CHAMPIONS LEAGUE

Ο Ρονάλντο των ρεκόρ

Ο Ρονάλντο των ρεκόρ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην 100ή του συμμετοχή στο Champions League ισοφάρισε το ρεκόρ των Αλταφίνι και Μέσι με 14 γκολ σε μία σεζόν. Σκόραρε για 8ο σερί ματς, ενώ πλησιάζει Ραούλ και Μέσι στους σκόρερς όλων των εποχών

Το βράδυ της Τετάρτης η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, νικώντας με 3-0 την Ντόρτμουντ σε μία αναμέτρηση ιστορική για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος συμπλήρωσε σε αυτό το ματς τις 100 συμμετοχές του στο Champions League και μάλιστα αυτό το συνόδεψε με ένα σπουδαίο τέρμα, καθώς με το 3-0 που έκανε έφτασε τα 14 γκολ φέτος στην διοργάνωση.

Ισοφάρισε δηλαδή το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων σε μία σεζόν, ρεκόρ το οποίο είχαν μαζί οι Ζοζέ Αλταφίνι με την Μίλαν την περίοδο 1962-1963 και ο Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα την περίοδο 2011-2012.

Σε μία εβδομάδα λοιπόν στην ρεβάνς του "Βέστφαλενσταντιον" ο CR7 θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να σπάσει αυτό το ρεκόρ και να γίνει ο πρώτος που φτάνει τα 15 τέρματα, αλλά πάντως δεν είναι σίγουρο πως θα αγωνιστεί.

Στο 80ό λεπτό αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ο Αντσελότι εν συνεχεία δήλωσε πως δεν έχει κάνει σοβαρό, ενώ τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αμφίβολη η συμμετοχή του στο κρίσιμο ματς για το πρωτάθλημα που ακολουθεί με την Σοθιεδάδ στο Ανοέτα.

Σκοράρει πάντα

O Κριστιάνο Ρονάλντο φέτος έχει παίξει στα 8 από τα 9 ματς της "βασίλισσας" στο Champions League, καθώς έχει χάσει αυτό της 5ης αγωνιστικής με την Γαλατάσαράι στην Μαδρίτη λόγω τραυματισμού.

Και στα 8 αυτά ματς λοιπόν που έχει αγωνιστεί έχει σκοράρει, έτσι αν αναλογιστεί κανείς πως η Ρεάλ δύσκολα δεν θα περάσει στα ημιτελικά, έχει ακόμη στην διοργάνωση άλλα 3 ή 4 ματς, κάτι πως σημαίνει ο Πορτογάλος μπορεί να όχι απλά να κάνει το ρεκόρ με τα 15 γκολ, αλλά να φτάσει πραγματικά τον αριθμό σε επίπεδο που δύσκολα θα απειληθεί στο μέλλον.

Όσον αφορά στα 8 σερί ματς που σκοράρει στην διοργάνωση, απλά βελτίωσε το ρεκόρ που έχει ο ίδιος, καθώς το ρεκόρ το είχε σπάσει όταν σκόραρε για 7ο σερί ματς.

64 γκολ σε 100 αγώνες

Μετά από 100 συμμετοχές στο Champions League o Κριστιάνο Ρονάλντο μετράει 64 γκολ, από τα οποία τα 15 είναι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχει και ένα στα προκριματικά) και τα 49 με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν σκόραρε στο πρώτο ματς της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο, έτσι έμεινε στα 67 και ο Πορτογάλος μείωσε την απόσταση από τον Αργεντινό, αλλά και από τον Ραούλ, ο οποίος έχει 71 και τον... καταδιώκουν αμφότεροι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ