CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ: Ο Ρεδόνδο θυμάται την απίστευτη ντρίμπλα στο Μάντσεστερ πριν από 20 χρόνια

Ρεάλ: Ο Ρεδόνδο θυμάται την απίστευτη ντρίμπλα στο Μάντσεστερ πριν από 20 χρόνια

Ο Φερνάντο Ρεδόνδο θυμήθηκε σε συνέντευξη στην AS την εκπληκτική ντρίμπλα πάνω στον Χένινγκ Μπεργκ στην πρόκριση της Ρεάλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από 20 ακριβώς χρόνια στο Ολντ Τράφορντ. (VIDEO)

Το ημερολόγιο έδειχνε 19 Απριλίου 2000 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε στο Ολντ Τράφορντ τη Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς του 0-0 του Σαντιάγκο Μπερναμπέου για τα προημιτελικά Champions League εκείνης της σεζόν (1999/2000).

Οι μερένγκες έφυγαν με τη νίκη (2-3) από το Μάντσεστερ και την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, τον τίτλο της οποίας κατέκτησαν στις 24 Μαΐου στο Παρίσι και τον τελικό με τη Βαλένθια.

Την Κυριακή του Πάσχα (19/4) συμπληρώνονται ακριβώς 20 χρόνια από εκείνο το βράδυ. Μπορεί τα δυο γκολ της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας να πέτυχε ο Ραούλ (το πρώτο χρονικά από τα τρία ήταν αυτογκόλ του Ρόι Κιν), αλλά πρωταγωνιστής ήταν άλλος.

Ο Φερνάντο Ρεδόνδο. Ο 50χρονος σήμερα Αργεντινός με την ντρίμπλα πάνω στον Χένινγκ Μπεργκ μνημονεύεται ακόμη και σήμερα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα AS θυμήθηκε την απίστευτη ντρίμπλα πάνω στον Νορβηγό και την ασίστ στον Ραούλ για το τρίτο γκολ της Ρεάλ. Μια φάση για την οποία ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (τότε τεχνικός της Γιουνάιτεντ) είχε πει μετά από το ματς "μα τι έχει στα παπούτσια του, μαγνήτες;" και ο Πιέρ Λουίτζι Κολίνα (διαιτητής σε εκείνη την αναμέτρηση) "δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την ντρίμπλα. Είναι από τις καλύτερες φάσεις που έχω δει σε γήπεδο".

"Μου φαίνεται ψέμα ότι έχουν περάσει 20 χρόνια από αυτή τη φάση. Είναι μια καλή ανάμνηση, ίσως γιατί στο τέλος εκείνης της σεζόν πήραμε και το Champions League.

Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη τη φάση. Είμαστε στην περιοχή μας και μας πιέζει η Γιουνάιτεντ. Παίρνω την μπάλα από τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Άλλαξα με τον Σάβιο, ο οποίος πέρασε με τρομερή ποιότητα την μπάλα πάνω από τον Γκάρι Νέβιλ και ξεκίνησα να φεύγω μπροστά από τ' αριστερά.

Σε ένας εναντίον ενός το τακουνάκι ήταν μια τεχνική που σκέφτηκα, μια στιγμή έμπνευσης. Δεν το είχα κάνει ποτέ επαγγελματικά ξανά, το έκανα συχνά όταν έπαιζα στις ακαδημίες της Αργεντίνος Τζούνιορς.

Για μένα ήταν σημαντικό να σηκώσω το κεφάλι και να δω στο δεύτερο δοκάρι τον Ραούλ, ο οποίος και τελείωσε τη φάση.

Ήταν μια σεζόν που ήταν αήττητοι εντός στο Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τρομερή ομάδα, είχε κατακτήσει τον τίτλο την προηγούμενη σεζόν και το Ολντ Τράφορντ είναι φανταστικό γήπεδο.

Θυμάμαι καλά ότι όταν τελείωσε το ματς, όλοι οι θεατές μας χειροκροτούσαν όρθιοι παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους είχε αποκλειστεί. Μου άρεσε αυτή η αντιμετώπιση", υποστήριξε ο Ρεδόνδο ο οποίος αγωνίστηκε στη Ρεάλ για έξι χρόνια (1994-2000) και μετακόμισε στη Μίλαν, όπου έκλεισε την καριέρα του το 2004.

Ρεάλ: Ο Ρεδόνδο θυμάται την απίστευτη ντρίμπλα στο Μάντσεστερ πριν από 20 χρόνια

Το πρωτοσέλιδο της AS: 20 χρόνια δεν είναι τίποτα

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ