CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Προβάδισμα πρόκρισης με ανατροπή οι Πολίτες

Manchester City's Gabriel Jesus celebrates with teammates after scoring his side's first goal during the round of 16 first leg Champions League soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue)
Manchester City/AP Photo/Bernat Armangue AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Η Μάντσεστερ Σίτι αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τη Ρεάλ με γκολ του Ίσκο έφτασε στην ανατροπή με τέρματα των Ζεζούς και Ντε Μπρόινε και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. (VIDEOS)

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στο 60' κατάφερε με δύο τέρματα μέσα σε έξι λεπτά από τους Ζεζούς και Ντε Μπρόινε να φτάσει στη νίκη με 2-1.

Η Σίτι έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League αφού δύσκολα μέσα στην Αγγλία η Ρεάλ θα μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι, κάτι που έχει καταφέρει μόλις μια φορά μετά από εντός έδρας ήττα.

Σε ένα ματς όπου μάλιστα όπου η "βασίλισσα" θα παίξει χωρίς τον Σέρχιο Ράμος που αποβλήθηκε στο 86' με απευθείας κόκκινη κάρτα και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες κάρτες και αποβολές στο Champions League (27).

Στο πρώτο μέρος η Σίτι ήταν απειλητική και με τον Ζεζούς κυρίως έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Κουρτουά όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί και έσωσε την εστία της Ρεάλ. Μάλιστα και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ζεζούς βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά η άμυνα των γηπεδούχων, αρχικά ο Ράμος και εν συνεχεία ο Καζεμίρο απομάκρυναν τη μπάλα.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου η Σίτι απείλησε και πάλι με τον Ζεζούς. Στο 56' ο Βραζιλιάνος μπήκε από τα δεξιά, έκανε το διαγώνιο πλασέ με τον Κουρτουά να απομακρύνει εκ νέου σωτήρια.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ρεάλ πήρε προβάδισμα στο 60'. Ο Βινίσιους έκλεψε τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ίσκο που πλάσαρε σωστά και άνοιξε το σκορ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και άρχισαν να απειλούν ενώ στο 73' ο Γκουαρδιόλα έριξε στο ματς τον Στέρλινγκ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζεζούς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε Μπρόινε νίκησε τον Κουρτουά και έφερε το ματς στα ίσια.

Στο 82' ο Στέρλινγκ μπήκε από τα αριστερά, πρόλαβε τον Καρβαχάλ, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ντε Μπρόινε ανάλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον συμπατριώτη του και γκολκίπερ της Ρεάλ, και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζεζούς και πάλι μετά τα λάθη στην άμυνα της Ρεάλ έφυγε τετ α τετ με τον Κουρτουά, ο Ράμος τον κυνήγησε, και τον ανέτρεψε εκτός περιοχής βλέποντας την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή. Ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε τη μπάλα.

PHOTO CREDITS: AP IMAGES

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ