CHAMPIONS LEAGUE

Πρόκριση για Σίτι με βοήθεια από Γιουβέντους

Πρόκριση για Σίτι με βοήθεια από Γιουβέντους

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 στην Σεβίλλη και προκρίθηκε στους "16" του Champions League διότι η Γιουβέντους με 10 παίκτες πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Γκλάντμπαχ στην Γερμανία (videos)

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση στους "16" του Champions League (λιγά λεπτά η Ρεάλ), καθώς νίκησε 3-1 την Σεβίλλη στην Ισπανία και ευνοήθηκε από την ισοπαλία στο Γκλάντμπαχ - Γιουβέντους (1-1).

Με εξαιρετικό γκολ του Λίχτσταϊνερ η "Γιούβε" γλίτωσε την ήττα στην Γερμανία και μάλιστα έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ερνάνες από το 53'.

MOENCHENGLADBACH, GERMANY - NOVEMBER 03:  Stephan Lichtsteiner of Juventus celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League group stage match between VfL Borussia Monchengladbach and Juventus FC on November 3, 2015 in Moenchengladbach, Germany.  (Photo by Sascha Steinbach/Bongarts/Getty Images)
MOENCHENGLADBACH, GERMANY - NOVEMBER 03: Stephan Lichtsteiner of Juventus celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League group stage match between VfL Borussia Monchengladbach and Juventus FC on November 3, 2015 in Moenchengladbach, Germany. (Photo by Sascha Steinbach/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Σκόρερς: 25' Τρεμουλινάς / 8' Στέρλινγκ, 11' Φερναντίνιο, 36' Μπονί

Γήπεδο: "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν", Σεβίλλη

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ραχίμ Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ στο "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν" για τους "πολίτες", με διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Φερναντίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος από δημιουργός έγινε εκτελεστής μόλις 3 λεπτά αργότερα, καθώς έκανε το 0-2 στο 11' με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από την απόκρουση του Σέρχιο Ρίκο στο πλασέ του Μπονί (από προσπάθεια του Στέρλινγκ), ενώ στο 13' ο Χεσούς Νάβας είχε δοκάρι!

Αφού δεν κατάφερε να κάνει το 0-3 η αγγλική ομάδα, άμεσα η Σεβίλλη μείωσε, καθώς στο 25' έκανε το 1-2 ο Τρεμουλινάς με κοντινή κεφαλιά σε κενό τέρμα, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του άλλου μπακ, του Κόκε, από δεξιά, αλλά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, με τον Ουλφρίντ Μπονί να κάνει το 1-3 στο 36'.

Την ασίστ στον Μπονί έκανε ο Χεσούς Νάβας, ο οποίος δεν ήθελε να γιορτάσει ιδιαίτερα το "διπλό" και την πρόκριση της Σίτι, αφού ήταν στην Σεβίλλη από παιδάκι μέχρι το 2013.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Κόκε (56' Μαριάνο), Ραμί, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Ιμπόρα (46' Κρον-Ντέλι), Μπανέγα, Βιτόλο, Κονοπλιάνκα, Γιορέντε (64' Ιμόμπιλε).

ΜΑΝ.ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κολάροβ, Φερνάντο, Φερναντίνιο (90' Ντεμιτσέλις), Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Στέρλινγκ (73' Ντε Μπράινε), Μπονί (86' Ντελφ).

Πρόκριση για Σίτι με βοήθεια από Γιουβέντους
© REUTERS

Γκλάντμπαχ - Γιουβέντους 1-1

Σκόρερς: 18' Φάμπιαν Τζόνσον / 44' Λίχτσταϊνερ

Γήπεδο: "Μπορούσια Παρκ", Μένχεγκλαντμπαχ

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα μετά την σέντρα του Ιμπραϊμά Τραορέ από δεξιά, έτσι αυτή έφτασε στον Ραφαέλ που ψύχραιμα τροφοδότησε τον Φάμπιαν Τζόνσον και ο Αμερικανός με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζανλουίτζι Μπουφόν για το 1-0 στο 18'.

Πέντε λεπτά νωρίτερα οι Γερμανοί είχαν... τρομερό οριζόντιο δοκάρι σουτ του Νταχούντ, ενώ στο 39' ο Ζόμερ έκανε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Εβρά.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Γιουβέντους απάντησε, με τον Στέφαν Λίχτσταϊνερ να κάνει το 1-1 με τρομερό διαγώνιο σουτ στην κίνηση από ασίστ του Πολ Πογκμπά.

Στο 53' η "γηραιά κυρία" έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ερνάνες με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Άλβαρο Ντομίνγκεθ.

Η Γιουβέντους άντεξε και πήρε τον βαθμό, με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν στο 77' να κάνει σπουδαία απόκρουση με το πόδι σε κοντινή κεφαλιά του Στιντλ και να κάνει άλλη μία στο 89' στο σουτ του Τοργκάν Αζάρ, με την μπάλα μετά τα ακροδάχτυλα του Ιταλού πορτιέρε να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Νόρντβεϊτ, Κρίστενσεν, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Βεντ, Νταχούντ, Γκρανίτ Τζάκα, Ιμπραϊμά Τραορέ, Φάμπιαν Τζόνσον (85' Τοργκάν Αζάρ), Στιντλ, Ραφαέλ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Στουράρο (87' Λεμινά), Πογκμπά, Ερνάνες, Ντιμπάλα (63' Κουαδράδο), Μοράτα (75' Μπαρτζάλι).

*κόκκινη 53' Ερνάνες

MOENCHENGLADBACH, GERMANY - NOVEMBER 03:  Hernanes and Paul Pogba of Juventus battle with Granit Xhaka and Havard Nordtveit (6) of Borussia Moenchengladbach during the UEFA Champions League Group D match between VfL Borussia Monchengladbach and Juventus at Borussia-Park on November 3, 2015 in Moenchengladbach, Germany.  (Photo by Bryn Lennon/Bongarts/Getty Images)
MOENCHENGLADBACH, GERMANY - NOVEMBER 03: Hernanes and Paul Pogba of Juventus battle with Granit Xhaka and Havard Nordtveit (6) of Borussia Moenchengladbach during the UEFA Champions League Group D match between VfL Borussia Monchengladbach and Juventus at Borussia-Park on November 3, 2015 in Moenchengladbach, Germany. (Photo by Bryn Lennon/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (8-5)

2. Γιουβέντους 8 (5-2)

3. Σεβίλλη 3 (5-7)

4. Γκλάντμπαχ 2 (2-6)

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

3 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

2 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα)

Μαξίμ Λεστιέν (Αϊντχόφεν)

Σοφιάν Φεγκουλί (Βαλένθια)

Φίλιπ Μλαντένοβιτς (ΜΠΑΤΕ)

Ίβαν Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Γεβγέν Κονοπλιάνκα (Σεβίλλη)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

Λούκας Ποντόλσκι (Γαλατάσαράι)

Χακάν Τσαλχάνογλου (Λεβερκούζεν)

Γκλάντμπαχ - Γιουβέντους 1-1

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ