CHAMPIONS LEAGUE

Ουκρανοί προσφέρουν δωρεάν τα σπίτια τους σε φιλάθλους λόγω εξωφρενικών τιμών

Ουκρανοί προσφέρουν δωρεάν τα σπίτια τους σε φιλάθλους λόγω εξωφρενικών τιμών
AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Οι Ουκρανοί πολίτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν φαινόμενα αισχροκέρδειας ενόψει τελικού Champions League, δίνοντας τα δωμάτιά τους σε φίλους της Ρεάλ και της Λίβερπουλ.

Η παρουσία της Ρεάλ και της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League προκάλεσε κρούσματα κερδοσκοπίας στο Κίεβο, την πόλη του τελικού.

Δύο διάσημες ιστοσελίδες εύρεσης καταλυμάτων, η "AirBNB" και το "Booking.com" εμφανίζουν ως διαθέσιμα δωμάτια και διαμερίσματα κόστους ακόμα και 2.000 ευρώ για τις μέρες του τελικού.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα εδώ και καιρό, με συνέπεια όσοι επιθυμούν να βρεθούν στο "Ολιμπίνσκι" στις 26 Μαΐου για να δουν από κοντά τον πιο σημαντικό διασυλλογικό αγώνα της σεζόν, να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ένας 27χρονος Ουκρανός, ο Βίκτορ Κίλιμαρ, φανέρωσε την άλλη πλευρά της πόλης του, τη φιλική. Δημιούργησε μία σελίδα στο facebook με την ονομασία "Kyiv Free Couch" και προσφέρει στους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στην ουκρανική πρωτεύουσα τη δυνατότητα να βρουν δωρεάν κατάλυμα εκείνες τις ημέρες.

"Από τη στιγμή που τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα για τις 26 Μαΐου στο Κίεβο και πολλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου αναζητούν ένα μέρος για να διαμείνουν μετά από τον τελικό, ντόπιοι είναι έτοιμοι να τους φιλοξενήσουν δωρεάν", αναφέρει η σελίδα.

Τα μέλη της σελίδας καλούνται να αφήσουν ένα σχόλιο και να εξηγήσουν πόσους φιλάθλους μπορούν να φιλοξενήσουν, αλλά και τι ομάδα υποστηρίζουν αν θέλουν, ώστε οι φίλαθλοι της Ρεάλ και της Λίβερπουλ να επικοινωνήσουν μαζί τους για να οργανώσουν τη διαμονή τους.

Ο Κίλιμαρ, ο οποίος είναι φίλος των "κόκκινων", μίλησε στη " Liverpool Echo" για το τι τον οδήγησε να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία: "Πριν από τρεις ημέρες ψάχναμε στο facebook και αρκετοί Ουκρανοί φίλοι μοιράστηκαν screenshots από AirBNB και Booking.com, με δωμάτια σε κάκιστη κατάσταση, που ήταν διαθέσιμα στο Κίεβο για απίστευτες τιμές. Μπορείς να νοικιάσεις ολόκληρα κτίρια για μήνες με αυτά που αξιώνουν για ένα βράδυ".

"Το Κίεβο είναι μία μεγάλη πόλη, με τρία εκατομμύρια κατοίκους να ζουν εδώ. Σκεφτήκαμε ότι δεν θα ήταν πρόβλημα για τους τουρίστες να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα και σκεφτήκαμε ότι ο κόσμος θα το έκανε αυτό και χωρίς αντίτιμο".

Μέσα σε τρεις ημέρες, η σελίδα έφτασε τα 1.000 μέλη και υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες εκατοντάδες ευκαιρίες για τους φιλάθλους.

Photo credits: AP Photo/Efrem Lukatsky

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ