CHAMPIONS LEAGUE

"Ο Βαλβέρδε θα μπορούσε να είναι Υπουργός"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÂÁËÂÅÑÄÅ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Βαλβέρδε EUROKINISSI SPORTS

Την σχέση του Ερνέστο Βαλβέρδε με την Ελλάδα υπογραμμίζει η καταλανική "Sport", η οποία έκανε αφιέρωμα στο εν Ελλάδι πέρασμά του από την χώρα μας και τον Ολυμπιακό. "Τα φώτα πάνω του και όχι στον Μέσι για πρώτη φορά", αναφέρει.

Με τίτλο "Βαλβέρδε: Η επιστροφή στην Αθήνα, όπου θα μπορούσε να είναι Υπουργός", η καταλανική "Sport" κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα στο εν Ελλάδι πέρασμα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος επέστρεψε στην χώρα μας ως προπονητής της Μπαρτσελόνα για την αποψινή μάχη με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Champions League.

Το κείμενο τονίζει πως λατρεύεται στην χώρα μας, ότι υπήρξαν κάποιοι που του πρότειναν να μετέχει ακόμα και στην κυβέρνηση και πως ξεκίνησε και τις δυο θητείες του στον Ολυμπιακό αρνητικά (η πρώτη με αποκλεισμό από την Ανόρθωση και η δεύτερη με ήττα από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο για το πρωτάθλημα) όπως και στην Μπαρτσελόνα (απώλεια του Super Cup Ισπανίας από τη Ρεάλ Μαδρίτης με δυο ήττες).

Πάντως, όπως αναφέρει η "Sport", κατέληξε να είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα και ο Ολυμπιακός έπαιξε ομολογουμένως ελκυστικό ποδόσφαιρο με τον ίδιο στην τεχνική ηγεσία. Το άρθρο τονίζει πως στο παιχνίδι θα υπάρξει θερμό κλίμα υπέρ του από τον κόσμο των Πειραιωτών και πως θα ακουστεί τ' όνομά του. Μάλιστα, θα του δοθεί και τιμητική πλακέτα.

Μάλιστα, όπως γράφει η "Sport", για πρώτη φορά ο Μέσι δεν θα είναι αυτός που θα τραβήξει τα βλέμματα και τα φώτα, αλλά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε. Αν μη τι άλλο, αυτό δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα...

Μετέπειτα, το αφιέρωμα αναφέρεται στην πρώτη διαδρομή του με τον... Γιώργο Κοκκολάκη (σ.σ. Σωκράτης Κόκκαλης) στην ηγεσία του Ολυμπιακού, η οποία ξεκίνησε με τον καταστροφικό αποκλεισμό από την Ανόρθωση και ολοκληρώθηκε με το νταμπλ. Μάλιστα, τονίζεται ότι η Ελλάδα έχει 10.000.000 κατοίκους, ότι οι μισοί ζουν στην πρωτεύουσα και το 50% εξ αυτών υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό.

Εν συνεχεία, η "Sport" γράφει για το "διαζύγιο" με τον Ολυμπιακό, αφού δεν επήλθε συμφωνία με τον... Κοκκολάκη (σ.σ. Κόκκαλης) για νέο συμβόλαιο και στην επιστροφή του υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μαριανάκη (σ.σ. Βαγγέλη Μαρινάκη). Με τον ίδιο στον πάγκο, κατακτήθηκαν δυο πρωταθλήματα από την άνοιξη.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται, αναφέροντας πως όσο ζούσε στην Ελλάδα, ο Βαλβέρδε είχε σπίτι στην θάλασσα, κοντά στον Πειραιά, ότι έβγαζε συνέχεια φωτογραφίες, το άλλο μεγάλο πάθος του και πως επέστρεψε στην πατρίδα του για οικογενειακούς λόγους. Μάλιστα, γίνεται λόγος για την πρώτη επιστροφή του ως προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο σε φιλική αναμέτρηση (0-0), όπου και τιμήθηκε μάλιστα, αυτή θα είναι η δεύτερη, αλλά η παρθενική σε επίσημο ματς στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλος του Ολυμπιακού.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ