CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Νάπολι - Ρεάλ, Άρσεναλ - Μπάγερν

Real Madrid's Karim Benzema fights for the ball against Napoli's Kalidou Koulibaly during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Real Madrid and Napoli at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday Feb. 15, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's Karim Benzema fights for the ball against Napoli's Kalidou Koulibaly during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Real Madrid and Napoli at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday Feb. 15, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Οι δύο πρώτες ομάδες των προημιτελικών του Champions League θα προκύψουν απόψε μετά τις ρεβάνς, Νάπολι - Ρεάλ και Άρσεναλ - Μπάγερν. Μαδριλένοι και Βαυαροί είναι τα φαβορί. Διαβάστε στοιχεία και πιθανές 11άδες...

Μετά από διακοπή μία εβδομάδας, το Champions League επιστρέφει και το βράδυ της Τρίτης θα γίνουν γνωστές οι δύο πρώτες ομάδες των προημιτελικών.

Οι δύο πρώτες ρεβάνς της φάσης των "16" ξεκινούν φυσικά αμφότερες στις 21:45, με τη Νάπολι να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Άρσεναλ να φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου.

Preview: Νάπολι - Ρεάλ, Άρσεναλ - Μπάγερν
© REUTERS

Νάπολι - Ρεάλ

Η Ρεάλ έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, καθώς είχε νικήσει 3-1 στη Μαδρίτη, αλλά βέβαια το εκτός έδρας γκολ δίνει αρκετές ελπίδες στη Νάπολι, η οποία "ψάχνει" νίκη με 2-0.

Σε περίπτωση που οι "παρτενοπέι" τα καταφέρουν θα... γράψουν ιστορία, καθώς θα βρεθούν στους "8" της Ευρώπης για πρώτη φορά, ενώ στους "16" βρίσκονται μόλις για δεύτερη (την πρώτη έχει αποκλειστεί από την Τσέλσι την σεζόν 2011-12).

Η Ρεάλ Μαδρίτης στοχεύει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά μετά τη Μίλαν (1990 και 1991), ενώ αν περάσει θα βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League για 7η σερί χρονιά.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για την διαθεσιμότητα των Αλάν και Ντρις Μέρτενς, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ραφαέλ Βαράν και του Φάμπιο Κοεντράο.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΝΑΠΟΛΙ: Reina; Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam; Zieliński, Diawara, Hamšík; Callejón, Mertens, Insigne.

ΡΕΑΛ: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Bale, Ronaldo, Benzema.

Preview: Νάπολι - Ρεάλ, Άρσεναλ - Μπάγερν

Άρσεναλ - Μπάγερν

Με κάτι σαν... θαύμα θα προκριθεί η Άρσεναλ, καθώς η Μπάγερν είχε νικήσει 5-1 στο πρώτο ματς του Μονάχου, έτσι ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε στη συνέντευξη τύπου: "Δεν έχουμε επιλογή, απλά πρέπει να επιτεθούμε".

Αν τελικά δεν γίνει το θαύμα, η Άρσεναλ θα αποκλειστεί στους "16" για 7η σερί χρονιά και η Μπάγερν θα βρεθεί στα προημιτελικά για 6η σερί χρονιά. Μάλιστα, σε αυτά τα 6 χρόνια θα έχει αποκλείσει τους "κανονιέρηδες" τις τρεις φορές (2013, 2014 και 2017).

Για την ιστορία, 80 φορές μία ομάδα νίκησε 5-1 στο πρώτο ματς και από αυτές τις 79 προκρίθηκε. Η μία μόνο φορά που αποκλείστηκε κάποιος που είχε επικρατήσει 5-1 ήταν η Γκλάντμπαχ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί 4-0 στη ρεβάνς στο UEFA Cup 1985/1986.

Ο Αρσέν Βενγκέρ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μεσούτ Εζίλ, Ελ-Νενί, Καθόρλα και Μέρτεζακερ, ο Κάρλο Αντσελότι δεν έχει στην διάθεσή του τον Φίλιπ Λαμ λόγω τιμωρίας, επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει τον Τζερόμ Μπόατενγκ, ενώ πιθανότατα δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί και ο Μάνουελ Νόιερ.

Όσον αφορά στον Αλέξις Σάντσες, αναμένεται να είναι στην 11άδα, με τον Βενγκέρ να του λέει: "Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα φύγεις, όχι εσύ", ενώ είχαν και μία "παγωμένη" χειραψία.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ospina; Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal; Coquelin, Xhaka; Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Walcott; Sánchez.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ulreich; Rafinha, Martínez, Alaba, Bernat; Kimmich, Thiago, Müller; Costa, Robben; Lewandowski.

Preview: Νάπολι - Ρεάλ, Άρσεναλ - Μπάγερν
© PA

Οι ρεβάνς των "16":

Τρίτη (7/3)

Νάπολι - Ρεάλ [ 1-3 ]

Άρσεναλ - Μπάγερν [ 1-5 ]

Τετάρτη (8/3)

Ντόρτμουντ - Μπενφίκα [ 0-1 ]

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν-Ζερμέν [ 0-4 ]

Τρίτη (14/3)

Γιουβέντους - Πόρτο [ 2-0 ]

Λέστερ - Σεβίλλη [ 1-2 ]

Τετάρτη (15/3)

Μονακό - Μάντσεστερ Σίτι [ 3-5 ]

Ατλέτικο - Λεβερκούζεν [ 4-2 ]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**σε αγκύλη το αποτέλεσμα του 1ου ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

6 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ