CHAMPIONS LEAGUE

Όταν ο Γκάρι Νέβιλ αγχώθηκε επειδή η Γιουβέντους απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Όταν ο Γκάρι Νέβιλ αγχώθηκε επειδή η Γιουβέντους απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Ο Γκάρι Νέβιλ... παρακαλούσε να προκριθεί ο Ολυμπιακός έναντι της Γιουβέντους στα ημιτελικά του Champions League 1998-1999 και δεν έκρυψε τον... φόβο του όταν οι "μπιανκονέρι" κατάφεραν να προχωρήσουν (video).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης τη σεζόν 1998-1999, μετά από τον αλησμόνητο τελικό του "Καμπ Νόου" με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου. Αυτό που ίσως δεν θυμούνται πολλοί, είναι ότι εκείνη η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Ράιαν Γκιγκς και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχαν την ικανότητα, ο Ρόι Κιν, ο Πέτερ Σμάιχελ και ο Πολ Σκόουλς τους πλαισίωναν ιδανικά, ωστόσο το ρόστερ των "κόκκινων διαβόλων" σε καμία περίπτωση δεν ήταν το καλύτερο εκείνης της σεζόν στη διοργάνωση.

Το παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος ο (24χρονος τότε) Γκάρι Νέβιλ, σε συνέντευξη στη μικτή ζώνη του "Τζιουζέπε Μεάτσα", μετά από το 1-1 με την Ίντερ που σε συνδυασμό με το 2-0 του "Ολντ Τράφορντ", έφερε την αγγλική ομάδα στην ημιτελική φάση του θεσμού.

Το μέλημα του Άγγλου δεξιού μπακ ήταν εάν προκρίθηκε η Γιουβέντους, η ομάδα που είχε φτάσει σε τρεις σερί τελικούς του θεσμού και είχε κατακτήσει το τρόπαιο τρία χρόνια νωρίτερα. Με προπονητή τον Μαρτσέλο Λίπι και παίκτες όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο Φιλίπο Ιντζάγκι και ο Έντγκαρ Ντάβιντς, η "γηραιά κυρία" ήταν ένα βήμα πιο ψηλά από τους Άγγλους.

"Η Γιουβέντους προκρίθηκε", ρωτούσε εναγωνίως ο Νέβιλ τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη. "Ναι, η Γιουβέντους προκρίθηκε", ήταν η απάντηση που έλαβε, με συνέπεια να προβεί σε μία γκριμάτσα μεταξύ απογοήτευσης και απόγνωσης, όπως φαίνεται και σε βίντεο που έγινε viral τις τελευταίες ημέρες.

Όσο για το ποια ομάδα παραλίγο να αποκλείσει τη Γιουβέντους και να προσφέρει... χαρά στον Νέβιλ, δεν είναι άλλη από τον Ολυμπιακό, αφού επρόκειτο για εκείνη τη σεζόν που οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν μία "ανάσα" από τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά ένα γκολ του Αντόνιο Κόντε στο τέλος του αγώνα στην Ελλάδα, τους χάλασε τα σχέδια.

Η Γιουνάιτεντ όντως έπαιξε με τη Γιουβέντους στον επόμενο γύρο και λίγο έλειψε να βρεθεί στο "καναβάτσο", αφού στο πρώτο παιχνίδι στο Μάντσεστερ έχανε μέχρι το 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, από γκολ του Κόντε. Ο Γκιγκς ισοφάρισε στο 92' και στη ρεβάνς δύο εβδομάδες νωρίτερα, οι Ιταλοί προηγήθηκαν ξανά, με δύο γκολ του Ιντζάγκι, αυτήν τη φορά μέσα στα πρώτα 11 λεπτά. Η Γιουνάιτεντ έφτασε ξανά στην ανατροπή, όμως, με τους Κιν και Ντουάιτ Γιορκ στο 1ο μέρος, για να βάλει το κερασάκι στην "τούρτα' ο Άντι Κόουλ στο 84', για μία από τις πιο ιστορικές νίκες του συλλόγου, με 3-2 μέσα στο Τορίνο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ