CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0, Μπιλμπάο - Σαχτάρ 0-0

Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0, Μπιλμπάο - Σαχτάρ 0-0

Η Πόρτο... διέλυσε με 6-0 την ΜΠΑΤΕ στο "Ντραγκάο", ενώ η Μπιλμπάο έμεινε στο 0-0 με την Σαχτάρ στο "Σαν Μαμές" (videos)

Εντυπωσιακή η Πόρτο νίκησε με 6-0 την ΜΠΑΤΕ στο "Ντραγκάο", με τον Γιασίν Μπραχιμί να κάνει μεγάλη εμφάνιση και να πετυχαίνει το πρώτο χατ-τρικ του φετινού Champions League.

Ισόπαλες χωρίς σκορ στο "Σαν Μαμές" η Μπιλμπάο με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, αναμέτρηση στην οποία έκανε το ντεμπούτο του ο Έλληνας διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος.

Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0, Μπιλμπάο - Σαχτάρ 0-0

Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0

Σκόρερς: 5', 32' και 57' Μπραχιμί, 37' Τζ. Μαρτίνες, 61' Αντριάν Λόπεθ, 76' Αμπουμπακάρ

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο

Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)

Μόλις στο 5ο λεπτό η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο "Ντραγκάο", με τον Γιασίν Μπραχιμί να μην συγχωρεί το λάθος του Τσέρνικ, με τον τερματοφύλακα της ΜΠΑΤΕ να του δίνει την μπάλα και τον Αλγερινό να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και με εξαιρετικό σουτ να τον νικά στην "κλειστή" γωνία για το 1-0.

Ασταμάτητος ο Μπραχιμί, καθώς 24άχρονος άσος στο 32' πέρασε από αριστερά όποιον βρέθηκε μπροστά του, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με εξαιρετικό σουτ και σκοράροντας για 2η φορά έκανε το 2-0 για "δράκους".

Να μην έβαζε γκολ ο Τζάκσον Μαρτίνες σε αυτό το ματς φάνταζε πολύ δύσκολο, έτσι στο 37' ο Κολομβιανός στράικερ έκανε το 3-0 με κεφαλιά-"οβίδα" στο πρώτο δοκάρι από σέντρα του Ντανίλο από δεξιά.

Ο Μπραχιμί στο 57' κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 4-0 και έτσι συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, ενώ το 5-0 ήρθε στο 61' από τον Αντριάν Λόπεθ και το 6-0 στο 76' από τον Αμπουμπακάρ.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Μπραχιμί (59' Εβάντρο), Κουαρέσμα, Αντριάν Λόπεθ (68' Τέγιο), Τζάκσον Μαρτίνες (64' Αμπουμπακάρ).

ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Χάγκους, Πολιάκοβ, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς, Λιχταρόβιτς (54' Γιάκοβλεβ), Ολεχνόβιτς (62' Καρνίτσκι), Βολόντκο, Γκορντέιτσουκ, Αλεκσίεβιτς, Ροντιόνοβ (70' Σίγκνεβιτς).

Porto's French-born Algerian midfielder Yacine Brahimi (L) celebrates with his teammate Dutch defender Bruno Martins Indi after scoring his second goal during the UEFA Champions League football match FC Porto vs FC BATE Borisov at the Dragao stadium in Porto on September 17, 2014.   AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA        (Photo credit should read MIGUEL RIOPA/AFP/Getty Images)
Porto's French-born Algerian midfielder Yacine Brahimi (L) celebrates with his teammate Dutch defender Bruno Martins Indi after scoring his second goal during the UEFA Champions League football match FC Porto vs FC BATE Borisov at the Dragao stadium in Porto on September 17, 2014. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA (Photo credit should read MIGUEL RIOPA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μπιλμπάο - Σαχτάρ 0-0

Γήπεδο: "Σαν Μαμές", Μπιλμπάο

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)

Δύο φορές ζήτησε πέναλτι από τον Σιδηρόπουλο η Σαχτάρ για χέρι Ισπανός στην περιοχή, γενικά και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, περισσότερες οι Ουκρανοί, ενώ ο τερματοφύλακας της Μπιλμπάο, Γκόρκα Ιραϊθόθ, ήταν ο κορυφαίος του ματς.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξε ματς Champions League για πρώτη φορά μετά το 1998.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Γουρπέγκι, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Ρίκο, Μπενιάτ (64' Σουσαέτα), Μουνιαΐν (75' Ακέτσε), Ιμπάι Γκόμεθ, Αντούριθ (77' Γκιγιέρμο Φερνάντεθ).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Μάρσιο Αζεβέδο, Φερνάντο (73' Φρεντ), Στεπανένκο, Αλέξ Τεϊσέιρα, Ντόουγκλας Κόστα, Τάισον (80' Μάρλος), Λουίζ Αντριάνο (89' Γκλάτκι).

Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0, Μπιλμπάο - Σαχτάρ 0-0
© AP

Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0

Μπιλμπάο - Σαχτάρ 0-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ