του Μονάχου δεν έχει γνωρίσει την ήττα στην πορτογαλική πρωτεύουσα (είτε με Μπενφίκα, είτε με Σπόρτινγκ). Ντεμπούτο για τον Νίκο Κόβατς ως τεχνικός της Μπάγερν στο Champions League.

Βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, αντίθετα εκτός ευρωπαϊκής λίστα είναι ο Ανδρέας Σάμαρης. Είναι ματς που ενδιαφέρει την ΑΕΚ, καθώς είναι για τον ίδιο όμιλο.

Γνωστές εδώ και καιρό οι απουσίες για τις δύο ομάδες που είναι πρώτες στη βαθμολογία των Primeira Liga και Bundesliga αντίστοιχα. Κορσιά, Κροβίνοβιτς, Ζόνας, Φερέιρα, Εμπουεΐ εκτός για τους γηπεδούχους, Τολισό, Ραφίνια και Κομάν για τους φιλοξενούμενους.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον Φερνάντες, Πίζι, Σέρβι, Σάλβιο, Σεφέροβιτς.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Μίλερ, Μαρτίνεθ, Τιάγκο, Ριμπερί, Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι

Σαχτάρ - Χόφενχαϊμ (Group F, 19:55)

Σαχτάρ και Χόφενχαϊμ συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους και το κάνουν στο Χάρκοβο. Έτσι κι αλλιώς είναι το πρώτο ματς για τη "σταχτοπούτα" γερμανική ομάδα στους ομίλους του Champions League.

Η ομάδα από το Ντόνετσκ - σαφώς πιο έμπειρη - έχει πανηγυρίσει τη νίκη στα τέσσερα τελευταία εντός της έδρας ματς για τη διοργάνωση, ωστόσο έχει πέντε ισοπαλίες στα τελευταία ισάριθμα με Γερμανούς. Τα τρία τελευταία μάλιστα έμειναν στο 0-0.

Αρκετές απουσίες για Σαχτάρ (Ντεντίνιο, Όρντετς και Ουέλινγκτον) και Χόφενχαϊμ (Αμίρι, Μπίτσακτσιτς, Μπελφοντίλ, Μπρένετ, Χίμπνερ, Ρουπ, Γκάιγκερ).

ΣΑΧΤΑΡ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόβ, Μπούτκο, Χοχολάβα, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Αλάν Πάτρικ, Στεπανένκο, Μάρλος, Τάισον, Μπόλμπατ, Ζούνιορ Μοράες.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Μπάουμαν, Νόρντβαϊτ, Φογκτ, Πος, Καντεράμπεκ, Μπίτενκουρτ, Γκρίλις, Ζουμπέρ, Σουλτς, Κράμαριτς, Σάλαϊ.

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν (Group F, 22:00)

Η Λιόν επέστρεψε στους ομίλους του Champions League μετά από μία σεζόν απουσίας και παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Καταλανός τεχνικός των "πολιτών" δεν έχει στη διάθεσή του, τους Ντε Μπράινε, Μπράβο και Μανγκαλά, ενώ αμφίβολοι εμφανίζονται οι Αγκούερο και Μεντί. Μαρσάλ και Γκουιρί είναι εκτός για τη γαλλική ομάδα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Κομπανί, Λαπόρτ, Ουόκερ, Φερναντίνιο, Νταβίδ Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

ΛΙΟΝ (Μπρουνό Ζενεζιό): Λόπες, Ραφαέλ, Μαρσέλο, Ντινέιρ, Μεντί, Εντομπελέ, Τουσάρ, Αουάρ, Φεκίρ, Ντεμπελέ, Ντεπάι.

Πλζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Group G, 22:00)

Βικτόρια και ΤΣΣΚΑ έχουν συναντηθεί και στο παρελθόν για την ίδια φάση της διοργάνωσης.

Ήταν η σεζόν 2013/14 και οι δύο ομάδες πήραν από μία νίκη στην έδρα τους. Το αντίστοιχο ματς, στο Πλζεν, είχε λήξει 2-1 υπέρ της Βικτόρια.

Έτσι κι αλλιώς έχει καλή έδρα, καθώς έχει πανηγυρίσει τη νίκη στα τελευταία έξι εντός έδρας ματς στο πλαίσιο διοργανώσεων της UEFA.

Εκτός ο Προχάζκα για τους γηπεδούχους, αρκετοί (Μπίστροβιτς, Αμπέλ Ερνάντες, Χοσόνοβ, Κουτσάεβ, Μάγκνουσον, Μακάρβο, Βάσιν) για τους φιλοξενούμενους.

ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Κόζατσικ, Ρέζνικ, Χέιντα, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι, Χροσόβσκι, Χοράβα, Έκπαϊ, Τσέρμακ, Κόπιτς, Κρμέντσικ.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Μπεκάο, Τσερνόβ, Ναμπάμπκιν, Εφρέμοβ, Τζαγκόεβ, Βλάσιτς, Ομπλιακόβ, Τσαλόβ, Ζαμαλεντίνοβ.

Ρεάλ - Ρόμα (Group G, 22:00)

Ναι και η ώρα της... μόνιμης κατόχου του τροπαίου τα τελευταία χρόνια. Τρεις διαδοχικές κατακτήσεις έχει η Ρεάλ. Πλέον, δεν υπάρχει ο Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο. Δεν υπάρχει, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο.

Οι "μερένγκες" προσπαθούν να διέλθουν μέσα από αυτό το μεταβατικό στάδιο, υπό την καθοδήγηση του Τζουλέν Λοπετέγκι, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο Champions League ως τεχνικός της Ρεάλ.

Απέναντι η Ρόμα, η οποία πέρυσι σταμάτησε στα ημιτελικά. Παρών στο ματς της Μαδρίτης, στην αρχική ενδεκάδα, κι ο δικός μας. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, Κώστας Μανωλάς.

Αναμένεται ν' αποθεωθεί από τους Μαδριλένους οπαδούς, καθώς ήταν αυτός που με κεφαλιά απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά της περυσινής σεζόν.

ΡΕΑΛ (Τζουλέν Λοπετέγκι): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπενζεμά, Μπέιλ.

ΡΟΜΑ (Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο): Όλσεν, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ενζονζί, Ντε Ρόσι, Τζανιόλο, Ουντέρ, Τζέκο, Ελ Σαραουί.

Βαλένθια - Γιουβέντους (Group H, 22:00)

Η Βαλένθια επιστρέφει μετά από δύο σεζόν στους ομίλους του Champions League και συναντά για πρώτη φορά τη Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε τα πρώτα του γκολ με την "μπιανκονέρα" φανέλα. Το έκανε στη Serie A, κόντρα στη Σασουόλο. Ευελπιστεί να κάνει το ίδιο και στο Champions League.

Η "Γηραιά Κυρία" δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες απουσίες και φιλοδοξεί να βρίσκεται στο "Wanda Metropolitano" στο τέλος της σεζόν.

Focus σε δύο παίκτες που αντιμετωπίζουν την πρώην τους ομάδα. Ο Νέτο της Βαλένθια πέρασε χρόνια στο Τορίνο, ο Αλέξ Σάντρο το αντίθετο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρθελίνο): Νέτο, Πιτσίνι, Ντιακαμπί, Γκαμπριέλ, Γκαγιά, Σολέρ, Παρέχο, Βας, Γκέδες, Ροδρίγο, Μπατσουαγί.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέσνι, Ζοάο Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Μάντζουκιτς, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Γιουνγκ Μπόις - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Group H, 22:00)

Ντεμπούτο στο Champions League για τη Γιουνγκ Μπόις, η οποία υποδέχεται στη Βέρνη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκείνη δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα, καθώς έφυγε με την ήττα τις δύο τελευταίες φορές που επισκέφθηκε την Ελβετία. Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα ήθελε να ξεκινήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με διαφορετικό τρόπο από την Premier League. Δεν έχει στη διάθεσή του, τους Τζόουνς και Ρόχο. Αμφίβολος είναι ο Ερέρα.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (Τζεράρντο Σένε): Φον Μπάλμοος, Εμπαμπού, Βίτριχ, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Φάσναχτ, Σανογκό, Σόου, Σουλεϊμάνι, Ασαρέ, Οαρό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Νταλό, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Πογκμπά, Μάτιτς, Φρεντ, Ράσφορντ, Λουκακού, Σάντσες.

AP Photo/Luca Bruno

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ