CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο - Λίβερπουλ 1-4: Καθάρισε η "αγία τριάδα" και τώρα... Μέσι

Liverpool's Mohamed Salah, left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League quarterfinals, 2nd leg, soccer match between FC Porto and Liverpool at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, April 17, 2019. (AP Photo/Luis Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah, left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League quarterfinals, 2nd leg, soccer match between FC Porto and Liverpool at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, April 17, 2019. (AP Photo/Luis Vieira) AP

Η Λίβερπουλ δεν "μάσησε" από το δυναμικό ξεκίνημα της Πόρτο, έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο στο "Ντραγκάο" για να σκοράρει τέσσερα γκολ και να προκριθεί στα ημιτελικά του UCL, εκεί που την περιμένει η Μπαρτσελόνα.

Στους... τέσσερις ανέμους σκόρπισε την Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ μέσα στο "Ντραγκάο". Οι "Κόκκινοι", χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα, επικράτησαν των Πορτογάλων με 4-1 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League, εκεί που τους περιμένουν οι Μέσι και οι Βαλβέρδε.

Οι Πορτογάλοι με το 2-0 του πρώτου ματς στο "Ανφιλντ", όπως ήταν αναγκασμένη να κάνει, βγήκε μπροστά και πίεσε τους Λιβερπούλιανς με το... καλημέρα σας. Οι γηπεδούχοι έως το 28' κατάφεραν να κάνουν ένα σορό φάσεις μπροστά από την εστία του Άλισον, αλλά χωρίς επιτυχία.

Στον αντίποδα, οι "Κόκκινοι" ούτε συνεργασίες μπορούσαν να βγάζουν, ενώ η παρουσία του Οριγκί δεν βοηθούσε καθόλου στην επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, στην πρώτη σωστή λειτουργία οι Άγγλοι κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στο 26' και να τελειώσουν ουσιαστικά την αναμέτρηση. Σκόρερ του γκολ ο Σάντιο Μανέ που έφτασε τα 14 τέρματα και είναι ο δεύτερος σκόρερ του κλαμπ στην ευρωπαϊκή του ιστορία, πίσω από τον Τζέραρντ που έχει 21.

Ο Κλοπ, βλέποντας, ότι με τον Οριγκί στο βασικό σχήμα δεν... τσουλάει αποφάσισε να ενώσει την "αγία τριάδα", καθώς αντικατέστησε τον Βέλγο με τον Φιρμίνο. Με τον Βραζιλιάνο μαζί με τους Σαλάχ - Μανέ το έργο άλλαξε και η Λίβερπουλ πήρε τα πάνω της.

Στο 65', λοιπόν, ο Αλεξάντερ - Άρνολντ είδε τη κίνηση του Σαλάχ, πάσαρε στον "Φαραώ" και ο Αιγύπτιος που δεν πιάνεται όταν... γκαζώνει προσπέρασε τους πάντες και με πλασέ έγραψε το 2-0. Η Πόρτο από την άλλη, έστω και καταδικασμένη δεν έπαψε να προσπαθεί και δικαιώθηκε χάρη στην κεφαλιά του Μιλιτάο 69', από εκτέλεση κόρνερ του Τέλες, για το 2-1.

Πάμε τώρα στο τρίτο γκολ της Λίβερπουλ το οποίο ναι μεν σκόραρε ο Φιρμίνο, αλλά αξίζει ν' αναφέρουμε ότι η ασίστ δόθηκε από τον Τζόρνταν Χέντερσον (είχε μπει αλλαγή στη θέση του Ρόμπερτσον). Ο κάπτεν της ομάδας είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και αποτελεί "όπλο" στα χέρια του Κλοπ που αρέσκεται ν' αλλάξει πρόσωπα στη μεσαία γραμμή των "Κόκκινων".

Όσον αφορά στο τέταρτο τέρμα των φιλοξενούμενων, κι αυτό με κεφαλιά όπως του Φιρμίνο, ήρθε από έναν ακόμη κορυφαίο ποδοσφαιριστή και ίσως τον καλύτερο αμυντικό στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ποιος άλλος; Ο Φαν Ντάικ στο 84' πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και διαμόρφωσε το τελικό 4-1, αφού ο Ίκερ Κασίγιας ήταν αδύνατο ν' αντιδράσει.

Το πρώτο ματς της Λίβερπουλ στα ημιτελικά θα γίνει στο "Καμπ Νου" κόντρα στην Μπαρτσελόνα ή στις 30 Απριλίου ή 1η Μαΐου και την αμέσως επόμενη εβδομάδα οι επαναληπτικοί για διαμορφωθεί το ζευγάρι του τελικού που γίνει την πρώτη ημέρα του Ιούνη, στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Κορόνα (78' Φερνάντο), Ντανίλο, Ερέρα, Μπραχίμι (81' Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο (46' Σοάρες), Μαρεγκά.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ (66' Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (71' Χέντερσον), Φαμπίνιο, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Οριγκί (46' Φιρμίνο).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ