Παρουσίαση του VAR απο την UEFA στις 16 ομάδες του Champions League

H UEFA συναντήθηκε με τους 16 συλλόγους που θα συμμετάσχουν στη νοκ-άουτ φάση του Champions League, προκειμένου να εξηγήσει το σύστημα VAR που θα χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Η UEFA κάλεσε σε συνάντηση στη Φρανκφούρτη τους εκπροσώπους των 16 συλλόγων που συνεχίζουν στη νοκ-άουτ φάση του Champions League, προκειμένου να τους εξηγήσει το σύστημα VAR που θα χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Το VAR εισάγεται στο UEFA Champions League από την επόμενη εβδομάδα μετά τους επιτυχείς τεχνολογικούς ελέγχους και την εκπαίδευση των διαιτητών τους τελευταίους μήνες.

Οι προπονητές και οι εκπρόσωποι των συλλόγων που συνεχίζουν στην φάση των "16", συμμετείχαν σε μια παρουσίαση από τον επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, ο οποίος τους ενημέρωσε για την λειτουργία του συστήματος.

"Ήταν πολύ σημαντικό να μιλήσουμε άμεσα με τους συλλόγους. Να τους εξηγήσουμε πώς σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το VAR στο UEFA Champions League και πώς ετοιμάσαμε τους διαιτητές γι 'αυτό. Είναι σημαντικό να κατανοεί κανείς όποτε μπορεί να παρέμβει το VAR, αλλά να καταλαβαίνει επίσης πότε δεν θα παρέμβει το VAR.

Υπήρξαν καλές συζητήσεις και τα σχόλια που λάβαμε ήταν πολύ θετικά.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι το VAR θα είναι επωφελής, καθώς θα προσφέρει βοήθεια, που θα επιτρέψει στους διαιτητές να μειώσουν τις σαφώς εσφαλμένες αποφάσεις, κάτι που τελικά είναι καλό για τους συλλόγους, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και τον ανταγωνισμό", δήλωσε ο Ροζέτι.

Εκτός από τον UEFA Champions League, το VAR θα χρησιμοποιηθεί στο τελικό του UEFA Europa League στο Μπακού, στους τελικούς της UEFA Nations League στην Πορτογαλία τον Ιούνιο και στο Euro U-21 στην Ιταλία τον ίδιο μήνα.

Eπίσης στο Super Cup του 2019, ενώ η UEFA σχεδιάζει να επεκτείνει στη συνέχεια τη χρήση του VAR στην τελική φάση του UEFA EURO 2020, καθώς και στο UEFA Europa League 2020/21 από το στάδιο των ομίλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φάκελος VAR στην Ελλάδα: Δέκα απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα  
 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS