CHAMPIONS LEAGUE

Playoffs Champions League: "Λιοντάρι" ο ΑΠΟΕΛ, 0-0 με Άγιαξ και ελπίζει

Ajax's Razvan Marin, right, challenges for the ball with APOEL's Uros Matic during the Champions League qualifying play-off first leg soccer match between APOEL Nicosia and AFC Ajax at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Tuesday, Aug. 20, 2019.(AP Photo/Philippos Christou)
Ajax's Razvan Marin, right, challenges for the ball with APOEL's Uros Matic during the Champions League qualifying play-off first leg soccer match between APOEL Nicosia and AFC Ajax at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Tuesday, Aug. 20, 2019.(AP Photo/Philippos Christou) AP

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Άγιαξ, είχε δοκάρι και το 0-0 τον κρατάει όρθιο για τη ρεβάνς στο Άμστερνταμ. Διπλό για Σλάβια Πράγας και Μπριζ που έχουν προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους. (VIDEOS)

Τι και αν ο Άγιαξ έχει τη φανέλα και το ταλέντο. Τι και αν άπαντες περίμεναν ότι ο Αίαντας είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη στην αναμέτρηση του ΓΣΠ. Ο ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους Ολλανδούς ότι θα πρέπει να παλέψουν πολύ για να τον αποκλείσουν από τους ομίλους του Champions League.

Το τελικό 0-0 κρατάει όρθια την ομάδα της Κύπρου, που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και θα μπορούσε να έχει φτάσει και στη νίκη. Ο Αλτάμαρι έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 29' να ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 57' ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να τα βάζει με την τύχη του. Αρχικά ο Ονάνα έδιωξε το πλασέ του Αλτάμαρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μερκής σημάδεψε το δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά!

Ο Άγιαξ είχε καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ήταν λιγότερο απειλητικός. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Μαζράουι στο 80' πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Μάτιτς. Η λευκή ισοπαλία κάνει αναγκαία τη νίκη για τους Ολλανδούς στη ρεβάνς, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πηγαίνει για δυο αποτελέσματα. Να τονιστεί πως ύστερα από ένα χρόνο ο Άγιαξ δεν κατάφερε να σκοράρει σε ευρωπαϊκό ματς.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΙΖ

Στα άλλα δυο παιχνίδια της Τρίτης (20/8), η Σλάβια Πράγας και η Μπριζ κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από τις έδρες των Κλουζ και Λασκ αντίστοιχα. Οι Τσέχοι νίκησαν στη Ρουμανία με σκορ 0-1 χάρη σε γκολ του Μάζοπουστ στο 29ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να χάνουν και πέναλτι με τον Ομράνι στο 79'. Όσο για τους Βέλγους, πέρασαν από την Αυστρία με το ίδιο σκορ χάρη σε γκολ του Βανάκεν από την άσπρη βούλα.

Θυμηθείτε το LIVE του Sport24.gr για τα τρία παιχνίδια των playoffs του Champions League

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ