CHAMPIONS LEAGUE

Όταν ο Ρεκόμπα "έφαγε" τον Τάντιτς στον Πανιώνιο!

Ajax's Dusan Tadic celebrates scoring 1-1 during the Champions League group E soccer match between Benfica and Ajax at the Luz stadium in Lisbon, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Armando Franca)
Ajax's Dusan Tadic celebrates scoring 1-1 during the Champions League group E soccer match between Benfica and Ajax at the Luz stadium in Lisbon, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Armando Franca) AP

Ο "εκτελεστής" της Ρεάλ, ο παίκτης του Άγιαξ στον οποίο έβαλε "10" η Equipe, θα μπορούσε να παίζει στην Ελλάδα σε ηλικία 20 ετών. Το Sport24.gr παραθέτει την ιστορία γύρω από το προ δεκαετίας "ναυάγιο" της μεταγραφής του Ντούσαν Τάντιτς στον Πανιώνιο. (PHOTO, VIDEO)

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έμεινε καθηλωμένος το βράδυ της Τρίτης (5/3) παρακολουθώντας την ποδοσφαιρική ραψωδία του Άγιαξ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Ο "Αίαντας" νίκησε 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης και προκρίθηκε πανηγυρικά στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League με πρώτο... βιολί τον Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος με ένα γκολ και δύο ασίστ έστρεψε επάνω του όλα τα βλέμματα.

Κι όμως, ο ποδοσφαιριστής αυτό θα μπορούσε κάποτε να έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, να έρθει στη χώρα μας σε ηλικία 20 ετών. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει γιατί η μεταγραφή του στον Πανιώνιο από τη Βοϊβοντίνα τη σεζόν 2008-2009 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στις 6 Ιουλίου 2008 ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μπέογκραντ για το κύπελλο Ιντερτότο. Η ομάδα της Σερβίας επικρατεί 1-0 και ο παίκτης που κερδίζει την προσοχή των ανθρώπων της ελληνικής ομάδας είναι ο κεντρικός αμυντικός, Μπράνκο Λαζάρεβιτς. Η ρεβάνς περνάει (νίκη του Πανιωνίου 3-1) και ο Λαζάρεβιτς παραμένει στη λίστα των "κυανέρυθρων".

Ο Γιώργος Φαμέλης που εκτελούσε χρέη σκάουτ εκείνο το διάστημα για τους Νεοσμυρνιώτες, ταξιδεύει στη Σερβία τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, όπου τον παρακολουθεί ξανά. Στο μεταξύ, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, ιδιοκτήτης του "Ιστορικού" αυτό το διάστημα, έχει κάνει το μεγάλο "μπαμ" φέρνοντας τον σπουδαίο Ουρουγουανό Άλβαρο Ρεκόμπα, σκορπώντας ενθουσιασμό όχι μόνο στους οπαδούς των "κυανέρυθρων", αλλά στους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους.

Όταν ο Ρεκόμπα "έφαγε" τον Τάντιτς στον Πανιώνιο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Μάιο του 2009 γίνεται νέο ταξίδι στη Σερβία, ξανά για τον Λαζάρεβιτς. Παιχνίδι Βοϊβοντίνα - Μπέογκραντ. Αυτός, ωστόσο, που αφήνει τον Φαμέλη και Έλληνα μάνατζερ με το στόμα ανοιχτό είναι παίκτης της Βοϊβοντίνα. Ο 20χρονος τότε Ντούσαν Τάντιτς πραγματοποιεί υπέροχη εμφάνιση, one man show στο 6-1 της ομάδας του (αντίπαλος τερματοφύλακας ο νυν της Λαμίας, Μπόγιαν Σαράνοβ, που προ ημερών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα ημιτελικά του Κυπέλλου). Ο Φαμέλης με τον ατζέντη κινούν τις διαδικασίες και ρωτούν τη διοίκηση της Βοϊβοντίνα πόσα χρήματα ζητούν για την παραχώρηση του Τάντιτς: 800.000€ η απάντηση.

Επιστροφή στην Ελλάδα. Μεταφέρεται στον Κωνσταντίνο Τσακίρη η προοπτική του Τάντιτς. "Αν πάρουμε αυτόν τον παίκτη, θα τον πουλήσουμε πολύ ακριβά" λέγεται στο αφεντικό του Πανιωνίου, ο οποίος όταν άκουσε το ποσό που ζητούσε η Βοϊβοντίνα, έκανε πίσω, έχοντας ήδη δώσει ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο στον Ρεκόμπα (900.000€). Ουδείς ξέρει πώς θα εξελισσόταν η καριέρα του Τάντιτς αν σε ηλικία 20 ετών ερχόταν στην Ελλάδα. Κανείς, ασφαλώς, δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Τσακίρη για την απόφασή του. Είχε ήδη κάνει... θραύση, άλλωστε, με Ρεκόμπα - Εστογιανόφ. Δέκα χρόνια μετά, ο 30χρονος Τάντιτς υπέταξε τη "Βασίλισσα της Ευρώπης".

Παίκτης με 61 συμμετοχές και 14 γκολ στην εθνική Σερβίας, με τιμή απλησίαστη για κάθε ελληνική ομάδα και την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα να μιλά γι' αυτόν. Για την ιστορία, τον Ιούλιο του 2010 η ομάδα που τον απέκτησε από τη Βοϊβοντίνα ήταν τελικά η ολλανδική Χρόνινχεν. Ακολούθησε η Τβέντε, η Σαουθάμπτον και από τον Ιούλιο του 2018 ο Άγιαξ, με τον οποίο φέτος μετρά 40 συμμετοχές και 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο δήμιος της Ρεάλ Τάντιτς παραδέχτηκε πως εμπνεύστηκε από τον Ζιντάν
Ντούσαν Τάντιτς: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον εκτελεστή της Ρεάλ
Διαστημικός Τάντιτς: Βαθμολογήθηκε με 10 από την Equipe!
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ