CHAMPIONS LEAGUE

Πανηγυρική πρόκριση για Λίβερπουλ, νίκη και στο Μάντσεστερ

Πανηγυρική πρόκριση για Λίβερπουλ, νίκη και στο Μάντσεστερ
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ "χτύπησε" ξανά και η Λίβερπουλ έφυγε με νίκη 2-1 από το "Ετιχάντ" απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, παίρνοντας πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι "πάγωσε" τη Λίβερπουλ στο 2ο λεπτό, είχε δοκάρι, τέρμα που λανθασμένα δεν μέτρησε, ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να ανακόψει την πρόκριση των "κόκκινων" από τα προημιτελικά του Champions League, που με δύο γκολ στο 2ο ημίχρονο, επικράτησε και στο "Ετιχάντ" (2-1).

Το 3-0 του "Άνφιλντ" ουσιαστικά τους χάρισε το "εισιτήριο" στα ημιτελικά για πρώτη φορά από τη σεζόν 2007-2008, εκεί όπου θα περιμένουν την κλήρωση της Παρασκευής (13:00, live από το Sport24.gr), αφήνοντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα -ο οποίος αποβλήθηκε στο ημίχρονο- ξανά μακριά από μία διάκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, επτά χρόνια μετά από την κατάκτηση του 2011.

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 1-2

Σκόρερ: 2' Ζεζούς - 56' Σαλάχ, 77' Φιρμίνο

Γήπεδο: "Ετιχάντ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Ο Γκουαρδιόλα παρέταξε μία ομάδα σε σχηματισμό 3-1-3-3, με τον ανέτοιμο Σέρχιο Αγκουέρο στον πάγκο, όμως όλα τα υπόλοιπα επιθετικά "όπλα" στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό οδήγησε σε ιδανική εκκίνηση στις προσπάθειες ανατροπή, αφού μόλις σε 117 δευτερόλεπτα, οι "πολίτες" είχαν βρει το 2ο πιο γρήγορο τέρμα τους στη διοργάνωση (το γρηγορότερο πέρυσι κόντρα στη Φέγενορντ σε 95 δευτερόλεπτα).

Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς επωφελήθηκε από μία φάση που άρχισε με φάουλ του Ραχίμ Στέρλινγκ στον Βίρτζιλ φαν Ντάικ κι έκανε το 1-0. Πλέον, η Σίτι είχε έναν ολόκληρο αγώνα μπροστά της για να βρει δύο τέρματα και συνέχισε την αναζήτηση στον ίδιο ρυθμό.

Η δράση μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Λίβερπουλ και μία από τις σπάνιες φορές που έφυγε από εκεί, ο Σαντιό Μανέ έκανε σκληρό τάκλιν στον Νικολάς Οταμέντι, με τον Έντερσον να επεμβαίνει και να σπρώχνει τέσσερις φορές τον Σενεγαλέζο επιθετικό.

Ο Ματέου Λαόθ άρχισε να... μοιράζει κίτρινες για τραβήγματα των παικτών της Λίβερπουλ και για διαμαρτυρίες των παικτών της Σίτι, που παρά την απόλυτη εδαφική υπεροχή, δεν είχε εφάμιλλο αριθμό τελικών προσπαθειών.

Μέσα σε δύο λεπτά, όμως, λίγο έλειψε να έρθουν τα πάνω κάτω. Στο 41' ο Μπερνάρντο Σίλβα είχε μακρινό σουτ στο δοκάρι και στην επόμενη φάση ο Λερουά Σανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, αφού οι διαιτητές θεώρησαν ότι δέχθηκε την μπάλα από συμπαίκτη (και ήταν σε θέση οφσάιντ), ενώ στην πραγματικότητα η μπαλιά προήλθε από τον Τζέιμς Μίλνερ.

Πανηγυρική πρόκριση για Λίβερπουλ, νίκη και στο Μάντσεστερ
TIM GOODE/PA VIA AP

Η απόφαση αυτή εξαγρίωσε τον Γκουαρδιόλα, που από τις έντονες διαμαρτυρίες στον συμπατριώτη του διαιτητή στην ανάπαυλα, οδηγήθηκε στην κερκίδα, για να παρακολουθήσει το 2ο ημίχρονο δίπλα στον εκτελεστικό διευθυντή της Σίτι, Φεράν Σοριάνο.

Το 2ο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική εικόνα σε σχέση με το 1ο μέρος. Η Σίτι είχε ανούσια κατοχή, είχε εγκλωβίσει τους "κόκκινους" στο μισό γήπεδο, αλλά δεν δημιουργούσε τελικές προσπάθειες. Το πλήρωσε στο 56', όταν ο Σαλάχ σημείωσε το 39ο τέρμα του σε 44 αγώνες φέτος και ουσιαστικά έριξε στο "καναβάτσο" τους γηπεδούχους.

Ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ που φτάνει τα 8 γκολ στην ίδια σεζόν στον θεσμό, ωστόσο όχι και ο τελευταίος, αφού με τη Μάντσεστερ Σίτι ανεβασμένη ακόμη περισσότερο, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο βρήκε την ευκαιρία (μετά από "δώρο" του Οταμέντι) να κάνει το 2-1 στο 77'.

Η είσοδος των Αγκουέρο και Ιλκάι Γκιουντογκάν δεν είχε αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, που δεν έκαναν καλά καλά ούτε φάση μετά από την ισοφάριση του Σαλάχ, με συνέπεια δίκαια να υποκλιθούν στην ομάδα του Γίργκεν Κλοπ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Οταμέντι, Μπ. Σίλβα (74' Γκιουντογκάν), Φερναντίνιο, Ντε Μπράινε, Ντ. Σίλβα (66' Αγκουέρο), Σανέ, Ζεζούς, Στέρλινγκ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ Άρνολντ (81' Κλάιν), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Όξλεϊντ Τσέιμπερλεϊν, Μανέ, Σαλάχ (87' Ινγκς), Φιρμίνο (81' Κλάβαν)

Οι ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Ρόμα - Μπαρτσελόνα 3-0 [ 1-4 ]

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 1-3 [ 0-3 ]

Τετάρτη

Μπάγερν - Σεβίλλη [ 2-1 ]

Ρεάλ - Γιουβέντους [ 3-0 ]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**στην αγκύλη είναι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

7 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

6 γκολ

Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

5 γκολ

Φιλίπε Κοουτίνιο (Λίβερπουλ)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Ρομελού Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

4 γκολ

Ταλίσκα (Μπεσίκτας)

Τζενκ Τοσούν (Μπεσίκτας)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Τότεναμ)

Ντιμιτρί Ομπερλέν (Βασιλεία)

Κιλιάν Εμπαμπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Εντέν Αζαρ (Τσέλσι)

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Μπερνάρντ (Σαχτάρ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Μίκαελ Λανγκ (Βασιλεία)

Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι)

Κορεντέν Τολισό (Μπάγερν)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Φακούντο Φερέιρα (Σαχτάρ)

Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν)

Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι)

Λεβέν Κιρζαβά (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Μάντσεστερ Σίτι)

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

***Ασίστς: 8 Τζέιμς Μίλνερ (Λίβερπουλ), 5 Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ) και Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα), 4 Νεϊμάρ (Παρί), Κέβιν Ντε Μπράινε (Σίτι) και Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 1-2 (highlights)

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 1-2 (goals)

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ