CHAMPIONS LEAGUE

Πρωτιά με Λούκας η Άρσεναλ

Πρωτιά με Λούκας η Άρσεναλ
© BPI / MICHAEL ZEMANEK

Η Άρσεναλ νίκησε 4-1 στην Βασιλεία, με χατ-τρικ του Λούκας Πέρεθ και κατέκτησε την κορυφή, καθώς η Παρί Σεν-Ζερμέν έμεινε στο 2-2 με την Λουντογκόρετς (videos)

Ο Λούκας Πέρεθ στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός σε ματς Champions League πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την Άρσεναλ σε νίκη με 4-1 επί της Βασιλείας στην Ελβετία.

Αυτή η νίκη μάλιστα έδωσε την πρωτιά στους "κανονιέρηδες", καθώς η Παρί Σεν-Ζερμέν αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Λουντογκόρετς στο Παρίσι!

Paris Saint-Germain's Brazilian defender Marquinhos reacts after missing a goal opportunity during the UEFA Champions League Group A football match between Paris Saint-Germain and PCF Ludogorets Razgrad at the Parc des Princes Stadium in Paris on December 6, 2016. / AFP / FRANCK FIFE        (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)
Paris Saint-Germain's Brazilian defender Marquinhos reacts after missing a goal opportunity during the UEFA Champions League Group A football match between Paris Saint-Germain and PCF Ludogorets Razgrad at the Parc des Princes Stadium in Paris on December 6, 2016. / AFP / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Βασιλεία - Άρσεναλ 1-4

Σκόρερς: 78' Ντουμπιά / 8', 16' και 47' Λούκας Πέρεθ, 53' Ιγουόμπι

Γήπεδο: "St. Jakob-Park", Βασιλεία

Διαιτητής: Ζόρζε Σόουζα (Πορτογαλία)

Η Άρσεναλ προηγήθηκε 2-0 με δύο τέρματα του Λούκας Πέρεθ στο 8ο και το 16ο λεπτό, αμφότερα μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά ο Ισπανός συμπλήρωσε το χατ-τρικ του 47' με ένα δυσκολότερο τέρμα.

Στην παρθενική του εμφάνιση ως βασικός στο Champions League έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ που κάνει χατ-τρικ στην διοργάνωση. Είχαν προηγηθεί οι Τιερί Ανρί, Νίκλας Μπέντνερ, Ντάνι Γουέλμπεκ, Ολιβιέ Ζιρού και Μεσούτ Εζίλ.

Ο Ιγουόμπι πέτυχε και αυτός το παρθενικό του γκολ στο Champions League (και του Λούκας τα πρώτα ήταν), κάνοντας το 0-4 στο 53', ενώ ο Ντουμπιά με ένα πανέμορφο τέρμα μείωσε στο 78' για το τελικό 1-4.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάλτσικ, Λανγκ, Σούχι, Μπαλάντα, Ανταμά Τραορέ, Ντιέ (74' Τσούφι), Ταουλάντ Τζάκα, Ντελγάδο (55' Ντουμπιά), Ελγιουνουσί (59' Καλά), Στέφεν, Γιάνκο.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Χόλντινγκ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Γκρανίτ Τζάκα, Ράμσεϊ (70' Ζιρού), Μεσούτ Εζίλ (74' Γουόλκοτ), Ιγουόμπι, Λούκας Πέρεθ, Αλέξις Σάντσες (70' Ελνενί).

Πρωτιά με Λούκας η Άρσεναλ
Πρωτιά με Λούκας η Άρσεναλ

Παρί Σεν-Ζερμέν - Λουντογκόρετς 2-2

Σκόρερς: 61' Καβάνι, 92' Ντι Μαρία / 15' Μισιτζάν, 69' Βάντερσον

Γήπεδο: "Parc des Princes", Παρίσι

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)

Με νίκη η Παρί Σεν-Ζερμέν θα εξασφάλιζε την κορυφή, αλλά στο 15' ο Μισιτζάν απέδειξε πως δεν θα ήταν εύκολο το βράδυ των Γάλλων, ανοίγοντας το σκορ για τους Βούλγαρους.

Με ανάποδο "ψαλίδι" ο Καβάνι απάντησε στο 61', φτάνοντας τα 6 γκολ στην διοργάνωση φέτος, αλλά οι Βούλγαροι προηγήθηκαν ξανά με τον Βάντερσον, όμως δεν πήραν το ιστορικό "διπλό", καθώς ο Άνχελ Ντι Μαρία ισοφάρισε για το τελικό 2-2 στο 92'.

Ένα λεπτό μετά το 1-1 από τον Καβάνι, ο Τάσος Σιδηρόπουλος έπρεπε να είχε δώσει πέναλτι στην Παρί, αλλά δεν είδε το χέρι αμυντικού στην περιοχή του.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Αρεολά, Μενιέ (88' Οριέ), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ (80' Κουρζαουά), Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Μπεν Αρφά, Ντι Μαρία, Λούκας Μόουρα (85' Χεσέ Ροντρίγκεθ), Καβάνι.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Στογιάνοφ, Σισίνιο, Πλάστουν, Μότσι, Ναταναέλ Πιμιέντα, Μαρσελίνιο (86' Γκουστάβο Καμπανιάρο), Ντιάκοφ, Αντριαναντενενά, Μισιτζάν (72' Λουκοκί), Βάντερσον (95' Κεσέρου), Ζόναταν Καφού.

Πρωτιά με Λούκας η Άρσεναλ

Η τελική βαθμολογία

1. Άρσεναλ 14 (18-6)

2. Παρί Σεν-Ζερμέν 12 (13-7)

3. Λουντογκόρετς 3 (6-15)

4. Βασιλεία 2 (3-12)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Βασιλεία - Άρσεναλ 1-4

Παρί Σεν-Ζερμέν - Λουντογκόρετς 2-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ