CHAMPIONS LEAGUE

Ο τηλεσκηνοθέτης που είχε "τα μάτια του 14" στο έκτο γκολ της Μπαρτσελόνα

Ο τηλεσκηνοθέτης που είχε "τα μάτια του 14" στο έκτο γκολ της Μπαρτσελόνα

Η απίθανη δουλειά του τηλεσκηνοθέτη μετά το έκτο γκολ της Μπαρτσελόνα, όπου καθοδηγεί μαεστρικά για να αποτυπωθούν πλήρως οι πανηγυρισμοί των παικτών, του Λουίς Ενρίκε και των φιλάθλων στις εξέδρες (VIDEO).

Καθόμαστε αναπαυτικά μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθούμε έναν αγώνα. Βλέπουμε εικόνες να εναλλάσσονται και δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Λες και γίνονται με αυτόματο πιλότο, χωρίς κάποιος να καθοδηγεί και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, ώστε να αποτυπωθούν πλήρως τα όσα διαδραματίζονται στο ματς. Τα συναισθήματα, η δράση, στιγμές που δεν είναι δυνατόν να τις αντιληφθείς αν δεν βρίσκεσαι στο γήπεδο. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά και απαιτεί εμπειρία, συγκέντρωση, ψυχραιμία και φυσικα εμπειρία. Ειδικά, δε, αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Χθες βράδυ (8/3), η Μπαρτσελόνα έκανε μια απίστευτη ανατροπή με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκε στην 8άδα του Champions League. Στο 95', ο Σέρτζι Ρομπέρτο με προβολή νίκησε τον Τραπ, έκανε το 6-1 και έστειλε την ομάδα του στους επτά ουρανούς και τους Παριζιάνους στην κόλαση. Πανικός, τρέλα, ένα απίστευτο αλαλούμ στον αγωνιστικό χώρο και στην εξέδρα. Ο κόσμος παραληρούσε, οι παίκτες γίνονταν ένα κουβάρι, ο Λουίς Ενρίκε έκανε σαν παρανοϊκός. Όλα αυτά τα είδαμε σε λιγότερο από ένα λεπτό μέσα από τον τηλεοπτικό φακό.

Προφανώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν με αυτόματο πιλότο και κάποιος έπαιρνε τις αποφάσεις για το τι θα δείχνει η τηλεόραση, ώστε να αποδοθεί στο 100% το σκηνικό. Ο τηλεσκηνοθέτης του τηλεοπτικού σταθμού "Beln Sport", Όσκαρ Λάγο, έκανε την δουλειά του με απόλυτη συγκέντρωση, παρά τα όσα επικά συνέβαιναν. Απολαύστε τον επαγγελματισμό του και τον μαεστρικό συντονισμό του με τους συνεργάτες του μετά το έκτο γκολ της Μπαρτσελόνα. Κράτησε την ψυχραιμία του και άρχισε να επιλέγει ποια εικόνα θα δείχνει κάθε φορά το κανάλι.

Προφανώς και η πίεση της στιγμής ήταν τεράστια και ο ίδιος έπρεπε να συντονίσει 14 διαφορετικές κάμερες. Η φράση "τα μάτια σου 14" στην πιο πιστή εφαρμογή της. Για να καταλάβει ο απλός τηλεθεατής ότι τίποτα δεν γίνεται μόνο του και κάποιοι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες δουλεύουν σκληρά και με πλήρη επαγγελματισμό, ώστε να προκύψει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Μπορεί οι δημοσιογράφοι να τρελάθηκαν στο γκολ, αλλά ο τηλεσκηνοθέτης έμεινε ήρεμος.

Δείτε και θα καταλάβετε...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ