CHAMPIONS LEAGUE

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
INTIME SPORTS

Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης με σκορ 3-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ξεκινώντας ιδανικά την πορεία του στον 1ο όμιλο του Champions League.

Ήταν η περσινή φιναλίστ του Champions League και κάτοχος της Primera Division. Μόλις το περασμένο Σάββατο επικράτησε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Ρεάλ Μαδρίτης. Ε, και;

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υπέκυψε σε ένα φλεγόμενο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" απέναντι σε έναν ορκισμένο Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Μαζουακού (13') και Αφελάι (31'). Οι "ροχιμπλάνκος" μείωσαν με τον Μάντζουκιτς στο 38' και είδαν τον Ρομπέρτο... φαντάρο στην επανάληψη.

Ο Μήτρογλου σκόραρε το 3-1 στο 73' και το σκορ έκλεισε ο Γκριεζμάν στο 86'. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον 3ο όμιλο του Champions League και πλέον το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής απέναντι στην Μάλμε στην Σουηδία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην προσπάθεια των Πειραιωτών για πρόκριση μπαίνοντας σφήνα στα... θηρία των Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα (Πορτογαλία), Πάουλο Σοάρες (Πορτογαλία)

Βοηθοί περιοχής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία), Ζοάο Κάπελα (Πορτογαλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. (Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Ανσάλντι, Μάριο Σουάρεθ (74' Νίγκεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66' Τσέρτσι), Τουράν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς.

Γκολ: 13' Μαζουακού, 31' Αφελάι, 73' Μήτρογλου / 38' Μάντζουκιτς, 86' Γκριεζμάν

Κάρτες: 35' Ντομίνγκες, 45+2' Μανιάτης / 2' Γκάμπι, 45+2' Κόκε, 88' Γκοντίν, 90' Γκριεζμάν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Βαγγέλη Σταματόπουλο

This is Karaiskakis!

Με μια κίτρινη κάρτα στον Γκάμπι και τον τραυματισμό του Μάντζουκιτς σε μια διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα με τον Κασάμι, ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Φάληρο. Το πρώτο δεκάλεπτο δεν έκρυβε συγκινήσεις, ωστόσο στο 12' ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με την άμυνα της Ατλέτικο να απομακρύνει σε κόρνερ πριν ο Ντομίνγκες... φυσήξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το μοιραίο όμως για τους "ροχιμπλάνκος" δεν αποφεύχθηκε. Το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα και ο Αφελάι έστρωσε στον Μαζουακού, που μετά το κοντρόλ εξαπέλυσε ένα ασύλληπτο βολέ με την μπάλα να καρφώνεται χαμηλά στην αριστερή γωνία του Όμπλακ.

Το "Γ. Καραϊσκάκης" τυλίχθηκε στις φλόγες και το 1-0 για τους Πειραιώτες ήταν γεγονός. Η Ατλέτικο λίγο έλειψε να φτάσει κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Μάντζουκιτς μετά από κόρνερ του Γκάμπι πέρασε άουτ. Ίδια τύχη η κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία στο 22' στην σέντρα του Ανσάλντι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον την κατοχή της μπάλας (45% - 55% στο ημίχρονο), ανεβάζοντας ψηλά την πίεση τους, με τον Ολυμπιακό να ζορίζεται στην κυκλοφορία κάνοντας αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις. Για ένα τέταρτο περίπου οι "ερυθρόλευκοι" υπέφεραν στον αγωνιστικό χώρο αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ταχύτατη αντεπίθεση με τον Ντομίνγκες να δίνει στον Μήτρογλου που άφησε κάτω από τα πόδια για τον Αφελάι. Ο "ιπτάμενος" Ολλανδός είδε τους αμυντικούς της Ατλέτικο να... κουτουλάνε και απέναντι στον Όμπλακ πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Οι "ροχιμπλάκος" μείωσαν στο 38', όταν ο Ανσάλντι σέντραρε από αριστερά και ο Μάντζουκιτς στην πλάτη του Αμπιντάλ βρήκε δίχτυα με άψογη κεφαλιά για το 2-1. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Η επανάληψη ξεκίνησε με την Ατλέτικο να έχει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό σε παθητική στάση. Οι Μαδριλένοι πίεζαν ασφυκτικά στην μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να δυσκολεύονται αφάνταστα στο κράτημα της μπάλας.

Ο Ρομπέρτο είπε "όχι" στην βολίδα του Γκριεζμάν μέσα από την περιοχή στο 60' και δύο λεπτά αργότερα σταμάτησε και πάλι τον Γάλλο! Και αφού ο Ισπανός γκολκίπερ κράτησε όρθια την ομάδα του, είχε έρθει η ώρα του Κώστα Μήτρογλου...

Ο Κασάμι με μια νταηλίδικη ενέργεια από δεξιά παρέσυρε τους αμυντικούς της Ατλέτικο και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μήτρογλου. Ο "πιστολέρο" έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και πλάσαρε εύστοχα τον Όμπλακ για το 3-1 στο 73'!

Το φινάλε επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις καθώς η Ατλέτικο μείωσε με τον Γκριεζμάν στο 86', που πλάσαρε εξ επαφής για το 3-2. Τίποτε δεν άλλαξε όμως μέχρι το τέλος του αγώνα και το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή μέσα σε αποθέωση από τους 35000 οπαδούς του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Η Ατλέτικο πίεζε ασφυκτικά στην επανάληψη ψάχνοντας την ισοφάριση. Ο Γκριεζμάν βρέθηκε μέσα στην περιοχή στο 60ό λεπτό και εξαπέλυσε μια οβίδα με το αριστερό αλλά ο Ρομπέρτο με εντυπωσιακή επέμβαση είπε ένα εκκωφαντικό "όχι" στον Γάλλο, απέτρεψε την ισοφάριση και λίγο μετά είδε τον Μήτρογλου να σκοράρει για το 3-1...

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Η διαιτησία του Προένσα και των βοηθών του ήταν εξαιρετική... για την Ατλέτικο. Ο Πορτογάλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος και σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να διαμορφώσει το αποτέλεσμα, αλλά ήταν φανερά "ευαίσθητος" στα σφυρίγματα του υπέρ των "ροχιμπλάνκος".

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παϊτίμ Κασάμι είναι περίπτωση παίκτη... Φύση "άναρχος" ποδοσφαιριστής, με απελευθερωμένα ένστικτα, αλλά κόντρα στους "ροχιμπλάνκος" ήταν στρατιώτης της ομάδας. Εκμεταλλεύτηκε το τσαμπουκαλεμένο κλέψιμο του Μανιάτη και πρόσθεσε ακόμη μεγαλύτερο νταηλίκι ετοιμάζοντας το άκρως κρίσιμο γκολ του Μήτρογλου για το 3-1. Ίσως αδικούμε τον Μαζουακού ή ακόμη και τον Μιλιβόγεβιτς (τρομερή προσαρμοστικότητα), αλλά ο Ελβετός είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Ολυμπιακός. Έδειξε απίστευτη ετοιμότητα για μια ομάδα που άλλαξε κατά 2/3 (!) το ρόστερ της το καλοκαίρι. Για Ρομπέρτο και Κασάμι τα είπαμε, αλλά τι να πει κανείς για τον Μποτία, τον Μαζουακού, τον Ομάρ, τον Μιλιβόγεβιτς, τον Τσόρι. Τρομερή η νίκη των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Το ύφος της Ατλέτικο. Πρόκειται για ομαδάρα, αναμφίβολα, έκανε τον Ολυμπιακό να υποφέρει σε πολλά σημεία του αγώνα αλλά οι Μαδριλένοι είχαν έρθει με τουπέ στο Φάληρο. Το καταλάβαινε κανείς από τους απεσταλμένους του Τύπου, την χαλαρότητα των παικτών της, του γραφείου Τύπου της ομάδας. Μόνο ο Σιμεόνε είχε πει πως πρόκειται για το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου, αλλά μάλλον κανείς δεν τον άκουσε...

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
INTIME SPORTS
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ