Πειθαρχική δίωξη στην Σπαρτάκ Μόσχας για ρατσιστική επίθεση

Πειθαρχική δίωξη στην Σπαρτάκ Μόσχας για ρατσιστική επίθεση

Η UEFA άσκησε πειθαρχική δίωξη στη Σπαρτάκ Μόσχας λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της, στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ για το Youth League.

Σε μπελάδες μπήκε η Σπαρτάκ Μόσχας εξαιτίας της συμπεριφορά των οπαδών της στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ για το Youth League, το οποίο είναι το αντίστοιχο Champions League των Νέων.

Στο 59 λεπτό του αγώνα, ο ποδοσφαιριστής των "κόκκινων", Μπόμπι Αντενκάνιε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή κι έγινε αποδέκτης κραυγών ρατσιστικού περιεχομένου απ' τους φίλους των γηπεδούχων.

Άμεση ήταν η αντίδραση των διοικούντων τη Λίβερπουλ, οι οποίοι και κατήγγειλαν το περιστατικό στη Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, η οποία κι αποφάσισε να καλέσει σε απολογία τη ρωσική ομάδα βάσει του άρθρου 14 του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Στις 19 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Πειθαρχικών Υποθέσεων και Δεοντολογίας της UEFA και θα εξετάσει την υπόθεση. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη, η Σπαρτάκ απειλείται με βαριά τιμωρία. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης στα γήπεδα της Ρωσίας, αφού τα τελευταία χρόνια υπάρχει έξαρση στο φαινόμενο.

Photo Credits: Liverpool FC Twitter

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Τι θα απογίνουν οι άνθρωποι της πρώτης χώρας που εξαφανίζεται

Η πρώτη χώρα -θύμα της κλιματικής αλλαγής- κάνει έκκληση για βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24