CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν, ο αγώνας του 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν, ο αγώνας του 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ

Το βράδυ της Τετάρτης (14/02) η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν και το Sport24.gr αναλύει τα οικονομικά δεδομένα του αγώνα.

Από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φάσης των "16" του Champions League το ζευγάρι ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εκείνο που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των φίλων του ποδοσφαίρου και όχι άδικα.

Ένας "γαλαξίας" ποδοσφαιρικών αστέρων θα παραταχθεί το βράδυ της Τετάρτης (14/02, 21.45) στο Μπερναμπέου.

Πόσο όμως κοστίζουν οι δύο ομάδες; Ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία των παικτών; Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με τη βοήθεια του "transfermarkt.com". Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η αξία του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης ανέρχεται στα 868.049 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκείνο της Παρί Σεν Ζερμέν στα 764.915 εκατομμύρια ευρώ. Με απλά μαθηματικά οι παίκτες των δύο ομάδων κοστίζουν 1,633 δισεκατομμύριο ευρώ!

Η Ρεάλ υπερέχει και στο μέσο όρο της χρηματιστηριακής αξίας του παίκτη. Οι παίκτες του Ζιντάν αξίζουν κατά μέσο όρο 37.67 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκείνοι της Παρί Σεν Ζερμέν 33.20 εκατ. ευρώ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν, ο αγώνας του 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ

Οι τρεις με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι λίγο έως πολύ προβλέψιμοι. Στην κορυφή βρίσκεται ο Νεϊμάρ με την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να ανέρχεται στα 181,826 εκατομμύρια ευρώ και στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Κιλιαν Εμπαπέ με 121 εκατομμύρια ευρώ. Τέταρτος στη σχετική λίστα είναι ο Τόνι Κρόος με 80.74 εκατ. ευρώ, ενώ στην πέμπτη θέση έχουμε δύο ακόμα παίκτες της Ρεάλ με τους Μπέιλ και Ίσκο να τιμώνται προς 75.7 εκατ. ευρώ.

Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Όνομα Ποσό
Νεϊμάρ 181,82 εκατ. ευρώ
Κριστιάνο Ρονάλντο 121 εκατ. ευρώ
Κιλιαν Εμπαπέ 121 εκατ. ευρώ
Τόνι Κρόος 80.74 εκατ. ευρώ
Γκάρεθ Μπέιλ 75.7 εκατ. ευρώ.
Ίσκο 75.7 εκατ. ευρώ.

* Όλα τα στοιχεία προέρχονται από το transfermarkt.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ