CHAMPIONS LEAGUE

ΟΦΗ, η τελευταία ομάδα που απέκλεισε την Ατλέτικο

ΟΦΗ, η τελευταία ομάδα που απέκλεισε την Ατλέτικο

Η Ατλέτικο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τα τελευταία 24 χρόνια έχοντας νικήσει 1-0 το πρώτο ματς στην έδρα της. Η τελευταία ομάδα που την απέκλεισε ήταν ο ΟΦΗ! (videos)

Η Ατλέτικο νίκησε με 1-0 τη Λέστερ χάρη στο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν κι έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Υπάρχει όμως ένα στατιστικό για τους "κολτσονέρος" με... ελληνικό "χρώμα".

Η στατιστική αποδεικνύει ότι η Ατλέτικο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τα τελευταία 24 χρόνια έχοντας νικήσει με 1-0 το πρώτο ματς στην έδρα της.

Η τελευταία ομάδα που κατάφερε να αποκλείσει την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας με το πρώτο ματς στο "Vicente Calderon" να λήγει με 1-0 υπέρ της, ήταν ελληνική. Και ήταν ο ΟΦΗ.

Στις 20 Οκτώβρη του 1993, στη Μαδρίτη για τους "32" του τότε Κυπέλλου UEFA, οι "ροχιμπλάνκος" επικράτησαν με 1-0 του ΟΦΗ χάρη στο γκολ του Λουίς Γκαρθία.

Στο Ηράκλειο, ωστόσο, ο Όμιλος έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κατάφερε να προκριθεί με σκορ 2-0. Τα γκολ για την ομάδα της Κρήτης είχαν πετύχει ο Νίκος Μαχλάς στο 51ο λεπτό και ο Γιώργος Τσιφούτης με εκτέλεση πέναλτι στο 62ο.

Η Λέστερ θα πρέπει να βαδίσει στο δρόμο του ΟΦΗ, εάν θέλει να βρεθεί στους "4" του Champions League. Θυμηθείτε μέσω videos τις αναμετρήσεις της Ατλέτικο με τον ΟΦΗ για την ευρωπαϊκή σεζόν 1993/1994:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ