CHAMPIONS LEAGUE

Στα ημιτελικά με Ρονάλντο η Ρεάλ

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates scoring during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates scoring during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Η Ρεάλ νίκησε 4-2 την Μπάγερν στην παράταση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει χατ-τρικ, αλλά με δύο γκολ οφ-σάιντ (videos)

Στα ημιτελικά του Champions League προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης για 7η σερί χρονιά και για 28η φορά στην ιστορία (ρεκόρ), επικρατώντας 4-2 της Μπάγερν στην παράταση.

Οι Βαυαροί επικράτησαν 2-1 στο 90άλεπτο του "Santiago Bernabéu", σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει η ισπανική ομάδα στο Μόναχο, έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Αρτούρο Βιδάλ από το 85'.

Η ομάδα του Μονάχου διαμαρτύρεται για την φάση της αποβολής, αλλά και για τα δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην παράταση.

Ο Πορτογάλος έκανε χατ-τρικ και μάλιστα το "τέλειο χατ-τρικ" (δεξί, αριστερό και κεφαλιά), αλλά και στο 2-2 και στο 3-2 ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν τον τροφοδότησαν οι Σέρχιο Ράμος και Μαρσέλο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση, ίσως ο κορυφαίος.

Όσον αφορά στον Σέρχιο Ράμος, πέτυχε το αυτογκόλ που έστειλε το ματς στην παράταση στην 100ή του συμμετοχή στο Champions League, ενώ αμφισβητούμενο είναι το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Λεβαντόβσκι.

Δεν έκανε λάθη μόνο σε βάρος της Μπάγερν ο Βίκτορ Κάσαϊ και οι βοηθοί του, καθώς οφ-σάιντ υπήρχε και στο αυτογκόλ του Ράμος στην αρχή της φάσης, ενώ το πέναλτι που πήρε ο Ρόμπεν είναι αμφισβητούμενο.

Η Μπάγερν δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά από 6 σερί παρουσίες, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι στην επιστροφή του στη Μαδρίτη αποκλείστηκε από τον Ζινεντίν Ζιντάν, με τον οποίο βοηθό κατέκτησε με την Ρεάλ το CL το 2014.

Οφ-σάιντ ή όχι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε 5 γκολ στα δύο ματς με τη Ρεάλ με τη Μπάγερν, έφτασε τα 7 φέτος και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Champions League που φτάνει τα 100 (94 έχει ο Μέσι). Αυτό είναι το δημιούργημα της UEFA...

Στα ημιτελικά με Ρονάλντο η Ρεάλ

* θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ρεάλ - Μπάγερν 4-2 [παρ.]

Σκόρερς: 76', 104' και 109' Κρ. Ρονάλντο, 114' Ασένσιο / 53' πέν. Λεβαντόβσκι, 78' αυτ. Ράμος

Γήπεδο: "Santiago Bernabéu", Μαδρίτη

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Λίγο έλειψε να "παγώσει" το "Santiago Bernabéu" στο 9ο λεπτό, αλλά από το γύρισμα του Ριμπερί ο Μαρσέλο με το σώμα σταμάτησε το κοντινό σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα, με τον Ρόμπεν εν συνεχεία να αστοχεί με "σκαστό" σουτ.

Η Ρεάλ σιγά-σιγά πήρε τον έλεγχο και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες σε 3 λεπτά, με το σουτ Καρβαχάλ στο 26' και αυτό του Σέρχιο Ράμος στο 28'.

Το σουτ του Καρβαχάλ το απέκρουσε σε κόρνερ ο Νόιερ, όμως ο Βίκτορ Κάσαϊ έδωσε άουτ, ενώ το σουτ του Ράμος ήταν με τον Γερμανό τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, έπειτα από την κακή του έξοδο στην σέντρα του Καρβαχάλ, ενώ λίγο πριν την γραμμή σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα ο Τζερόμ Μπόατενγκ.

Ο Κρόος ήταν άστοχος στο 34', όπως και ο Ρονάλντο στο 42' και ο Ίσκο στο 50', ενώ στο 51' ο Μαρσέλο έσωσε στη γραμμή με το κεφάλι τη Ρεάλ μετά από κεφαλιά ο Λεβαντόβσκι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Άριεν Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καζεμίρο και από τα 11 βήματα ο Λεβαντόβσκι νίκησε τον Κέιλορ Νάβας και άνοιξε το σκορ.

Bayern's Robert Lewandowski, center, scores his side's first goal form a penalty during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Bayern's Robert Lewandowski, center, scores his side's first goal form a penalty during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Λίγο έλειψε ο Βιδάλ να κάνει το 0-2 στο 54', ενώ στο 76' ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά από την εξαιρετική σέντρα του Καζεμίρο.

Δύο λεπτά μετά, ο Σέρχιο Ράμος πέτυχε αυτογκόλ στην 100ή συμμετοχή του στο Champions League και... έστειλε το ματς στην παράταση, όπου έπαιξε με 10 παίκτες η Μπάγερν, λόγω αποβολής του Αρτούρο Βιδάλ στο 84' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 97' ο Νόιερ σταμάτησε τον Ρονάλντο και στο 99' τον Ασένσιο, αλλά αργότερα νικήθηκε και από τους δύο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτός που λύτρωσε τους Ισπανούς, κάνοντας το 2-2 στο 104', αλλά ήταν οφ-σάιντ όταν έκανε την σέντρα ο Σέρχιο Ράμος, με τον Πορτογάλο να κοντρολάρει και να σκοράρει από κοντά.

Συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 109' από καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Μαρσέλο και την ιδανική ασίστ, καθώς τον έβγαλε μόνο με το τέρμα, ενώ το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Μάρκο Ασένσιο στο 112'.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (71' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (64' Μάρκο Ασένσιο).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (75' Τόμας Μίλερ), Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί (75' Ντόουγκλας Κόστα), Λεβαντοβσκι (88' Κίμιχ).

*κόκκινη 85' Βιδάλ

Bayern's Arjen Robben, center, gestures as referee Viktor Kassai of Hungary shows a red card to Bayern's Arturo Vidal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Bayern's Arjen Robben, center, gestures as referee Viktor Kassai of Hungary shows a red card to Bayern's Arturo Vidal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP
Real Madrid's Sergio Ramos pushes Bayern's Arturo Vidal off the pitch after he was shown a red card during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Sergio Ramos pushes Bayern's Arturo Vidal off the pitch after he was shown a red card during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Real Madrid and Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday April 18, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Οι ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Λέστερ - Ατλέτικο 1-1 [ 0-1]

Ρεάλ - Μπάγερν 4-2 (παρ.) [ 2-1]

Τετάρτη

Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους [ 0-3]

Μονακό - Ντόρτμουντ [ 3-2]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Κιλιάν Εμ'Μπαπέ (Μονακό)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Σαούλ (Ατλέτικο)

Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Ρεάλ - Μπάγερν 4-2 (παρ.) [highlights]

Ρεάλ - Μπάγερν 4-2 (παρ.) [goals]

AP Photo/Francisco Seco

AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ