CHAMPIONS LEAGUE

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμαζόταν να "κλέψει" τον Λεβαντόβσκι από την Μπάγερν

Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's third goal during the German Bundesliga  soccer match between FC Bayern Munich and FC Augsburg at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, April 1, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Augsburg at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Saturday, April 1, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης άφησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να καταλήξει στην Μπάγερν Μονάχου το 2014, παρότι επιθυμούσε διακαώς να τον κάνει κάτοικο "Santiago Bernabeu".

Ένας τραυματισμός υποχρέωσε τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να μείνει εκτός αποστολής στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των προημιτελικών του Champions League, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα δώσει το "παρών" στη ρεβάνς του "Santiago Bernabeu". Με το πέρας του πρώτου ματς, πολλοί θεώρησαν ότι η απουσία του έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μέτρια απόδοση των Βαυαρών (τον αντικατέστησε ο Τόμας Μίλερ), ενώ ο ισπανικός Τύπος κάνει ιδιαίτερη μνεία στη διαφαινόμενη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Τρίτης (18/04).

Κατόπιν των παραπάνω, η " AS" θυμήθηκε το πώς οι "μερένγκες" έφτασαν πολύ κοντά στο να τον "κλέψουν" μέσα από τα χέρια της Μπάγερν. Ήταν το 2014, όταν η γερμανική ομάδα είχε υπογράψει προσύμφωνο με την πλευρά του Πολωνού φορ, προκειμένου να συνεργαστούν αφότου έμενε ελεύθερος από την Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Η Ρεάλ ήταν σχεδόν αποφασισμένη να "σπάσει" το εν λόγω προσύμφωνο, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ρήτρα 20.000.000 ευρώ, όμως την τελευταία στιγμή έκανε πίσω για δύο λόγους.

Ο πρώτος ήταν η ύπαρξη του Καρίμ Μπενζεμά, του οποίου η αποχώρηση θεωρούνταν δεδομένη σε περίπτωση άφιξης του Λεβαντόβσκι στη Μαδρίτη. Ο δεύτερος και κυριότερος ήταν πως μια τέτοια αιφνίδια κίνηση από πλευράς Μαδριλένων, πιθανότατα θα άνοιγε διαμάχη ανάμεσα στους ίδιους και τη διοίκηση της Μπάγερν, κάτι που ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν επιθυμούσε. Συν τοις άλλοις, ο ίδιος ο παίκτης είχε παραδεχθεί σε δηλώσεις του στην "Bild" πως εκείνη την περίοδο είχαν υπάρξει ορισμένες συζητήσεις ανάμεσα στη Ρεάλ και τον εκπρόσωπό του.

Ο Λεβαντόβσκι είχε ανέβει μονομιάς στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Ρεάλ το 2013, όταν στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα σε "μερένγκες" και Ντόρτμουντ (στην οποία άνηκε τότε), είχε πετύχει τέσσερα γκολ απέναντι στη Ρεάλ του Ζοζέ Μουρίνιο στο "Signal Iduna Park", σκορ το οποίο δεν ανατράπηκε στο δεύτερο παιχνίδι, με συνέπεια οι Βεστφαλοί να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί, αντιμετώπισαν τη μετέπειτα ομάδα του Λεβαντόβσκι και αποψινή αντίπαλο της Ρεάλ, Μπάγερν Μονάχου, και ηττήθηκαν με 2-1.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ