CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μπάγερν - Πόρτο, Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ

Entrenamiento del PSG en el Camp Nou antes del partido de vuelta de 1/4 de la Liga de Campeones ante el Barcelona. En la imagen, David Luiz. 

PSG training session at Camp Nou before second leg match of Champions League against Barcelona. In this picture, David Luiz.
Entrenamiento del PSG en el Camp Nou antes del partido de vuelta de 1/4 de la Liga de Campeones ante el Barcelona. En la imagen, David Luiz. PSG training session at Camp Nou before second leg match of Champions League against Barcelona. In this picture, David Luiz. ENTRENAMIENTO DEL PSG EN EL CAMP NOU ANTES DEL PARTIDO DE VUELTA DE 1/4 DE LA LIGA DE CAMPEONES ANTE EL BARCELONA. EN LA IMAGEN, DAVID LUIZ. PSG TRAINING SESSION AT CAMP NOU BEFORE SECOND LEG MATCH OF CHAMPIONS LEAGUE AGAINST BARCELONA. IN THIS PICTURE, DAVID LUIZ.

Η Μπάγερν υποδέχεται την Πόρτο με στόχο την ανατροπή για την ιστορική 4η σερί πρόκριση στους "4" της Ευρώπης, ενώ η Παρί Σεν-Ζερμέν ψάχνει θαύμα στο "Καμπ Νόου" κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δείτε στοιχεία, απουσίες και πιθανές 11άδες...

Τα δύο πρώτα εισιτήρια θα τα ημιτελικά του Champions League θα δοθούν το βράδυ της Τρίτης, με την Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που θα πάρει το ένα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Αυτό το συγκλονιστικό απρόοπτο είναι να νικήσει η Παρί Σεν-Ζερμέν στο "Καμπ Νόου" με 3-0 ή 4-1 (κτλ...) και να περάσει, καθώς είχε ηττηθεί με 1-3 από τους "μπλαουγκράνα" στο Παρίσι.

Με το ίδιο σκορ είχε επικρατήσει και η Πόρτο στο "Ντραγκάο" της Μπάγερν και η ανατροπή δεδομένων είναι φυσικά ευκολότερη στο συγκεκριμένο ζευγάρι, καθώς με 2-0 οι Βαυαροί θα προκριθούν.

Preview: Μπάγερν - Πόρτο, Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν-Ζερμέν

Η Μπαρτσελόνα είχε κάνει... πάρτι στο Παρίσι, έτσι με το σκορ ήδη στο 3-1 υπέρ της δύσκολα δεν θα προκριθεί στα ημιτελικά για 16η φορά στην ιστορία της (πέρσι είχε αποκλειστεί στους "8" από την Ατλέτικο).

Η "Μπάρτσα" είναι στα προημιτελικά για 8η σερί φορά και συνολικά 20ή στην ιστορία της, ενώ η Παρί είναι στους "8" για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 4η στην ιστορία της, όμως για 3 σερί χρονιά αναμένεται να αποκλειστεί σε αυτήν την φάση.

Πέρσι είχε αποκλειστεί από την Τσέλσι και πρόπερσι από την Μπαρτσελόνα, ενώ στους "4" οι Παριζιάνοι έχουν φτάσει μόνο το 1995.

Μάλιστα, το 1995 η PSG είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, όμως το 1997 έχασε από τους "μπλαουγκράνα" στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων και όπως προαναφέραμε αποκλείστηκε από τους Καταλανούς στα προημιτελικά του Champions League το 2013, ενώ φέτος στους ομίλους οι ομάδες είχαν από μία νίκη στην έδρα τους (την πρώτη θέση πήρε η Μπαρτσελόνα).

Μοναδική απουσία για τον Λουίς Ενρίκε είναι ο Τόμας Βερμάλεν, ενώ για τον Λοράν Μπλαν οι τραυματίες, Τιάγκο Μότα, Τιάγκο Σίλβα και ο τιμωρημένος, Σερζ Οριέ.

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Μαρκίνιος, Μαξουέλ, Βεράτι, Καμπάγ, Ματουιντί, Παστόρε, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

Preview: Μπάγερν - Πόρτο, Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ

Μπάγερν - Πόρτο

Πριν 6 μέρες η Πόρτο σόκαρε την Ευρώπη με την επικράτησή της με 3-1 επί της Μπάγερν, ο οποία είχε αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών, ο Γκουαρδιόλα γκρίνιαξε, έτσι παραιτήθηκε ο πολύπειρος γιατρός του συλλόγου και το επιτελείο του.

Κόντρα στην Μπάγερν η Πόρτο το 1987 στην Βιέννη αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως σε νοκ-άουτ δύο αναμετρήσεων αποκλείστηκε από τους Βαυαρούς στα προημιτελικά και το 1991 και το 2000, έτσι τώρα καλείται στην Βαυαρία να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα για μην τριτώσει το κακό.

Η ομάδα του Μονάχου αν περάσει θα παίξει στα ημιτελικά για 17η φορά στην ιστορία της και 4η συνεχόμενη, κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ.

Η Πόρτο από την άλλη είναι στα προημιτελικά για 8η φορά, με τελευταία την περίοδο 2008-09, ενώ στους "4" θα βρεθεί, αν περάσει, για 4η φορά στην ιστορία της. Στις 3 προηγούμενες πήρε δύο φορές το τρόπαιο (1987, 2004), έχοντας το απόλυτο σε τελικούς, καθώς το 1994 είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Μπαρτσελόνα, η οποία εν συνεχεία στον τελικό έχασε 0-4 από τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ.

Στάρκε, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπενατιά, Αλάμπα και Ρόμπεν οι τραυματίες για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με την συμμετοχή των Ριμπερί και Σβάινσταϊγκερ να είναι αμφίβολη.

Τραυματίας είναι μόνο ο Τέγιο για τον Τζουλέν Λοπετέγκι, όμως έχει δύο μεγάλες απουσίες λόγω τιμωρίας, τους Βραζιλιάνους μπακ, Ντανίλο και Αλέξ Σάντρο.

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκέτσε, Τόμας Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ρικάρντο, Μάικον, Μαρκάνο, Μάρτινς Ίντι, Έκτορ Ερέρα, Καζεμίρο, Όλιβερ Τόρες, Κουαρέσμα, Μπραχιμί, Τζάκσον Μαρτίνες.

Preview: Μπάγερν - Πόρτο, Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ

Οι ρεβάνς των "8":

Τρίτη 21/4

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν-Ζερμέν [ 3-1 ]

Μπάγερν - Πόρτο [ 1-3 ]

Τετάρτη 22/4

Ρεάλ - Ατλέτικο [ 0-0 ]

Μονακό - Γιουβέντους [ 0-1 ]

*ώρα έναρξης 21:45 σε όλα τα ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

6 γκολ

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

4 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ