CHAMPIONS LEAGUE

Πείστηκε η UEFA: Στο "Καμπ Νόου" το Μπαρτσελόνα - Νάπολι

Πείστηκε η UEFA: Στο "Καμπ Νόου" το Μπαρτσελόνα - Νάπολι
AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Η υπουργός Υγείας της Καταλωνίας έδωσε διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των αποστολών των Νάπολι και Μπαρτσελόνα παρά την έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή, με την UEFA να αποφασίζει να διεξαχθεί κανονικά στο "Καμπ Νόου" η δεύτερη κόντρα των δύο ομάδων για τους "16" του Championd League.

Στην Ισπανία τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα και υπάρχει φόβος για δεύτερο κρούσμα στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό και στην UEFA, με δεδομένο πως μέσα στον Αύγουστο είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Νάπολι για τους "16" του Champions League (η ρεβάνς του 1-1 στην Νάπολι).

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να μην προχωρήσε σε αλλαγή έδρας και να γίνει κανονικά το ματς στο "Καμπ Νόου", με την Υπουργό Υγείας της Καταλωνίας Άλμπα Βέργκες να έχει συνάντηση με αξιωματούχους της UEFA και να δίνει εγγυήσεις πως δεν τίθεται το παραμικρό θέμα ασφάλειας όσον αφορά στην υγεία των αθλητών των δύο ομάδων.

Η απόφαση μάλιστα της UEFA, η οποία θα παραμείνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νάπολι, με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να θεωρεί πως δεν υπάρχει λογική στις επιλογές των ανθρώπων της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Εάν αποφάσισαν το Final-8 του Champions League να γίνει στην Πορτογαλία και το αντίστοιχο του Europa στην Γερμανία, μπορούμε να παίξουμε και εμείς εκεί που έχουμε να δώσουμε ματς που χρωστάμε. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μάς υποχρεώνουν να μείνουμε σε μία πόλη με τόσα πολλά κρόυσματα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των παρτενοπέι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σενάριο να γίνει το Μπαρτσελόνα - Νάπολι στην Πορτογαλία
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ