CHAMPIONS LEAGUE

Ονανά: "Οι μαύροι τερματοφύλακες πρέπει να δουλεύουν περισσότερο"

Ajax goalkeeper Andre Onana reacts after the opening goal of his team during the Champions League round of 16 second leg soccer match soccer match between Real Madrid and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Tuesday, March 5, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Ajax goalkeeper Andre Onana reacts after the opening goal of his team during the Champions League round of 16 second leg soccer match soccer match between Real Madrid and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Tuesday, March 5, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Ο τερματοφύλακας του Άγιαξ, Αντρέ Ονανά, μίλησε στο BBC για το γεγονός ότι οι μαύροι τερματοφύλακες πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, εξαιτίας έλλειψης εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο τους.

Ο Άγιαξ βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Champions League, αφού θα κληθεί απέναντι στη Τότεναμ να υπερασπισθεί στο σπίτι του το 1-0 του Λονδίνου. "Φύλακας άγγελος" των γκολποστ του Αίαντα είναι ο Αντρέ Ονανά.

Ο 23χρονος Καμερουνέζος είναι από τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας του Αίαντα και σε συνέντευξή του στο BBC μιλάει για τις δυσκολίες που υπάρχουν όταν είσαι μαύρος τερματοφύλακας, καθώς υπάρχουν έντονες διακρίσεις: "Δεν βλέπω τη διαφορά ανάμεσα σε άσπρους και σε μαύρους τερματοφύλακες. Είναι το ίδιο, όλοι κάνουμε λάθη.

Οι μαύροι τερματοφύλακες όμως πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και δεν είναι εύκολο για μας. Δεν έχουμε μαύρους τερματοφύλακες στο κορυφαίο επίπεδο, γιατί ο κόσμος έχει στο μυαλό του ότι θα κάνουν λάθη και έτσι δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Πρέπει να αλλάξει αυτό, γιατί δεν είναι εύκολο για μας να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο".

Επίσης δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Αίαντα, Έντουιν Φαν Ντε Σαρ, τον συμβουλεύει και επιβλέπει την ανάπτυξη του: "Μιλάμε συχνά όταν κάνω λάθη, γιατί αν κερδίσεις, ακόμη και αν έχεις κάνει λάθη, κανένας δεν θα τα σχολιάσει. Κανένας δεν θέλει να χάσει, αλλά πρέπει να χάσεις για να μάθεις. Το κλειδί είναι να είσαι ψύχραιμος".

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την φετινή παρουσία του Άγιαξ στο Champions League: "Δεν περιμέναμε να φτάσουμε στον ημιτελικό. Αποκλείσαμε μεγάλους αντιπάλους, η Μπάγερν δεν ήταν εύκολη, παίξαμε απέναντι σε Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Είναι υπέροχο για μια νεαρή ομάδα και ήταν πολύ δύσκολο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Τεν Χαχ πήρε τον Ραϊόλα για να πάει στην Παρί
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ