CHAMPIONS LEAGUE

Πρόκριση για Μπάγερν και Ατλέτικο

Πρόκριση για Μπάγερν και Ατλέτικο

Η Μπάγερν νίκησε 2-1 με ανατροπή στο Αϊντχόφεν, χάρη σε τέρματα του Λεβαντόβσκι και προκρίθηκε στους "16" μαζί με την Ατλέτικο, η οποία με 2 γκολ του Γκριεζμάν επικράτησε 2-1 της Ροστόβ, με λύτρωση στο 93' (videos)

Ατλέτικο και Μπάγερν προκρίθηκαν αμφότερες στους "16" του Champions League, καθώς νίκησαν 2-1 τις Ροστόβ και Αϊντχόφεν αντίστοιχα, με τους Αντουάν Γκριεζμάν και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να πετυχαίνουν και τα δύο γκολ ομάδων τους.

Ο Γκριεζμάν στο 93' χάρισε στην ομάδα του Σιμεόνε την 4η νίκη σε ισάριθμα ματς και κράτησε τους Μαδριλένους στην κορυφή με +3 από την Μπάγερν, για την οποία ο Λεβαντόβσκι εκτός από τα δύο γκολ είχε και τρία δοκάρια!

Πρόκριση για Μπάγερν και Ατλέτικο

Ατλέτικο - Ροστόβ 2-1

Σκόρερς: 28' και 93' Γκριεζμάν / 30' Αζμούν

Γήπεδο: "Vicente Calderón", Μαδρίτη

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση ο Αντουάν Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο στο 28ο λεπτό, αλλά μόλις 90 λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση.

Ο διεθνής Ιρανός, Σαρντάν Αζμούν, ήταν αυτός που στο 20ό λεπτό έκανε το 1-1 και αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο ομάδα του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε στο φετινό Champions League.

Τελικά η Ροστόβ δεν κατάφερε να υποχρεώσει την Ατλέτικο στην πρώτη της απώλεια, καθώς στο 93' ο Γκριεζμάν "χτύπησε" και πάλι και χάρισε στους "ροχιμπλάνκος" την 4η νίκη τους σε ισάριθμα ματς.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλκο, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ (58' Γκαμεϊρό), Καράσκο (79' Κορέα), Γκριεζμάν, Τόρες.

ΡΟΣΤΟΒ (5-3-2): Τζανάεβ, Καλάτσεβ (73' Τερέντγιεβ), Μέβλια, Θέσαρ Νάβας, Γκρανάτ, Κουντριασόβ, Ερόχιν (45+3' Πρεπέλιτα), Νομπόα, Γκάτσκαν, Αζμούν (70' Ντουμπιά), Πόλοζ.

Πρόκριση για Μπάγερν και Ατλέτικο

Αϊντχόφεν - Μπάγερν 1-2

Σκόρερς: 14' Άριας / 34' πέν. και 73' Λεβαντόβσκι

Γήπεδο: "Philips Stadion", Αϊντχόφεν

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Ο Σαντιάγο Άριας άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό για την Αϊντχόφεν, με κοντινή κεφαλιά, αλλά το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο δεξιός μπακ ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν ο Πρέπερ έκανε την πρώτη κεφαλιά, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μάνουελ Νόιερ.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι είχε δοκάρι στο 4' και στο 30ό λεπτό, αλλά τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 34' με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε το Γκουαρδάδο, καθώς έκανε χέρι στην περιοχή.

Το δεύτερο γκολ του Πολωνού στο ματς ήρθε στο 73', ολοκληρώνοντας την ανατροπή με κοντινό πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Ντέιβιντ Αλάμπα, τον οποίο τροφοδότησε ο Ντόουγκλας Κόστα.

Ο "Λέβα" λίγο έλειψε να κάνει χατ-τρικ, καθώς στα τελευταία λεπτά είχε και τρίτο δοκάρι, το οποίο μάλιστα ήταν... διπλό, πρώτα στο οριζόντιο και εν συνεχεία στο κάθετο!

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Πασφίρ, Άριας, Ισιμά-Μιρέν, Έκτορ Μορένο, Βίλεμς (46' Μπρενέ), Σβάαμπ, Ράμσελααρ (74' Ζίντσενκο), Γκουαρδάδο, Πρέπερ, Περέιρο (67' Μπέρχβαϊν), Λουκ ντε Γιονγκ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Κίμιχ (64' Κομάν), Βιδάλ, Ρόμπεν (64' Ντόουγκλας Κόστα), Τόμας Μίλερ (85' Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόβσκι.

Πρόκριση για Μπάγερν και Ατλέτικο

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο 12 (5-1)

2. Μπάγερν 9 (11-3)

3. Αϊντχόφεν 1 (4-9)

4. Ροστόβ 1 (3-10)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (23/11)

Ροστόβ - Μπάγερν

Ατλέτικο - Αϊντχόφεν

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Ατλέτικο - Ροστόβ 2-1

Αϊντχόφεν - Μπάγερν 1-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ