CHAMPIONS LEAGUE

Σάλκε - Μάντσεστερ Σίτι 2-3: Ανατροπή και προβάδισμα για τη Σίτι

Manchester City midfielder Leroy Sane, left, scores his side's second goal during the first leg, round of sixteen, Champions League soccer match between Schalke 04 and Manchester City at Veltins Arena in Gelsenkirchen, Germany, Wednesday Feb. 20, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Manchester City midfielder Leroy Sane, left, scores his side's second goal during the first leg, round of sixteen, Champions League soccer match between Schalke 04 and Manchester City at Veltins Arena in Gelsenkirchen, Germany, Wednesday Feb. 20, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει με 2-1 ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες αλλά με δυο γκολ σε πέντε λεπτά έφτασε στην ανατροπή με 3-2 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους οκτώ του Champions League. (VIDEOS)

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 3-2 επί της Σάλκε στη Γερμανία σε ένα παιχνίδι με δυο ανατροπές στην διάρκεια των 90'.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρέθηκε πίσω στο σκορ ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 68' αλλά κατάφερε να γυρίσει την αναμέτρηση με γκολ στο 85' και στο 90' και να φτάσει στην επικράτηση με το τελικό 3-2.

Ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι στο οποίο το VAR έπαιξε καθοριστικό ρόλο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Σάλκε. Ένα ματς που είχε δυο ανατροπές, αρκετές ευκαιρίες, πέντε γκολ, εκ των οποίων ένα εκπληκτικό φάουλ του Σανέ με το οποίο ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι πλήγωσε την πρώην ομάδα του και ουσιαστικά ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του για την ανατροπή.

ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ Η ΣΙΤΙ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Άγγλους να έχουν την υπεροχή στην αναμέτρηση και να προσπαθούν να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Η Σάλκε ανέβηκε μετά το δεκάλεπτο και απείλησε και αυτή με τη σειρά της.

Η Σίτι όμως ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 18' όταν σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ υπέρ της Σάλκε στο χώρο του κέντρου ο Ισπανός ρέφερι άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Οι παίκτες της Σίτι πίεσαν με τον Νταβίντ Σίλβα να κλέβει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, την γύρισε στον Αγκουέρο που με πλασέ στην κενή εστία έγραψε το 1-0.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η Σάλκε ανέβηκε μετά το γκολ που δέχτηκε και άρχισε να πιέζει και μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση με εκτέλεση πέναλτι που υπέδειξε ο ρέφερι της αναμέτρησης μετά τη χρήση του VAR. Ο Καλιτζούρι έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οταμέντι και ο Μπενταλέμπ ευστόχησε κάνοντας το 1-1.

Στο 43' οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι όταν ο Φερναντίνιο ανέτρεψε τον Οτσίπκα κρατώντας τον από τη μέση και ο διαιτητής του αγώνα και πάλι με τη χρήση του VAR έδειξε την άσπρη βούλα. Και πάλι ο Μπενταλέμπ στο 45' ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ανατροπή του σκορ υπέρ των γηπεδούχων.

ΜΕ ΔΕΚΑ Η ΣΙΤΙ

Η Σίτι ξεκίνησε αρκετά καλά και το δεύτερο μέρος με στόχο να φτάσει στην ισοφάριση και να μπορέσει εν συνεχεία να γυρίσει το παιχνίδι. Δεν τα κατάφερε όμως στις πρώτες ευκαιρίες που προέκυψαν με τους Άγγλους να συνεχίσουν να πιέζουν. Στο 68' όμως ο Γκουαρδιόλα είδε τον Οταμέντι να παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Ισπανός έριξε απευθείας στο ματς τον Κομπανί ενώ στο 78' έβαλε τον Σανέ αντί του Αγκουέρο. Η αλλαγή αυτή μάλιστα άλλαξε και το ματς.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο Γερμανός επιθετικός ήταν αυτός που στο 85' ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ που κέρδισε η Σίτι έξω από την περιοχή. Με ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ ο πρώην μέσος της Σάλκε έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα της εστίας του Φέρμαν και ισοφάρισε σε 2-2 αλλά δεν πανηγύρισε το τέρμα του σεβόμενος την πρώην ομάδα του.

Πέντε λεπτά αργότερα η Σίτι έφτασε στην ολική ανατροπή του σκορ όταν σε βαθιά μπαλιά του Έντερσον προς τον Στέρλιγνκ ο διεθνής επιθετικός βγήκε από τα δεξιά, πήρε όμορφα τη μπάλα μπροστά του και με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με αυτό το γκολ η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στην ολική ανατροπή του σκορ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Γκολ: 38-45' Μπενταλέμπ/18' Αγκουέρο, 85' Σανέ, 90' Στέρλινγκ

Κόκκινες: 68' Οταμέντι

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Καλιτζούρι, Μπρούμα, Σανέ, Νάστασιτς, Οτσίπκα, Σερντάρ, ΜακΚένι (77' Σγκριμπίτσκι), Ουτ (88' Χαρίτ), Μπενταλέμπ, Μεντίλ (65' Μπουργκστάλερ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ:Έντερσον, Μπερνάρντο Σίλβα, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Στέρλινγκ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν, Ντε Μπράινε (87' Ζιντσένκο), Νταβίντ Σίλβα (70' Κομπανί), Αγκουέρο (78' Σανέ).

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ