CHAMPIONS LEAGUE

O Χόλτμπι, o Κοέλιο και ο... Μιραλάς

O Χόλτμπι, o Κοέλιο και ο... Μιραλάς
Χόλτμπι

Με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σάλκε (21.45, Nova) το Sport24.gr σας παρουσιάζει μερικά στοιχεία από τη ζωή του Λιούις Χόλτμπι, την επιθυμία του να γίνει συμπαίκτης του... Μιραλάς και το τατουάζ που είναι αφιερωμένο στον πολύ καλό φίλο που έχει χάσει (pics).

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές της Σάλκε που έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες, όμως, αν μία εξ αυτών ξεχωρίζει τότε είναι εκείνη του Λιούις Χόλτμπι.

Έτσι το Sport24.gr σας συστήνει τον νεαρό Γερμανό, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν οι "βασιλικοί μπλε", τους οποίους θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (18/9) ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχικά, η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον Χόλτμπι, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι αυτονόητο πως θα ήθελε να το γιορτάσει με νίκη και θα έχει ένα ακόμη κίνητρο, ότι έχει τα γενέθλιά του.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Το ταλέντο του είναι εμφανές, αλλά αυτό δεν του εξασφάλισε από την αρχή της καριέρας του έναν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν με την Γκλάντμπαχ, η οποία αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει στα 14 του λόγω της σωματοδομής του. Οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας θεωρούσαν πως δε θα μπορέσει να κάνει καριέρα γιατί ήταν πολύ κοντός και αδύνατος, αλλά τελικά διαψεύστηκαν. Η Αλεμάνια Άαχεν τον εμπιστεύτηκε και όλα στη συνέχεια κύλησαν ιδανικά σε επαγγελματικό επίπεδο...

Το όνειρο της Έβερτον

Ο πατέρας του Χόλτμπι είναι πρώην στρατιώτης και προέρχεται από το Λίβερπουλ. Υποστηρίζει φανατικά την Έβερτον και αυτό έκανε και τον γιο του οπαδό των "ζαχαρωτών". Ο 22χρονος έχει πει στο παρελθόν πως θα ήταν όνειρο για εκείνον να παίξει στο "Γκούντισον Παρκ", ενώ μεταξύ άλλων έχει δηλώσει:

"Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αγγλία και ήταν οπαδός της Έβερτον από μικρός. Μου μετέδωσε τον ιό της Έβερτον! Έκτοτε είμαι οπαδός της Έβερτον και παρακολουθώ τα παιχνίδια τους".

O Χόλτμπι, o Κοέλιο και ο... Μιραλάς
Τατού Χόλτμπι

Τατουάζ

Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία για τον Χόλτμπι αφορά το τατουάζ που έχει στο χέρι του. Ο Γερμανός μέσος την άνοιξη έχασε έναν πολύ καλό του φίλο, ο οποίος ήταν και ατζέντης του. Ο λόγος για τον Τόμας Νόακ, που έφυγε από τη ζωή την Άνοιξη. Ο Νόακ, ο οποίος ήταν κοντά στον Χόλτμπι τα τελευταία επτά χρόνια, είχε πάει για να κάνει ορειβασία στην Ελβετία, όμως, δε γύρισε ποτέ πίσω, με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν γίνει γνωστά.

Ο Χόλτμπι, ο οποίος δε θέλει έως σήμερα να μιλάει γι' αυτό το θέμα, έκανε στη συνέχεια ένα τατουάζ, ώστε να έχει πάντα μαζί του τον φίλο του. Το τατουάζ βρίσκεται στο δεξί του χέρι και είναι μία φράση του Πάολο Κοέλιο γραμμένη στα γερμανικά.

"Ένας πολεμιστής του φωτός γνωρίζει πως θα ακούσει μία εντολή μέσα στη σιωπή της καρδιάς του, η οποία θα τον οδηγεί", αναφέρει χαρακτηριστικά το τατουάζ του Χόλτμπι, ο οποίος έχει εξηγήσει σε συνέντευξή του πως αυτή ήταν μία από τις αγαπημένες φράσεις του Νόακ.

"Αυτή η φράση με οδηγεί πίσω στο σωστό δρόμο" είχε πει ο Χόλτμπι, ο οποίος είχε επιβεβαιώσει πως μετά τον χαμό του Νόακ και ο Κρίστοφ Μόριτζ, τον οποίο επίσης εκπροσωπούσε ο εν λόγω ατζέντης, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση: "Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο. Η ζωή προχωρά μπροστά, αυτό είναι το μήνυμα".

O Χόλτμπι, o Κοέλιο και ο... Μιραλάς
Τατού Χόλτμπι

Παρατσούκλι

Πολλές φορές τα γερμανικά Μέσα τον έχουν αποκαλέσει "Lucky Lewis" (τυχερός Λούις) εκ του Λούκι Λουκ. Ωστόσο, είναι άγνωστο από που έχει προέλθει το συγκεκριμένο προσωνυμίο. Αντιθέτως, τον τελευταίο καιρό οι οπαδοί της Σάλκε του έχουν προσδώσει ένα άλλο το οποίο αφορά εκείνον και τον Ζουλιάν Ντράξλερ. Οι δυο τους αποτελούν τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες της Σάλκε και έτσι τους αποκαλούν "Draxby".

O Χόλτμπι, o Κοέλιο και ο... Μιραλάς
Χόλτμπι Ντράξλερ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ