CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Ντόρτμουντ 2-0: Έσπασαν την κατάρα και πήγαν προημιτελικά οι Παριζιάνοι

Παρί - Ντόρτμουντ 2-0: Έσπασαν την κατάρα και πήγαν προημιτελικά οι Παριζιάνοι

Χάρη σε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ και μετά από τέσσερα χρόνια κέρδισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League.

H Παρί Σεν Ζερμέν κλήθηκε να φέρει "τούμπα" την ήττα με 2-1 στο Βέστφαλεν κόντρα στην Ντόρτμουντ και τα κατάφερε χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Ένα ημίχρονο χρειάστηκαν οι Παριζιάνοι και με δύο τέρματα των Νεϊμάρ (28') και Μπερνάτ (45+1') επικράτησαν των Βεστφαλών με 2-0 και πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Τούχελ τα έκανε όλα καλά, ήταν ουσιαστική και όταν χρειαζόταν αμύνθηκε πολύ σωστά. Η Ντόρτμουντ άργησε να αντιδράσει, κάτι που έκανε στα τελευταία λεπτά χωρίς βέβαια να βρει δίχτυα, αφού οι Παριζιάνοι απορρόφησαν την πίεση. Ο μεγάλος σταρ των Βεστφαλών, Έρλινγκ Χάαλαντ, ήταν άφαντος με την Παρί να τον εξαφανίζει.

Κάπως έτσι, οι Παριζιάνοι πήραν την πρόκριση στη φάση των "8" μετά από τέσσερα χρόνια, αφού επιτυχία που πανηγυρίστηκε σε ένα άδειο "Παρκ Ντε Πρενς", αφού εξαιτίας του κορονοϊού, το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών με τον κόσμο να δίνει το παρόν εκτός γηπέδου με συνθήματα και πυροτεχνήματα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έδειξαν τον προσανατολισμό του παιχνιδιού της. Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Ντόρτμουντ έμενε πιο πίσω και περίμενε ένα λάθος ώστε να τρέξει στην κόντρα. Κάτι τέτοιο έβγαινε στους Γερμανούς, αφού οι Παριζιάνοι δεν απειλούσαν ουσιαστικά, μέχρι τουλάχιστον το 25'. Ο Ντι Μαρία είδε τον Καβάνι, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Μπούρκι να διώχνει με το πόδι.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 28ο λεπτό η Παρί κατάφερε να αποκτήσει TO προβάδισμα. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα των Βεστφαλών ξέχασε τον Νεϊμάρ που εντελώς αφύλακτος έκανε το 1-0 με κεφαλιά. Από εκεί και ύστερα, η Ντόρτμουντ αποφάσισε να αλλάξει τακτική, να πιέσει ψηλότερα και να πάρει την κατοχή. Οι Βεστφαλοί δοκίμασαν κάποια σουτ, αλλά χωρίς κάποιο πρόβλημα επενέβη ο Κέιλορ Νάβας, όταν χρειάστηκε.

Στο 45+1' η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε το 2-0 μπαίνοντας στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα. Οι παίκτες του Τούχελ διεκδίκησαν την μπάλα στο κέντρο, η οποία έφτασε στα πόδια του Σαράμπια. Ο Μπερνάτ με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή τσίμπησε την μπαλιά του Ισπανού μέσου για να διπλασιάσει τα τέρματα των Παριζιάνων.

Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ μπήκε με έντονη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο κλείνοντας την Παρί στην περιοχή της, ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ. Η Παρί αύξησε το πρέσινγκ της στη μεσαία γραμμή και ισορρόπησε το παιχνίδι μέχρι το 60'. Στο 69' ο Λούσιεν Φαβρ θέλησε να αλλάξει τα πράγματα και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας τους Μπραντ και Ρέινα.

Από το 70' έως το 80' οι Γερμανοί πίεσαν σε μεγαλύτερο βαθμό και ανησύχησαν αρκετά τον Κέιλορ Νάβας με την άμυνα των Παριζιάνων να δουλεύει αρκετά. Στο 73ο λεπτό ο Μπραντ επιχείρησε ένα σουτ και στο 75' το ίδιο έκανε και ο Τσαν με την μπάλα και στις δύο περιπτώσεις να καταλήγει άουτ.

Οι Παριζιάνοι κατάφεραν να απορροφήσουν την πίεση και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης κράτησαν το μηδέν και πήραν την πρόκριση για τους "8". Μία σύρραξη στο 90ο λεπτό μεταξύ των δύο ομάδων άφησε την Ντόρτμουντ με δέκα παίκτες, με τον Τσαν να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ