CHAMPIONS LEAGUE

Πήρε εκδίκηση η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 τη Μπαρτσελόνα

Πήρε εκδίκηση η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 τη Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Μέσι στο Μάντσεστερ, αλλά η Σίτι νίκησε 3-1 και πήρε εκδίκηση για την "4αρα" της Καταλονίας. Η Σέλτικ πήρε βαθμό στο Μένχενγκλαντμπαχ (videos)

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 στην Αγγλία την Μπαρτσελόνα, έτσι δεν της επέτρεψε να προκριθεί στους "16" του Champions League από την 4η αγωνιστική.

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον 7ο τέρμα του Λιονέλ Μέσι στην διοργάνωση, αλλά δεν πήραν τον βαθμό που θα τους έδινε την πρόκριση, καθώς τα δύο γκολ του Ιλκάι Γκιουντογάν και ενδιάμεσα η γκολάρα του Κέβιν Ντε Μπράινε, έδωσε την εκδίκηση στην Σίτι για την "4άρα" πριν 2 εβδομάδες στην Βαρκελώνη.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Πεπ Γκουαρδιόλα επί της Μπαρτσελόνα, ενώ η Σέλτικ κατάφερε με πέναλτι του Μουσά Ντεμπελέ να πάρει βαθμό στην Γερμανία από την Γκλάντμπαχ.

Πήρε εκδίκηση η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 τη Μπαρτσελόνα

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 3-1

Σκόρερς: 39' και 74' Γκιουντογάν, 51' Ντε Μπράινε / 21' Μέσι

Γήπεδο: "City of Manchester", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Στο 11ο λεπτό ο Ουμτιτί πάτησε τον Στέρλινγκ στην περιοχή, αλλά ο Κάσαϊ δεν έδωσε το πέναλτι, με την Μπαρτσελόνα εν συνεχεία να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα.

Σε αντεπίθεση μετά από εκτέλεση κόρνερ της Σίτι οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 21' με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ξεκίνησε λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας, πήρε την μπάλα ξανά στην αντίπαλη περιοχή και εκτέλεσε τον Καμπαγιέρο.

Στην πρώτη της καλή φάση η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να απαντήσει στο 39' με το κοντινό πλασέ του Ιλκάι Γκιουντογάν, από την ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ, όλα αυτά από λάθος γύρισμα του Σέρτζι Ρομπέρτο.

Την ανατροπή για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ολοκλήρωσε ο Κέβιν Ντε Μπράινε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 51', ενώ στο 74' ο Γκιουντογάν σκόραρε ξανά, κάνοντας το 3-1, με τους Ισπανούς να διαμαρτύρονται για χέρι του Αγκουέρο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Καμπαγιέρο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς, Κολάροβ, Φερναντίνιο (60' Φερνάντο), Γκιουντογάν, Ντε Μπράινε (89' Νολίτο), Στέρλινγκ (71' Νάβας), Νταβίντ Σίλβα, Αγκουέρο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Ντιν, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (61' Τουράν), Αντρέ Γκόμες (77' Ραφίνια), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 01:  Kevin de Bruyne of Manchester City scores from a free kick during the UEFA Champions League match between Manchester City FC and FC Barcelona at Etihad Stadium on November 1, 2016 in Manchester, England.  (Photo by Jan Kruger - UEFA/UEFA via Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 01: Kevin de Bruyne of Manchester City scores from a free kick during the UEFA Champions League match between Manchester City FC and FC Barcelona at Etihad Stadium on November 1, 2016 in Manchester, England. (Photo by Jan Kruger - UEFA/UEFA via Getty Images) UEFA VIA GETTY IMAGES

Γκλάντμπαχ - Σέλτικ 1-1

Σκόρερς: 32' Στιντλ / 76' πέν. Ντεμπελέ

Γήπεδο: "Borussia-Park", Μένχενγκλαντμπαχ

Διαιτητής: Ζόρζε Σόουζα (Πορτογαλία)

Ο Τοργκάν Αζάρ επέστρεψε στην 11άδα της Γκλάντμπαχ ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ της αναμέτρησης στην Γλασκώβη στο 32'.

Ο διεθνής Βέλγος έκανε την προσπάθεια και την σέντρα από δεξιά, ο Λαρς Στιντλ ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς.

Η Γκλάντμπαχ είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, δεν το πέτυχε και το πλήρωσε, καθώς στο 75' ο Κορμπ ανέτρεψε στην περιοχή τον Μουσά Ντεμπελέ και αποβλήθηκε, με τον επιθετικό της Σέλτικ εν συνεχεία από τα 11 βήματα να ισοφαρίζει σε 1-1.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Κορμπ, Στρομπλ (77' Γιάντσκε), Βέστεργκααρντ, Ελβέντι, Κράμερ, Φάμπιαν Τζόνσον, Βεντ, Στιντλ (81' Ραφαέλ), Τοργκάν Αζάρ (69' Χέρμαν), Χαν.

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σβιατσένκο, Γκαμπόα (85' Χέντερσον), Ισαγκίρε, Σκοτ Μπράουν, Άρμστρονγκ, Ρόγκιτς (69' ΜακΓκρέγκορ), Φόρεστ (60' Ρόμπερτς), Σινκλέρ, Ντεμπελέ.

*κόκκινη 75' Κορμπ

Πήρε εκδίκηση η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 τη Μπαρτσελόνα

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 9 (14-4)

2. Μάντσεστερ Σίτι 7 (10-8)

3. Γκλάντμπαχ 4 (4-7)

4. Σέλτικ 2 (4-13)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (23/11)

Σέλτικ - Μπαρτσελόνα

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 3-1

Γκλάντμπαχ - Σέλτικ 1-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ