CHAMPIONS LEAGUE

Poll: Ποιες ομάδες θα περάσουν στον μεγάλο τελικό;

The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Η ώρα για να μάθουμε τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Champions League πλησιάζει και το Sport24.gr ζητά τις προβλέψεις σας για τους δύο μεγάλους ημιτελικούς.

Το βράδυ της 23ης Αυγούστου είναι αυτό που περιμένουν με ανυπομονησία όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο. Την ερχόμενη Κυριακή στις 22.00 όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Λισσαβόνα όπου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Champions League.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως έχουμε μπροστά μας δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς από τους οποίους και θα προκύψει το μεγάλο ζευγάρι. Πάρτε λοιπόν κοντά σας τα αγαπημένα σας νέα Lay's, με την καλύτερη γεύση ρίγανης που έγινε ποτέ και μία απολαυστική Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη και ετοιμαστείτε για σπουδαίες ποδοσφαιρικές βραδιές.

ΔΥΟ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Το βράδυ της Τρίτης (18/08, 22.00) η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λειψία θα κοντραριστούν στον πρώτο ημιτελικό με έπαθλο μία θέση στον τελικό του Champions League. Σε όποια από τις δύο ομάδες και να καταλήξει η πρόκριση θα είναι η πρώτη της φορά που θα διεκδικήσει τον τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τυπικά γηπεδούχος είναι η Λειψία. Η γερμανική ομάδα ιδρύθηκε πριν από μόλις έντεκα χρόνια, στις 19 Μαΐου του 2009 και κατάφερε να φτάσει στον ημιτελικό του Champions League. Πώς έγινε αυτό; Επενδύοντας συνεχώς σε ταλέντα κατάφερε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο πρωταγωνιστεί στη Γερμανία και τώρα ήρθε η ώρα της για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας είναι δίχως αμφιβολία ο προπονητής της, Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Στα 33του χρόνια έγινε ο νεαρότερος κόουτς που φτάνει στα ημιτελικά του Champions League και φυσικά θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Στην αντίπερα όχθη έχουμε την Παρί Σεν Ζερμέν των πολλών αστέρων. Οι Παριζιάνοι έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του Champions League και φέτος ο δρόμος τους είναι πιο βατός από ποτέ.

Τουλάχιστον θεωρητικά η Λειψία είναι μία ομάδα που μπορεί να αποκλείσει η παρέα του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ και θέλει να βρεθεί στον τελικό του Champions League. Αυτή πιθανότατα θα είναι και η τελευταία ευκαιρία του Τόμας Τούχελ αφού η διοίκηση της Παρί θέλει να δει αποτελέσματα στο κορυφαίο επίπεδο.

Όλα, βέβαια, θα κριθούν στο γήπεδο. Εσείς ποια από τις δύο ομάδες πιστεύετε ότι θα πάρει την πρόκριση;

Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Στον άλλον ημιτελικό ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη έχουμε την έτερη έκπληξη του Champions League, την Λιόν, απέναντι στην Μπάγερν η οποία πέρασε εμφατικά στα ημιτελικά. Οι Γάλλοι ψάχνουν την πρώτη τους παρουσία στον τελικό, ενώ οι Βαυαροί θέλουν να επιστρέψουν για πρώτη φορά μετά το 2013.

Η Λιόν είναι η τυπικά γηπεδούχος του ζευγαριού και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ομάδα των μεγάλων αποκλεισμών στο φετινό Champions League. Στη φάση των ομίλων κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους "16" μαζί με την Λειψία αφήνοντας εκτός συνέχειας Μπενφίκα και Ζενίτ. Στη συνέχεια όμως κατάφερε να πετάξει εκτός πρώτα την Γιουβέντους και στη συνέχεια την Μάντσεστερ Σίτι, ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ από αυτήν.

Το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Ρούντι Γκαρσία δέχεται δύσκολα γκολ και ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν βρίσκει ανοικτούς χώρους. Με αυτόν τον τρόπο τιμώρησε τα δύο μεγαθήρια που άφησε εκτός και το ίδιο θέλει να πράξει και τώρα για να βρεθεί στον τελικό του Champions League.

Απέναντί της θα βρει την Μπάγερν Μονάχου η οποία σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με το 8-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Βαυαροί είναι για πολλούς το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, αλλά πρέπει να το αποδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η παρέα του ξεκίνησαν νοθρά τη χρονιά, όμως μετά την αλλαγή προπονητή είναι σε εντυπωσιακή κατάσταση και στοχεύουν στην επιστροφή της Μπάγερν στους ευρωπαϊκούς τίτλους. Η τελευταία φορά άλλωστε που το κατάφεραν ήταν πριν από επτά χρόνια όταν οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει με 2-1 κόντρα στην Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μας περιμένουν δύο συναρπαστικές βραδιές ποδοσφαίρου από τις οποίες θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στη θέση της Λίβερπουλ, ενώ με εξαίρεση την Μπάγερν Μονάχου καμία άλλη ομάδα από τις τέσσερις που έχουν απομείνει δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το Champions League.

Ετοιμαστείτε λοιπον για σπουδαίες ποδοσφαιρικές βραδιές γεμάτες συναρπαστικούς αγώνες παρέα με τα αγαπημένα σας νέα Lay's με γεύση ρίγανη και μία δροσιστική Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ KNOCK OUT

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16


Παρασκευή 7 Αυγούστου

Σίτι- Ρεάλ 2-1[2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1[0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν- Τσέλσι 4-1(10' πεν., 84' Λεβαντόβσκι, 24' Πέρισιτς, 76' Τολισό / 44' Έιμπραχαμ) [3-0]

Μπαρτσελόνα- Νάπολι 3-1(10' Λανγκλέ, 23' Μέσι, 45+1' πεν. Σουάρες / 45+5' πεν. Ινσίνιε) [1-1]

Σε [] τα αποτελέσματα των πρώτων ματς

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8


Τετάρτη 12 Αυγούστου

Αταλάντα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2(27' Πάσαλιτς / 90' Μαρκίνιος, 90+3' Τσούπο Μότινγκ)

Πέμπτη 13 Αυγούστου

Λειψία- Ατλέτικο 2-1(51' Ντάνι Όλμο, 88' Άνταμς/ 71' πεν. Ζοάο Φέλιξ)

Παρασκευή 14 Αυγούστου

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 2-8(7' αυτ. Αλάμπα, 57' Σουάρες / 4', 31' Μίλερ, 22' Πέρισιτς, 27' Γκνάμπρι, 63' Κίμιχ, 82' Λεβαντόβσκι, 86', 89' Κουτίνιο)

Σάββατο 15 Αυγούστου

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν 1-3 (69'Ντε Μπράινε /24'Κορνέ,79',87'Ντεμπελέ)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ


Τρίτη 18 Αυγούστου

Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 19 Αυγούστου

Λιόν - Μπάγερν

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ