CHAMPIONS LEAGUE

"Πετάει" η Παρί και ο Ιμπραχίμοβιτς

"Πετάει" η Παρί και ο Ιμπραχίμοβιτς

Το τρομερό "4 στα 4" της Παρί στο Champions League, ο 34χρονος Ιμπραχίμοβιτς που έγινε... 50άρης, ο μεταμορφωμένος Ντιέγκο Κόστα και η "Ευρωπαία" Μπενφίκα των Μήτρογλου-Σάμαρη. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το τρίτο ημίχρονο από τα ματς σε Λονδίνο και Αγία Πετρούπολη.

Μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης και Βόλφσμπουργκ που δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε Ρόμα και Γάνδη και έγιναν οι πρώτες ομάδες που πανηγύρισαν την πρόκριση στους "8" του Champions League, Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν πήραν την... σκυτάλη.

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν, η οποία κάνει "περίπατο" στην Γαλλία και έχει ουσιαστικά στο... τσεπάκι της τον τέταρτο σερί τίτλο πρωταθλήτριας, πέτυχε και δεύτερη νίκη εις βάρος της Τσέλσι με το ίδιο σκορ που είχε επικρατήσει στο Παρίσι (2-1) ενώ η Μπενφίκα με γκολ των Γκαϊτάν και Ταλίσκα στο φινάλε απέδρασε αλώβητη από τη Ρωσία κόντρα στη Ζενίτ και συνεχίζει ακάθεκτη την ευρωπαϊκή της πορεία.

Όσο για το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση σε αυτά τα δύο ζευγάρια είναι αναντίρρητα ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποιός ξόρκισε την κατάρα που τον θέλει να "εξαφανίζεται" στα νοκ-άουτ ευρωπαϊκά ματς (σκόραρε και στα δύο ματς απέναντι στους Λονδρέζους) και εξακολουθεί να ελπίζει πως θα σηκώσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το "ιερό δισκοπότηρο" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τι πέτυχε όμως ο "Ίμπρα" και η Παρί το βράδυ της Τετάρτης;

"Πετάει" η Παρί και ο Ιμπραχίμοβιτς

✔ H Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 100 γκολ σε 45 ματς που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και άφησε πίσω την αρνητική παράδοση που την ήθελε να μην σκοράρει στα 5 από τα έξι τελευταία παιχνίδια της επί αγγλικού εδάφους στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

✔ Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έφτασε τα 50 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Πέρα από τον Σουηδό και τον Ιβοριανό, στο κλειστό αυτό κλαμπ, που είναι μέλη οι ποδοσφαιριστές που έχουν 50+ τέρματα, ανήκουν οι: Κ. Ρονάλντο, Μέσι, Ραούλ, Ιντσάγκι, Σεβτσένκο, Μίλερ, Φαν Νίστελροϊ, Ανρί, Λάρσον, Εουσέμπιο και Ντελ Πιέρο.

"Πετάει" η Παρί και ο Ιμπραχίμοβιτς

✔ Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που φτάνει στα προημιτελικά του Champions League τέσσερις διαδοχικές σεζόν.

✔ Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς μετράει πλέον 30 γκολ στα τελευταία 31 ματς που έχει αγωνιστεί με την Παρί και την εθνική Σουηδίας.

✔ Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα που δείχνει στην Τσέλσι την πόρτα της εξόδου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο συνεχόμενες σεζόν.

✔ Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του και στο πρώτο και στο δεύτερο ματς σε μία νοκ-άουτ αναμέτρηση στην Ευρώπη.

"Πετάει" η Παρί και ο Ιμπραχίμοβιτς

✔ Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε την Τσέλσι σε δύο διαδοχικά μεταξύ τους παιχνίδια μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Απρίλιο του 2011.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχει συμμετοχή σε 29 γκολ της Τσέλσι στο Champions League από το 2012 (19 γκολ - 10 ασίστ), 17 περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο παίκτη.

✔ Η Παρί Σεν Ζερμέν παραμένει η μοναδική ομάδα στο φετινό Champions League που δεν έχει δεχτεί γκολ σε δεύτερο ημίχρονο αγώνα της.

✔ Η πρωταθλήτρια Γαλλίας έγινε η πέμπτη κατά σειρά ομάδα που ρίχνει στο καναβάτσο την Τσέλσι στο "Stamford Bridge" σε νοκ-άουτ φάση μετά τις Μπαρτσελόνα (2006), Ίντερ (2010), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2011) και Ατλέτικο Μαδρίτης (2014).

"Πετάει" η Παρί και ο Ιμπραχίμοβιτς

Από την αναμέτρηση του Λονδίνου προκύπτουν επίσης τα εξής ενδιαφέροντα στατιστικά:

● Με την ασίστ που έβγαλε στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στη φάση του δεύτερου γκολ της Παρί, ο Άνχελ Ντι Μαρία έφτασε τις 11 στο Champions League από τη σεζόν 2012-13, πιάνοντας στην κορυφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μία λιγότερη (10) έχει ο "Ίμπρα".

● Η Τσέλσι διατήρησε την παράδοση καθώς σκόραρε για 22ο σερί εντός έδρας παιχνίδι της στο Champions League ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει ισοπαλία στα 19 τελευταία της εκτός έδρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

"LONDON, ENGLAND - MARCH 09:  PSG players celebrate following their team's 2-1 victory during the UEFA Champions League round of 16, second leg match between Chelsea and Paris Saint Germain at Stamford Bridge on March 9, 2016 in London, United Kingdom.  (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)"
"LONDON, ENGLAND - MARCH 09: PSG players celebrate following their team's 2-1 victory during the UEFA Champions League round of 16, second leg match between Chelsea and Paris Saint Germain at Stamford Bridge on March 9, 2016 in London, United Kingdom. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)" "GETTY IMAGES"

● Ο Ντιέγκο Κόστα έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία παιχνίδια που έχει πάρει μέρος στο "Stamford Bridge" (το μεγαλύτερο σερί του στους "μπλε") ενώ συνολικά μετράει 11 γκολ σε 16 αγώνες από τότε που βρίσκεται ο Γκους Χίντινκ στον πάγκο. Αντίθετα με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο είχε μόνο 4 γκολ σε 21 αγώνες.

Όσον αφορά στο ζευγάρι της Ζενίτ με τη Μπενφίκα από το οποίο χαμογέλασε τελικά η ομάδα των Κώστα Μήτρογλου και Αντρέα Σάμαρη κρατάμε τα εξής:

➜ Ο Νίκο Γκαϊτάν έχει συμμετάσχει σε περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Μπενφίκα τη φετινή σεζόν, μετρώντας ήδη 4 γκολ και 2 ασίστ.

➜ Η Μπενφίκα σφράγισε το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για 17η φορά στην ιστορία της, επιστρέφοντας στα προημιτελικά μετά από 4 χρόνια. Τότε είχε αποκλείσει και πάλι τη Ζενίτ στη φάση των "16" ενώ αποκλείστηκε στα προημιτελικά (με δύο ήττες) από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, Τσέλσι.

"Benfica's Greek midfielder Andreas Samaris (L) vies for the ball with Zenit's forward Artem Dzyuba during the second-leg round of 16 UEFA Champions League football match FC Zenit vs SL Benfica at the Petrovsky stadium in St. Petersburg on March 9, 2016. AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA / AFP / OLGA MALTSEVA        (Photo credit should read OLGA MALTSEVA/AFP/Getty Images)"
"Benfica's Greek midfielder Andreas Samaris (L) vies for the ball with Zenit's forward Artem Dzyuba during the second-leg round of 16 UEFA Champions League football match FC Zenit vs SL Benfica at the Petrovsky stadium in St. Petersburg on March 9, 2016. AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA / AFP / OLGA MALTSEVA (Photo credit should read OLGA MALTSEVA/AFP/Getty Images)" "AFP/GETTY IMAGES"

➜ Η Ζενίτ βρέθηκε στη φάση των "16" του Champions League για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία αλλά το όνειρο της συμμετοχής της για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση δεν έγινε πραγματικότητα. Υπενθυμίζεται πως το 2012 της είχε φράξει το δρόμο προς τους "8" η Μπενφίκα και το 2014 η Ντόρτμουντ.

➜ Η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας γνώρισε την πρώτη της ήττα στην Αγία Πετρούπολη από τη Μπενφίκα μετά το "2 στα 2" που μετρούσε μέχρι πρότινος (3-2 το 2012 και το 1-0 του 2014), ενώ αυτή ήταν η πρώτη της ήττα από πορτογαλική ομάδα στη Ρωσία καθώς μέχρι τώρα είχε ρεκόρ 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

"Zenit's Portuguese defender Luis Neto (L) vies for the ball with Benfica's Greek forward Kostas Mitroglou during the second-leg round of 16 UEFA Champions League football match FC Zenit vs SL Benfica at the Petrovsky stadium in St. Petersburg on March 9, 2016. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV        (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)"
"Zenit's Portuguese defender Luis Neto (L) vies for the ball with Benfica's Greek forward Kostas Mitroglou during the second-leg round of 16 UEFA Champions League football match FC Zenit vs SL Benfica at the Petrovsky stadium in St. Petersburg on March 9, 2016. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)" "AFP/GETTY IMAGES"

➜ Η Μπενφίκα είναι μία από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης αυτό το διάστημα και το απέδειξε και απέναντι στην ομάδα του Βίλας-Μπόας, παίρνοντας την 16η νίκη της στα 17 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (μοναδική της ήττα το 1-2 από την Πόρτο).

➜ Η Ζενίτ αγνοεί την ισοπαλία στους τελευταίους 12 αγώνες της στο Champions League και έχει μόλις μία στους 21 τελευταίους της στη διοργάνωση ενώ τα επτά από τα 8 γκολ που έχει δεχτεί φέτος στη διοργάνωση σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος.

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2

Ζενίτ - Μπενφίκα 1-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ