CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

Preview: Champions League (day 4 - part 1)
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Με τον Ρονάλντο να ψάχνει το ιστορικό γκολ, η Ρεάλ ακόμη και με ισοπαλία στην Μαδρίτη με την Λίβερπουλ ίσως εξασφαλίσει πρόκριση στους "16" του CL, κάτι που είναι πολύ πιθανό να κατορθώσουν επίσης Ντόρτμουντ και Άρσεναλ. Δείτε στοιχεία, βαθμολογίες και πιθανές 11άδες... (videos)

Η Ντόρτμουντ μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της Bundesliga μαζί με την Βέρντερ, όμως είναι έτοιμη το βράδυ της Τρίτης μαζί με την Ρεάλ να γίνουν οι πρώτες που θα εξασφαλίσουν πρόκριση στους "16" του Champions League.

Αυτό θα γίνει αν η Μπορούσια νικήσει την Γαλατάσαράι και η Ρεάλ την Λίβερπουλ, αλλά θα γίνει υπό προϋποθέσεις ακόμη και με ισοπαλία σε Βεστφαλία και Μαδρίτη.

Μαζί με την Ντόρτμουντ από τον 4ο είναι πολύ πιθανό από απόψε να προκριθεί και η Άρσεναλ, ενώ το πρόγραμμα ξεκινά στις 19:00 με το Ζενίτ - Λεζερκούζεν.

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

Για το πρώτο "διπλό"

Όπως ο Ολυμπιακός στο Τορίνο, έτσι και η Ατλέτικο κόντρα στην Μάλμε θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα του ομίλου που δεν θα ηττηθεί έστω εκτός έδρας.

Νοκ-άουτ μόνο ο Ανσάλντι για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ ο Άντε Χαρέιντε δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και ο βασικός; του τερματοφύλακας (Όλσεν) δεν φαίνεται τελικά πως είχε κατι σοβαρό (είχε αποχωρήσει τραυματίας στο ματς της τελευταίας του πρωταθλήματος Σουηδίας).

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΑΛΜΕ: Olsen; Tinnerholm, Helander, Johansson, Ricardinho; Eriksson, Halsti, Adu; Forsberg, Kiese Thelin, Rosenberg.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Moyà; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Gabi, Mario Suárez, Koke; Arda Turan, Griezmann, Mandžukić.

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

Έτοιμη για πρόκριση η Ρεάλ

Αν η Ρεάλ νικήσει στην Μαδρίτη την Λίβερπουλ θα εξασφαλίσει πρόκριση στους "16", κάτι που θα κάνει και σε περίπτωση ισοπαλίας, μόνο όμως αν δεν λήξει ισόπαλο το Βασιλεία - Λουντογκόρετς.

Δεν αποκλείεται ο Μπέιλ να πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ σίγουρα εκτός πλάνων για τον Αντσελότι είναι οι Χεσέ Ροντρίγκες, Ιγιαραμέντι, Καρβαχάλ, Κοεντράο και Κεντίρα.

Ο Στάριτζ ταξίδεψε στην Μαδρίτη, αλλά δεν πρόκειται να αγωνιστεί (ανέτοιμος), ενώ στην λίστα των τραυματιών του Μπρένταν Ρότζερς είναι οι Σακό, Φλάναγκα, Σούσο και Χοσέ Ενρίκε.

Αυτό το ματς ίσως είναι ιστορικό για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς έχει 70 γκολ στο Champions League και με ένα ακόμη φτάνει στην κορυφή τον Ραούλ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΡΕΑΛ: Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo; Modrić, Kroos, Isco, James; Ronaldo, Benzema.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Mignolet; Johnson, Lovren, Škrtel, Moreno; Allen, Gerrard; Henderson, Sterling, Coutinho; Balotelli.

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

Για δύο αποτελέσματα η Λουντογκόρετς

Ελπίζοντας πως η Ρεάλ δεν θα είναι χαλαρή και θα νικήσει για 2η φορά την Λίβερπουλ, Βασιλεία και Λουντογκόρετς θα δώσουν μεγάλη "μάχη" στην Ελβετία.

Η ισοπαλία δεν "χαλάει" φυσικά την Λουντογκόρετς, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα είναι από πάνω στην ισοβαθμία, καθώς έχει νικήσει την Βασιλεία στην Βουλγαρία.

Αμφίβολη είναι και πάλι η συμμετοχή του έμπειρου Αργεντινού, Βάλτερ Σαμουέλ για τους Ελβετούς, με τον Ντιέγκο Σόουζα να υπολογίζει στους Σερί Ντι (τιμωρημένος), Στρέλερ και Ιβάνοφ (τραυματίες). Από την άλλη, ο Γκεόργκι Ντερμεντζίεφ, δεν έχει διαθέσιμο μόνο τον τιμωρημένο, Μίνεφ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Vaclík; Degen, Schär, Suchý, Safari; Elneny, Frei, Zuffi; González, Gashi; Embolo.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Stoyanov; Júnior Caiçara, Moţi, Terziev, Angulo; Dyakov, Fábio Espinho; Mihail Aleksandrov, Marcelinho, Abalo; Bezjak.

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

Χωρίς Κυριακό Παπαδόπουλο

Πριν δύο εβδομάδες ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στη νίκη της Μπάγερ επί της Ζενίτ στο Λεβερκούζεν, όμως υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και δεν αγωνιστεί στην Αγία Πετρούπολη.

Το ματς ξεκινά στις 19:00, ενώ ο Ρότζερ Σμιντ δεν έχει επίσης στην διάθεσή του Ουεντέλ (τιμωρία), Γκονσάλο Κάστρο, Ράιναρτς, Ρόλφες, ίσως και τον Μπένις. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας από την άλλη ίσως στερηθεί τους Φαϊζούλιν και Σμολνίκοβ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΖΕΝΙΤ: Lodygin; Anyukov, Garay, Lombaerts, Criscito; Witsel, Javi García, Shatov; Danny, Kerzhakov, Hulk.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Leno; Jedvaj, Toprak, Spahić, Boenisch; Bender, Çalhanoğlu; Bellarabi, Brandt, Son, Kiessling.

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

Για το "μηδέν" και στην Λισαβόνα

Η Μονακό είναι η μόνη ομάδα μέχρι τώρα που δεν έχει δεχτεί γκολ στους ομίλους του Champions League και αν αυτό εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την 4η αγωνιστική, τότε θα έχει σημαντικό βήμα τουλάχιστον για την 3η θέση.

Ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεζούς, δεν έχει στην διάθεσή του τον Λισάντρο Λόπες (τιμωρία) και τον Ελιζέου, ίσως και τον Όλα Τζον, ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ κάνει πλάνα χωρίς τους Μπερμπάτοφ και Μπόρχα Λόπεθ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Júlio César; Maxi, Luisão, Jardel, André Almeida; Samaris, Enzo, Salvio, Gaitán; Talisca, Lima.

ΜΟΝΑΚΟ: Subašić; Fabinho, Elderson, Carvalho, Kurzawa; Toulalan, Kondogbia, Moutinho; Ferreira Carrasco, Germain, Martial.

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

Πιθανή πρόκριση με νίκη η Άρσεναλ

Νέα νίκη της Άρσεναλ επί της Άντερλεχτ θα δώσει στους Άγγλους την πρόκριση, αρκεί όμως να μη νικήσει η Γαλατάσαράι μέσα στο Ντόρτμουντ.

Γουίλσιρ, Ντεμπουσί, Ζιρού, Μεσούτ Εζίλ, Κοσιελνί και Οσπίνα οι απουσίες για τον Αρσέν Βενγκέρ, ενώ από την άλλη ο Μπέσνικ Χάσι δεν έχει στην διάθεσή τους Ν'Σακαλά, Ντεφούρ, Νάιτινκ και Ματίας Σουάρες.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΑΡΣΕΝΑΛ: Szczęsny; Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs; Arteta, Flamini; Alexis Sánchez, Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla; Welbeck.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Proto; Deschacht, Heylen, Mbemba, Vanden Borre; Acheampong, Praet, Tielemans, Najar; Mitrović, Cyriac.

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

Ίσως αρκεί και το "Χ" για Ντόρτμουντ

Αν η Ντόρτμουντ νικήσει την Γαλατάσαράι και στην Γερμανία θα κάνει το "4 στα 4" και θα προκριθεί στους "16", αλλά θα πάρει το εισιτήριο ακόμη και με ισοπαλία, αρκεί να μη νικήσει η Άντερλεχτ στο Λονδίνο την Άρσεναλ.

Χούμελς, Σαχίν, Σαρ και Γι είναι τραυματίες, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ ίσως στερηθεί επίσης τους Σμέλτσερ, Κιρχ και Μπλαστσικόβσκι. Από την άλλη ο Τσέζαρε Πραντέλι δεν υπολογίζει στον Αϊντίν Γιλμάζ, ίσως και στον Φελίπε Μέλο.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Papastathopoulos, Durm; Gündoğan, Bender; Aubameyang, Mkhitaryan, Reus; Immobile.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Muslera; Tarık Çamdal, Semih Kaya, Chedjou, Alex Telles; Felipe Melo, Selçuk İnan; Hamit Altıntop, Sneijder; Burak, Bulut.

Preview: Champions League (day 4 - part 1)

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όλα τα ματς στην 1η μέρα της 4ης αγωνιστικής του Champions League ξεκινούν στις 21:45, εκτός από το Ζενίτ - Λεβερκούζεν που ξεκινά στις 19:00.

Στην καρτέλα με το πρόγραμμα που ακολουθεί υπάρχει και το τηλεοπτικό κανάλι που μπορείτε να δείτε Live τα ματς.

Σε όσα δεν αναφέρεται κανάλι θα είναι στο "λεπτό προς λεπτό" του Novasports 4, αλλά βέβαια για την εξέλιξη όλων των αγώνων θα ενημερώνεστε και από το LIVE του Sport24.gr...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης:

Group A

Μάλμε - Ατλέτικο [Novasports 7]

Γιουβέντους - Ολυμπιακός [Novasports 2]

Group B

Βασιλεία - Λουντογκόρετς

Ρεάλ - Λίβερπουλ [Novasports 1]

Group C

Ζενίτ - Λεβερκούζεν (19:00) [Novasports 3]

Μπενφίκα - Μονακό [Novasports 6]

Group D

Άρσεναλ - Άντερλεχτ [Novasports 3]

Ντόρτμουντ - Γαλατάσαράι

Οι βαθμολογίες

Group A

1. Ατλέτικο 6 (8-3)

2. Ολυμπιακός 6 (4-4)

3. Γιουβέντους 3 (2-2)

4. Μάλμε 3 (2-7)

Group B

1. Ρεάλ 9 (10-2)

2. Λουντογκόρετς 3 (3-4)

3. Λίβερπουλ 3 (2-5)

4. Βασιλεία 3 (2-6)

Group C

1. Λεβερκούζεν 6 (5-2)

2. Μονακό 5 (1-0)

3. Ζενίτ 4 (2-2)

4. Μπενφίκα 1 (1-5)

Group D

1. Ντόρτμουντ 9 (9-0)

2. Άρσεναλ 6 (6-4)

3. Άντερλεχτ 1 (2-6)

4. Γαλατάσαράι 1 (2-9)

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

4 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

3 γκολ

Αντριάν Ράμος (Ντόρτμουντ)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Ζερβινιό (Ρόμα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ντάνι Γουέλμπεκ (Άρσεναλ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ