Ο Τέμπας απαίτησε την αποβολή των Παρί και Σίτι από το Champions League!

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις των Football Leaks για παραβίαση του Financial Fair Play από τις Παρί Σεν Ζερμέν και Σίτι, ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην UEFA για την παραδειγματική τιμωρία των πρωταθλητών Γαλλίας και Αγγλίας.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι "ξένοι" με θέματα Financial Fair Play καθώς το 2014 είχαν αποδεχτεί την τιμωρία από την UEFA ως δύο από τα εννέα συνολικά κλαμπ που είχε παραβιάσει τους σχετικούς κανονισμούς (η Μάντσεστερ Σίτι είχε μάλιστα πληρώσει πρόστιμο ύψους 49.000.000 λιρών).

Τέσσερα χρόνια μετά οι "πολίτες" και οι Γάλλοι πρωτευουσιάνοι βρίσκονται ξανά στη δίνη του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις των Football Leaks (σε συνεργασία με Der Spiegel και MediaPart) που τους εμπλέκουν με νέες παραβιάσεις και το γεγονός αυτό έκανε τον Χαβιέ Τεμπάς να ξεσπάσει.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θεωρεί πως οι δύο σύλλογοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς που έχει θέσει η UEFA για να μην... ξεφύγουν τα ποσά στο ποδόσφαιρο και να δημιουργηθεί τεράστια ανισορροπία μεταξύ των ομάδων και με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "Goal.com" ζήτησε άμεσα και δραστικά μέτρα.

"Είχα υποστηρίξει πριν από δύο χρόια πως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι έκλεβαν, οπότε για μένα δεν υπήρχε η παραμικρή έκπληξη. Είναι πολύ σημαντικό η UEFA να κάνει κάτι πραγματικά. Αυτό που έχει συμβεί, έχει φέρει ανισορροπία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στη δομή του παιχνιδιού.

Θα πρέπει να τιμωρήσουν αυτές τις ομάδες. Αν τις υποχρεώσουν να κάτσουν για ένα χρόνο εκτός Champions League, θα έστελνε ένα μήνυμα πως πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά αυτούς τους κανόνες.

Δεν έχει να κάνει με την τιμωρία της Παρί Σεν Ζερμέν συγκεκριμένα αλλά με την εφαρμογή των νόμων που περιμένουμε από όλους να ακολουθήσουν, ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ