CHAMPIONS LEAGUE

Στα ημιτελικά μετά από 13 χρόνια η Μονακό

Monaco's Radamel Falcao, right, celebrates his team's second goal with Monaco's Kylian Mbappe during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Monaco and Dortmund at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday April 19, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Monaco's Radamel Falcao, right, celebrates his team's second goal with Monaco's Kylian Mbappe during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Monaco and Dortmund at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday April 19, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Μετά το 3-2 στο Ντόρτμουντ, η Μονακό νίκησε την Μπορούσια και στο Πριγκιπάτο με 3-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για 4η φορά. Ιστορικό γκολ ο Εμ'Μπαπέ, σκόρερς και οι Φαλκάο, Ζερμέν (videos)

Η Μονακό επέστρεψε στα ημιτελικά του Champions League μετά από 13 χρόνια, καθώς νίκησε την Ντόρτμουντ και στο "Stade Louis II", αυτήν την φορά με 3-1, έτσι προκρίθηκε με συνολικό σκορ 6-3.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απέδειξε για μία ακόμη μία φορά πως είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη και οδήγησε τους Μονεγάσκους για 4η φορά στην ιστορία τους στους "4" της Ευρώπης (1994, 1998, 2004 / ένας τελικός με Πόρτο το 2004).

Εμ'Μπαπέ και Φαλκάο έφτασαν τα 5 γκολ στην διοργάνωση με το τέρμα του πρώτου στο 3ο λεπτό να είναι ιστορικό, ενώ σκόραρε και ο Βαλέρ Ζερμέν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Ο Κιλιάν Εμ'Μπαπέ έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Champions League που σκοράρει και στα δύο ματς των "16" (Μάντσεστερ Σίτι) και στα δύο ματς των "8". Έχει 5 γκολ σε αυτά τα 4 ματς και έπιασε τον Γκριεζμάν στην 7η θέση των Γάλλων σκόρερ σε ναοκ-άουτ φάσεις. Μόνο οι Μπενζεμά (13), Ανρί (12), Ζιντάν (8), Βιλτόρ (6), Τρεζεγκέ (6) και Ριμπερί (6) έχουν περισσότερα από τον 18άχρονο!

Όσον αφορά τον Τομά Λεμάρ, έκανε δύο ασίστς και έγινε ο πρώτος μετά τον Αντρές Ινιέστα το 2011 που έκανε ασίστ σε 4ο σερί νοκ-άουτ του Champions League.

Monaco 's Kylian Mbappe, second left, runs after scoring his team opening goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Monaco and Dortmund at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday April 19, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Monaco 's Kylian Mbappe, second left, runs after scoring his team opening goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Monaco and Dortmund at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday April 19, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

* θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Μονακό - Ντόρτμουντ 3-1

Σκόρερς: 3' Εμ'Μπαπέ, 17' Φαλκάο, 81' Ζερμέν / 48' Ρόις

Γήπεδο: "Stade Louis II", Μονακό

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Το ματς στο Πριγκιπάτο ξεκίνησε με 5 λεπτά καθυστέρηση, καθώς λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας τα πούλμαν και των δύο ομάδων έφτασαν λίγο αργότερα στο γήπεδο από την προγραμματισμένη ώρα.

Ο Κιλιάν Εμ'Μπαπέ πάντως μπήκε στο ματς "ζεστός" και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όπως είχε κάνει στο ματς του Ντόρτμουντ. Έκανε λοιπόν το 1-0 με κοντινό πλασέ, παίρνοντας το... ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Μπούρκι στο σουτ του Μεντί.

Ο Ομπαμεγιάνγκ παραλίγο να κλέψει την μπάλα από τον Σούμπασιτς, ο οποίος μπλόκαρε στο 10' το πλασέ του Ρόις, ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μπορούσια ήρθε στο 14', με τον Νουρί Σαχίν να εκτελεί το φάουλ και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Μετά τον Εμ'Μπαπέ, τα 5 γκολ στην φετινή διοργάνωση έφτασε και ο Φαλκάο, καθώς ο Κολομβιανός στράικερ έκανε στο 17 το 2-0 με εξαιρετική κεφαλιά λίγο μπροστά από την βούλα του πέναλτι, έπειτα από την σέντρα του Λεμάρ από αριστερά.

Η Ντόρτμουντ πλέον κυνηγούσε 3 γκολ για στείλει το ματς στην παράταση και η αντίδραση του Τόμας Τούχελ για την κάνει πιο επιθετική ήταν να βγάλει τον Ντουρμ στο 27' και να περάσει στην θέση του τον Ουσμάν Ντεμπελέ, με τον Ραφαέλ Γκερέιρο να γυρίζει αριστερό μπακ.

Στο 46' ο Σμέλτσερ μπήκε αντί του Νουρί Σαχίν και οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο, απείλησαν με τον Καγκάουα στο 47' και στο 48' σκόραραν με το κοντινό πλασέ στην κίνηση από τον Ρόις, έπειτα από την προσπάθεια και την ασίστ του Ουσμάν Ντεμπελέ από δεξιά.

Δύο λεπτά μετά την μείωση του σκορ ο Μπούρκι έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Αλμαμί Τουρέ (50'), στο 65' ο Φαλκάο προσπάθησε να κρεμάσει τον Γερμανό, αλλά απέτυχε, ενώ σπουδαία ευκαιρία έχασε και ο Εμ'Μπαπέ (69') πριν διαμορφώσει το τελικό 3-1 ο Βαλέρ Ζερμέν στο 81', έπειτα από νέα ασίστ του Λεμάρ.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Αλμαμί Τουρέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Μεντί, Μπακαγιοκό, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεμάρ, Εμ'Μπαπέ (81' Ζερμέν), Φαλκάο (88' Ντιράρ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Ντουρμ (27' Ουσμάν Ντεμπελέ), Βάιγκλ, Νουρί Σαχίν (46' Σμέλτσερ), Καγκάουα, Ρόις, Ραφαέλ Γκερέιρο (72' Πούλισιτς), Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Μαρκ Μπάρτρα ήταν στο Μονακό για στηρίξει την προσπάθεια των συμπαικτών του...

Dortmund's Marc Bartra sits on the bench before the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Monaco and Dortmund at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday April 19, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Dortmund's Marc Bartra sits on the bench before the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Monaco and Dortmund at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday April 19, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Οι ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Λέστερ - Ατλέτικο 1-1 [ 0-1]

Ρεάλ - Μπάγερν 4-2 (παρ.) [ 2-1]

Τετάρτη

Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους 0-0 [ 0-3]

Μονακό - Ντόρτμουντ 3-1 [ 3-2]

*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Κιλιάν Εμ'Μπαπέ (Μονακό)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Σαούλ (Ατλέτικο)

Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)

Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Μονακό - Ντόρτμουντ 3-1 (highlights)

Μονακό - Ντόρτμουντ 3-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ