CHAMPIONS LEAGUE

Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι

Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι

Με τον Μέσι να φτάνει και ξεπερνάει τα 500 γκολ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Σέλτικ στην Σκωτία και προκρίθηκε στους "16", όπως και η Μάντσεστερ Σίτι με την ισοπαλία στο Μένχενγκλαντμπαχ (videos)

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισαν την πρόκριση στους "16" του Champions League, έπειτα από τη νίκη με 2-0 επί της Σέλτικ στην Σκωτία και το 1-1 με στο Γκλάντμπαχ, αντίστοιχα.

Οι Άγγλοι κράτησαν το +3 από τους Γερμανούς και προκρίθηκαν διότι θα υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού είχαν νικήσει την Μπορούσια στο Μάντσεστερ (4-0).

Και τα δύο γκολ στην Γλασκώβη τα πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι, έφτασε και ξεπέρασε τα 500 με την φανέλα της "Μπάρτσα", η οποία δεν εξασφάλισε μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση, καθώς πήγε στο +4 από τη Σίτι, με μία αγωνιστική να απομένει.

Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι

Σέλτικ - Μπαρτσελόνα 0-2

Σκόρερ: 24' και 55' πέν. Μέσι

Γήπεδο: "Celtic Park", Γλασκώβη

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Το σκορ στην Γλασκώβη άνοιξε με ένα ιστορικό γκολ, καθώς ήταν το 500ό του Λιονέλ Μέσι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, σε όλες τις διοργανώσεις.

Από την 7η ασίστ του Νεϊμάρ στην φετινή διοργάνωση, ο Αργεντινός με κοντινό σουτ στην κλειστή γωνία του Γκόρντον έκανε το 1-0 για τους Καταλανούς, φτάνοντας τα 8 γκολ φέτος στο CL.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το 9ο (και 501ο), καθώς με εκτέλεση στο 55' έκανε το 0-2, με τον Λουίς Σουάρες να έχει κερδίσει έξυπνα το πέναλτι από τον Εμίλιο Ισαγκίρε.

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Σβιατσένκο, Ισαγκίρε, Άρμστρονγκ, Σκοτ Μπράουν, Ρόγκιτς (64' Μπιτόν), ΜακΓκρέγκορ (72' Ρόμπερτς), Σινκλέρ (46' Φόρεστ), Μουσά Ντεμπελέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ (72' Μάρλον), Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα (66' Ντιν), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αντρέ Γκόμες, Μέσι, Νεϊμάρ (77' Αρντά Τουράν), Λουίς Σουάρες.

Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Σκόρερς: 23' Ραφαέλ / 45'+1 Νταβίντ Σίλβα

Γήπεδο: "Borussia-Park", Μένχενγκλαντμπαχ

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Από το λάθος του Στόουνς, η Γκλάντμπαχ έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά και ο Ραφαέλ με άπιαστο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή "εκτέλεσε" στον Μπράβο, ανοίγοντας το σκορ για την Μπορούσια.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Μάντσεστερ Σίτι χάθηκε στο 45' με τον Αγκουέρο, αλλά ένα λεπτό αργότερα (45'+1) ο Νταβίντ Σίλβα ισοφάρισε 1-1 με κοντινή προβολή, έπειτα άψογη συνεργασία των Στέρλινγκ και Ντε Μπράινε.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Ελβέντι, Κρίστιανσεν, Γιάντσκε, Βεντ, Νταχούντ (60' Βέστεργκααρντ), Στρομπλ, Ιμπραϊμά Τραορέ (41' Χόφμαν), Φάμπιαν Τζόνσον, Στιντλ, Ραφαέλ (84' Χαν).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (3-6-1): Μπράβο, Στόουνς, Οταμέντι, Κολάροβ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν, Νταβίντ Σίλβα, Χεσούς Νάβας, Στέρλινγκ (68' Σανιά), Ντε Μπράινε, Αγκουέρο.

*κόκκινη 51' Στιντλ και 63' Φερναντίνιο

Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 12 (16-4)

2. Μάντσεστερ Σίτι 8 (11-9)

3. Γκλάντμπαχ 5 (5-8)

4. Σέλτικ 2 (4-15)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η τελευταία αγωνιστική (6/12)

Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ

Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Σέλτικ - Μπαρτσελόνα 0-2

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ