CHAMPIONS LEAGUE

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Κι αυτό νίκη είναι

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 0-2 από τη φιναλίστ του Champions League, Τότεναμ, αλλά με πείσμα, τσαμπουκά και πάθος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να αποσπάσει έναν σπουδαίο βαθμό, στην πρεμιέρα των ομίλων.

Παλικαρίσια εμφάνιση έκανε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης (18/9) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ, την ομάδα που πέρυσι έφτασε στον τελικό του Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" που βρέθηκαν να χάνουν 0-2, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να κατακτήσουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν τον όμιλο με έναν βαθμό, που ενδεχομένως να αποδειχθεί πολύτιμος στο φινάλε των ομίλων. Πάμε να δούμε τα πέντε στοιχεία του σπουδαίου αγώνα...

1. ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ 20ΛΕΠΤΟ, ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΣΕΤΙΝΟ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν φοβήθηκε την Τότεναμ. Ακόμα και τη σκέψη που έκανε να παίξει με τρεις στη μεσαία γραμμή, να αλλάξει τη διάταξη σε 4-3-3, δηλαδή, την άφησε στην άκρη. Ξανά 4-2-3-1 με την αναμενόμενη ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος το είχε πει στη συνέντευξη Τύπου και ενδεχομένως πολλοί να μην τον πίστεψαν.

Η ομάδα του ήταν πράγματι επιθετική και καταιγιστική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ειδικά στα πρώτα πέντε λεπτάμ, οι Σπερς ήταν πίσω από τη μπάλα και αμύνονταν σε ένα γήπεδο που θύμιζε... κόλαση. Ο Ντανιέλ Ποντένσε έβαλε μπόλικους μπελάδες στην αριστερή πλευρά της Τότεναμ με τις κούρσες του και τις ντρίμπλες του.

Απείλησε στο 6', απείλησε και στο 8'. Οι Λονδρέζοι άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο μετά το δεκάλεπτο. Όχι όμως πως έφτασαν σε τελικές. Απλά κατοχή μπάλας. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια... ανάσα από το 1-0 στο 18', αυτή τη φορά από φάση που ξεκίνησε με τον Τσιμίκα. Από αριστερά δηλαδή.

Η καταπληκτική σέντρα του είχε αποδέκτη τον Ποντένσε, ο οποίος με το στήθος έδωσε στον Γκερέρο. Αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Τεράστια ευκαιρία. Στη συνέχεια το σουτ του Γκιλιέρμε πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σηκώθηκε από τον πάγκο και έβαλε τις φωνές στην ομάδα του. Δεν ήταν αυτή εικόνα.

2. ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΕΣ Η ΤΟΤΕΝΑΜ

Ομάδες όπως είναι η Τότεναμ δεν χρειάζονται πολλές ευκαιρίες για να σου κάνουν τη ζημιά. Αυτό έπαθε και ο Ολυμπιακός. Ο Γιασίν Μεριά είχε υποπέσει σε μερικά αβίαστα λάθη στο καλό 20λεπτο του Ολυμπιακού, ένα τέτοιο στο 25' έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ. Ο Τυνήσιος ανέτρεψε τον Κέιν, ο Άγγλος κάτω από εκκωφαντικό θόρυβο δεν αστόχησε, νίκησε τον Σα και άνοιξε το σκορ στο 26' (0-1).

Κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά έτσι είναι τα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο. Τέσσερα λεπτά μετά ακολούθησε ένα ακόμα λάθος, αυτή τη φορά στη μεσαία γραμμή. Ο Ποντένσε έχασε τη μπάλα, ο εκρηκτικός Λούκας Μόουρα έφυγεβστην κόντρα, σούταρε έξω από την περιοχή και έκανε το 0-2 στο 30'. Έτσι απλά, με δύο τελικές η Τότεναμ είχε βρει δύο γκολ στο Καραϊσκάκης. Ήταν πράγματι κρίμα για την υπέροχη εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός, αλλά η αξία του αντιπάλου ήταν τέτοια που δεν συγχωρεί.

3. ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕ, ΕΒΑΛΕ "ΦΩΤΙΑ" ΜΕ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν πτοήθηκαν και συνέχιζαν να στηρίζουν την ομάδα παρά τα δύο γκολ στην πλάτη. Ο Μπουχαλάκης έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του ματς στο πρώτο μισό. Ακατάπαυστο τρέξιμο, νικητής σε πολλές μονομαχίες, αλλά και υπέροχες μπαλιές. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν παράτησαν το ματς. Στο 34' το γυριστό του Μασούρα από σέντρα του Τσιμίκα δεν είχε τον επιθυμητό στόχο.

Στο 43' θα ερχόταν η τρίτη τελική της Τότεναμ με το σουτ του Άλι που "έβγαλε" ο Σα και στο 44' αυτό που άξιζαν οι "ερυθρόλευκοι". Ένα γκολ. Ο Βαλμπουενά πέρασε ωραία τη μπάλα στον Ποντένσε και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις ξαναμπεί στο ματς!

4. ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ, ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ

Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Πλέον με διαφορετική ψυχολογία καλούνταν να φτάσουν στην ισοφάριση. Η Τότεναμ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε τους Πειραιώτες. Στο 49' ο Ντέλε Άλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποιούσαν παλικαρίσια εμφάνιση και ας είχαν δεχτεί δύο γκολ που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφύγουν.

Ο Βαλμπουενά στο 52' κέρδισε πέναλτι. Ο Βερτόνχεν τού πάτησε το πόδι και ο Ρόκι καταλόγισε πέναλτι. Ο 35χρονος Γάλλος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη στο 54'. Νίκησε τον συμπατριώτη του Λορίς και έγραψε το 2-2! Απίθανη στιγμή, αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαντήσει στους Σπερς με δύο γκολ. Ένα ακόμα παιχνίδι του Βαλμπουενά με γκολ και ασίστ. Άλλη μια πρωτοκλασάτη εμφάνιση. Όταν έγινε αλλαγή στο 68' με τον Μπενζιά, λογικό να αποθεωθεί και να ακούσει ρυθμικά το όνομά του.

5. ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ

Το ματς παρέμενε πολύ... ζόρικο για τον Ολυμπιακό. Η Τότεναμ είναι σπουδαία ομάδα. Και οι ερυθρόλευκοι όμως έχουν έναν σπουδαίο γκολκίπερ, τον Σα, ο οποίος στο 65' πραγματοποίησε υπέροχη απόκρουση με το πόδι σε σουτ του Ντέλε Άλι. Ο Ποτσετίνο στο 72' έριξε στο ματς τον Κορεάτη Σον, ένα από τα πιο δυνατά του χαρτιά. Ξεκάθαρος στόχος του Αργεντινού να σημειωθεί τρίτο γκολ για να πάρει το τρίποντο η ομάδα του.

Οι Πειραιώτες είχαν πετύχει αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο, αλλά από τη στιγμή που το έφτασαν εκεί, έπρεπε να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να το κρατήσουν. Ο Μαρτίνς στο 78' άλλαξε τον κουρασμένο και άψογα τακτικά Μασούρα για να περάσει στον αγώνα τον Ραντζέλοβιτς. Ο Μπενζιά έδωσε μεγάλες ανάσες στη μεσαία γραμμή. Έβαζε το σώμα του με εξαιρετικό τρόπο, είτε για να πάρει φάουλ, είτε για να αποφύγει προσωπικό μαρκάρισμα. Τα λεπτά περνούσαν, η Τότεναμ έπαιζε φουλ επίθεση με 4-4-2 και ο Ολυμπιακός αμυνόταν. Η τρίτη αλλαγή του Μαρτίνς ήταν ο Ελ Αραμπί, που αντικατέστησε τον κουρασμένο, αλλά εξαιρετικό, Γκερέρο.

Με πανέξυπνη άμυνα, με τον Ομάρ να μαρκάρει με νύχια και με δόντια τον Σον, οι "ερυθρόλευκοι" κατόρθωσαν να διατηρήσουν το 2-2 μέχρι τέλους. Αφήστε που στα τελευταία λεπτά βγήκαν μπροστά για να πάρουν το ματς. Ένας σπουδαίος βαθμός από τον Ολυμπιακό, που αρνήθηκε να υποταχθεί...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ