CHAMPIONS LEAGUE

Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας: Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού

Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας: Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έμαθε το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του στα playoffs του Champions League, με μια εκ των Ομόνοια ή Ερυθρός Αστέρας να μπαίνουν στο μονοπάτι των Πειραιωτών για τους ομίλους. Διαβάστε όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις δυο ομάδες.

Με τον νικητή του ζευγαριού Ομόνοια – Ερυθρός Αστέρας θα παίξει ο Ολυμπιακός στα playoffs του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Τρίτης (01/09). Το πρώτο παιχνίδια θα γίνει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 22-23 Σεπτεμβρίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στις 29/30.

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου στο ΓΣΠ στην Κύπρο, με την ακριβή ώρα να μην έχει οριστεί ακόμα. Η Ομόνοια στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Αραράτ-Αρμενίας εκτός έδρας (0-1) και στον δεύτερο την Λέγκια Βαρσοβίας πάλι εκτός έδρας (0-2). Ο Ερυθρός Αστέρας στον πρώτο προκριματικό γύρο είχε εύκολο έργο απέναντι στην Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ (5-0), ενώ στον δεύτερο δυσκολεύτηκε αλλά απέκλεισε τα Τίρανα στην Αλβανία (0-1)

ΟΜΟΝΟΙΑ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Η ομάδα της Κύπρου κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα, χωρίς αυό να ολοκληρωθεί, καθώς αποφασίστηκε η παύση της αγωνιστικής δράσης στην Μεγαλόνησο. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 10 χρόνια και πλέον ονειρεύεται να μπει στους ομίλους του UEFA Champions League. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου θα έπαιζε κόντρα στην Ανόρθωση, ωστόσο οι αγώνες δεν διεξήχθησαν λόγω του κορονοϊού.

Στην Ευρώπη η παρουσία της δεν είναι πολύ συχνή τα τελευταία χρόνια. Τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρώπη ήταν την σεζόν 2016/17, όταν έφτασε μέχρι τον δεύτερο προκριματικό του Europa League, όπου αποκλείστηκε από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Τελευταία φορά που έπαιξε σε κύρια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ήταν το 2008/09, όταν αποκλείστηκε στον Α’ Γύρο του κυπέλλου UEFA από την Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα εκείνη την χρονιά απέκλεισε στα προκριματικά την ΑΕΚ.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Ο 35χρονος μέσος Ζόρντι Γκόμεζ είναι το μεγαλύτερο όνομα της Κυπριακής ομάδας, ο οποίος μάλιστα είναι και ο αρχηγός της. Αγωνίζεται με το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ από το 2018, έχοντας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε όλους τους τομείς στην Ομόνοια. Ο Γκόμεζ είναι πρoϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, ενώ στην έχει αγωνιστεί στην Αγγλία, με τις Σουόνσι, Γουίγκαν, Σάντερλαντ, Μπλάκμπερν ενώ έχει αγωνιστεί και στην Ράγιο Βαγιεκάνο. Στην Ομόνοια αγωνίζονται και οι Χάρης Μαυρίας και Φώτης Παπουλής οι οποίοι είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο ελληνικό κοινό, με τον Ματ Ντάρμπισιρ, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, να αποχωρεί το φετινό καλοκαίρι, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο 51χρονος Χένινγκ Μπεργκ είναι στην τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας από το περασμένο καλοκαίρι. Αγαπημένο του σύστημα με το οποίο συνηθίζει να παρατάσσει τους Κυπρίους είναι το 4-4-2. Η πιο πετυχημένη δουλειά του ήταν στην Λέγκια Βαρσοβίας, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2013/14 και το κύπελλο την αμέσως επόμενη χρονιά. Έχει καθίσει επίσης και στον πάγκο της Μπλάκμπερν για 10 παιχνίδια την σεζόν 2012/13.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Αριθμός

Όνομα

Θέση

40

Φαμπιάνο

Τερματοφύλακας

1

Κωσταντίνος Παναγή

Τερματοφύλακας

98

Μπάμπης Κυριακίδης

Τερματοφύλακας

22

Άνταμ Λανγκ

Αμυντικός

6

Μίχαελ Λούφτνερ

Αμυντικός

30

Νίκος Παναγιώτου

Αμυντικός

17

Γιαν Λέξιακς

Αμυντικός

5

Κίκο

Αμυντικός

35

Χάρης Μαυρίας

Αμυντικός

15

Τόμας Χούμποκαν

Αμυντικός

31

Γιάννης Κούσουλος

Μέσος

-

Φάνος Κατελάρης

Μέσος

8

Βίτορ Γκόμες

Μέσος

16

Ζόρντι Γκόμες

Μέσος

11

Ερίκ Μποτόκ

Μέσος

70

Τιάγκο Σάνττος

Επιθετικός

13

Φώτης Παπουλής

Επιθετικός

21

Μαρίνος Τζιώνης

Επιθετικός

88

Έρνσετ Ασάντε

Επιθετικός

18

Μιχάλ Ντούρις

Επιθετικός

-

Νταβίντ Ραμίρες

Επιθετικός

80

Ανδρόνικος Κακούλλης

Επιθετικός

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Ο Ερυθρός Αστέρας την περσινή χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα για τρίτη διαδοχική χρόνια και 31η πρώτη στην ιστορία του (έκτη ως πρωτάθλημα Σερβίας καθώς το έχει πάρει και ως Γιουγκοσλαβία αλλά και ως Σερβία-Μαυροβούνιο). Ο Ερυθρός Αστέρας το πήρε έχοντας παίξει όλα τα παιχνίδια, καθώς στην Σερβία συνεχίστηκε κανονικά η αγωνιστική δραστηριότητα. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε από την “αιώνια αντίπαλο” Παρτιζάν σε μονό παιχνίδι εκτός έδρας.

Στην Ευρώπη ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στους ομίλους του Champions League, όπου ήταν στον όμιλο του Ολυμπιακού μαζί με την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης Μπάγερν Μονάχου και την Τότεναμ. Κατάφερε να πάρει τρεις βαθμούς κόντρα στον Ολυμπιακό στην Σερβία, κερδίζοντας τους Πειραιώτες με (3-1). Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 και ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση για το Europa League, στέλνοντας τον Ερυθρό Αστέρα εκτός Ευρώπης.

TO ΑΣΤΕΡΙ

Η ομάδα του Βελιγραδίου δεν έχει κάποιον παίκτη, ο οποίος να ξεχωρίζει ως το πρώτο όνομα. Αυτός που επιλέγουμε είναι ο Γκουελόρ Κανγκά. Ο 30χρονος Γκαμπονέζος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα, μετά την διετία 2016/18. Δεν επιλέξαμε τον Ματέο Γκαρσία, γιατί αν και είναι ένας εκ των ποιοτικότερων παικτών, είναι στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς, με το όνομά του να έπαιζε έντονα για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Άρη. Στον Ερυθρό Αστέρα παίζουν πολλοί ποδοσφαιριστές που έπαιζαν και στην Ελλάδα, και είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό. Πέραν του Ματέο Γκαρσία, είναι και οι Αλεξάνταρ Κατάι και Μπεν, που ανήκαν στον Παναιτωλικό, ο Σπιριντόνοβιτς που έπαιζε στον Πανιώνιο και ο Τομανέ, που έπαιξε για έξι μήνες στον Παναιτωλικό.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς με την σπουδαία καριέρα στην Ίντερ, έχει αναλάβει από τον Δεκέμβριο την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητή στην Ουντινέζε, υπό τον Αντρέα Στραματσόνι, και ως σύμβουλος στρατηγικής στην Ίντερ και στην UEFA. Αυτή είναι η πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής.

TO ΡΟΣΤΕΡ

Αριθμός

Όνομα

Θέση

82

Μιλάν Μποριάν

Τερματοφύλακας

27

Νίκολα Βασίλιεβιτς

Τερματοφύλακας

1

Ζόραν Πόποβιτς

Τερματοφύλακας

5

Μίλος Ντεγκενέκ

Αμυντικός

6

Ραντοβάν Πάνκοφ

Αμυντικός

19

Νεμάνια Μιλούνοβιτς

Αμυντικός

25

Στραχίνια Εράκοβιτς

Αμυντικός

23

Μίλαν Ρόντιτς

Αμυντικός

44

Στεφάν Χαϊντίν

Αμυντικός

77

Μάρκο Γκόμπελιτς

Αμυντικός

2

Μίλαν Γκάγιτς

Αμυντικός

20

Νιέγκος Πέτροβιτς

Αμυντικός

35

Σέκου Σανόγκο

Μέσος

29

Ντούσαν Γιόβανσιτς

Μέσος

7

Μίλος Βούλιτς

Μέσος

8

Γκουελόρ Κανγκά

Μέσος

22

Βιέλικο Νίκολιτς

Μέσος

4

Μίρκο Ίβανιτς

Μέσος

24

Ζέλικο Γκάβριτς

Επιθετικός

10

Αλεξάνταρ Κατάι

Επιθετικός

92

Αλέκσα Βουκάνοβιτς

Επιθετικός

21

Βιέλικο Σίμιτς

Επιθετικός

70

Σρνταν Σπιριντόνοβιτς

Επιθετικός

31

Μοχάμεντ Μπεν

Επιθετικός

11

Ματέο Γκαρσία

Επιθετικός

9

Μίλαν Πάβκοφ

Επιθετικός

17

Τομανές

Επιθετικός

99

Νίκολα Κρστόβιτς

Επιθετικός

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ