CHAMPIONS LEAGUE

Ολυμπιακός - Μπάγερν 2-3: Κοίταξε στα μάτια το μεγαθήριο

Ολυμπιακός - Μπάγερν 2-3: Κοίταξε στα μάτια το μεγαθήριο

Ο Ολυμπιακός έκανε τεράστια προσπάθεια στο Φάληρο, κοίταξε στα μάτια τη Μπάγερν, αλλά ηττήθηκε με 2-3. Άξιοι συγχαρητηρίων οι "ερυθρόλευκοι", πάλεψαν μέχρι το 94' για το 3-3.

Καταπληκτικό παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Ολυμπιακός δεν... δείλιασε απέναντι στη γερμανική μηχανή που λέγεται Μπάγερν, την κόντραρε στα ίσια, αλλά ηττήθηκε με 2-3.



Οι παίκτες του Μαρτίνς κατέθεσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους στο χορτάρι, αλλά το 3-3 δεν ήρθε ποτέ, παρότι μέχρι το 94' πολλοί πίστεψαν ότι θα μπορούσε να κατακτηθεί η ισοφάριση..Πάμε να δούμε τα στοιχεία του τρομερού αγώνα...

1. ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

Ήταν η πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι που ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε εξ' αρχής τον Ολυμπιακό με τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αυτή τη φορά 4-3-3 και όχι το κλασικό 4-2-3-1. Κάτι το μεγαλείο του αντιπάλου, κάτι ο τραυματισμός του Βαλμπουενά οδήγησαν τον Πορτογάλο σε αυτήν την απόφαση. Οι Βαυαροί δεν επηρεάστηκαν από την έδρα και δεν χρειάστηκαν παρά 2-3 λεπτά να αναλάβουν τον έλεγχο του ματς. Οι γηπεδούχοι ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί στην άμυνα, όλοι πίσω από τη μπάλα. Λογικό. Δεν θέλει και πολύ να σε... διαλύσει η γερμανική ομάδα αν βρει χώρο. Εδώ δεν μιλάμε για Πλζεν, Κράσνονταρ και Μπασακσεχίρ. Όχι αμελητέες ποσότητες, αλλά ατώρα επρόκειτο για κάτι πολύ ανώτερο. Οι παίκτες του Κόβατς δεν έβρισκαν χώρους και γι' αυτό επεδίωκαν μέχρι και οι στόπερ (Ερναντές - Παβάρ) να κάνουν παιχνίδι. Τις κρίσιμες στιγμές Μεριά και Σεμέδο έκαναν κομβικές επεμβάσεις καιη εστία του Σα παρέμενε απαραβίαστη.

Η ομάδα του Μονάχου κυκλοφορούσε με μεγάλη ταχύτητα τη μπάλα και επεδίωκε να χτυπήσει κυρίως από τα άκρα, με Κουτίνιο (αριστερά) και Μίλερ (δεξιά). Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, οι Πειραιώτες δεν πίεζαν ψηλά. Προτιμούσαν να μένουν πίσω και να κλείσουν τους χώρους. Ο Μασούρας που ξεκίνησε στο αριστερό φτερό ήταν αυτός που πίεζε περισσότερο, ενώ ο Ποντένσε και αυτός γυρνούσε διαρκώς πίσω για να βοηθήσει τον Ομάρ απέναντι στον δαιμόνιο Γκνάμπρι. Η μπάλα χανόταν σχετικά εύκολα από τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έκαναν την πρώτη τελική στο 18' με το άστοχο σουτ του Γκιλιέρμε.

2. Ο KILLER ΑΡΑΜΠΙ ΕΒΑΛΕ "ΦΩΤΙΑ", ΤΗΝ ΕΣΒΗΣΕ Ο ΛΕΒΑ

Οι "ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν κάτι σπουδαίο, να βάλουν γκολ στη Μπάγερν. Η αντεπίθεση ήταν καταπληκτική. Την κατάλληλη στιγμή ο Μασούρας έδωσε στον Τσιμίκα που έκανε κούρσα από αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο killer Ελ Αραμπί νίκησε το Νόιερ (η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή).

Στη δεύτερη τελική τους οι παίκτες του Μαρτίνς υποχρέωσαν τη Μπάγερν να κυνηγήσει. Πήραν τόσο πολύ τα πάνω τους οι γηπεδούχοι, που θα μπορούσαν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ στο 31. Νέα συνεργασία Μασούρα - Τσιμίκα, γύρισμα του δεύτερου και ο Ερναντές παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Κόβατς άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-4-2, κίνηση που αποδείχηκε καταλυτική. Ο Γκνάμπρι πήγε δεξιά, ο Κουτίνιο έμεινε αριστερά και ο Μίλερ πήγε δίπλα στον Λεβαντόβσκι. Στο 34' ο Σα έβγαλε το σουτ του Μίλερ μέσα από την περιοχή, οι αμυντικοί ξέχασαν τον Λεβαντόβσκι, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και από κοντά "εκτέλεσε" για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σημαντικό να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο με αυτό το σκορ, να μη δεχτεί άλλο. Στο 39' ο Κουτίνιο αστόχησε από κοντά μετά το γύρισμα του Αλάμπα, σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της Μπάγερν στο πρώτο μισό. Ο Μαρτίνς από το 40' πέρασε τον Μπουχαλάκη δεξιά και αριστερά τον Καμαρά. Δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 διατηρήθηκε. Συγκροτημένη εικόνα από τους Πειραιώτες, μεστό παιχνίδι στο πρώτο μισό απέναντι στη γερμανική "μηχανή".

3. Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Ευκαιρία του Μασούρα στο 46', ευκαιρία του Μεριά στο 47' και του Μπουχαλάκη στο 51'. Παθιασμένη εκκίνηση από τους "ερυθρόλευκους" απέναντι σε μια αιφνιδιασμένη Μπάγερν. Είχαν που είχαν πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας οι φιλοξενούμενοι (είχαν χάσει με χιαστό τον Σούλε), έχασαν και τον Ερναντές. Ο Γάλλος δεν πάτησε καλά το πόδι του σε μονομαχία με τον Ομάρ, έπεσε στο έδαφος και ήταν αδύνατο να συνεχίσει. Ο Κόβατς τον αντικατέστησε με τον Μπόατενγκ στο 58'. Την ώρα που ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι ελέγχει το παιχνίδι, ότι έχει κρατήσει τους Γερμανούς μακριά από την περιοχή τους, δέχτηκε ένα κρύο γκολ. Μια εκτέλεση κόρνερ του Κουτίνιο, μια αδράνεια της "ερυθρόλευκης" άμυνας και ο Λεβαντόβσκι τιμώρησε από κοντά γράφοντας το 1-2 στο 62'. Ο Ολλανδός Μάκελι ενημερώθηκε από τον διαιτητή VAR ότι ο Πολωνός δεν ήταν εκτεθειμένος και το γκολ της Μπάγερν μέτρησε.

Ο Μαρτίνς μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη διάταξη. Επανέφερε το 4-2-3-1 περνώντας εκτός αγώνα τον Μπουχαλάκη, ρίχνοντας στη μάχη τον Λοβέρα στο 69'. Ο Αργεντινός πέρασε αριστερά, στη μέση ο Μασούρας και ο Ποντένσε παρέμεινε δεξιά. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να έχουν την κατοχή και πάλευαν όσο άντεχαν μήπως και καταστεί εφικτή η ισοφάριση. Η Μπάγερν είναι τεράστια ομάδα και φρόντισε να το δείξει στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Χωρίς να πιέζει και να βάζει δύσκολα στους γηπεδούχους, χρειάστηκε μια ακόμα τελική για να κάνει το 1-3. Το σουτ του Κουτίνιο κόντραρε, το δεύτερο του Τολισό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σα, στο 75'.

4. Η ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙ"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στο 78' έβαλε τον Γκερέρο αντί του Μασούρα και άλλαξε πάλι τη διάταξη, αυτή τη φορά σε 4-4-2. Όλα για όλα. Τι είχε να χάσει άλλωστε; Πολλοί πίστεψαν ότι εκεί τελείωσαν όλα. Να όμως που οι "ερυθρόλευκοι" ξαναμπήκαν στο ματς. Στο 79' ο Γκιλιέρμε σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλκάνταρα, άλλαξε πορεία και πήγε στα δίχτυα του Νόιερ. Μόλις είχε γίνει το 2-3 και η σπουδαία αναμέτρηση δεν είχε χάσει καθόλου το ενδιαφέρον της. Η τρίτη και τελευταία αλλαγή του Πορτογάλου ήταν η είσοδος του Ραντζέλοβιτς. Νέα αλλαγή στο σχήμα και 4-1-3-2. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν όλα τα λεφτά.

Και μόνο το γεγονός ότι οι Βαυαροί υποχρεώθηκαν να αμυνθούν και να κινδυνέψουν για την ισοφάριση, λέει πολλά. Το 2-3 έμεινε μέχρι τέλους και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας να ξαπλώνουν στο χορτάρι από τη μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν το "διπλό". Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Μπάγερν έπαιζαν την κόντρα επίθεση με απίθανο τρόπο και θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το 2-4. Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους οπαδούς να χειροκροτούν τους "ερυθρόλευκους" για τη μεγάλη προσπάθεια απέναντι στο γερμανικό μεγαθήριο, σε ένα τελευταίο δεκάλεπτο με "καρδιοχτύπι" και αγωνία στο μάξιμουμ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ